Kia Carens 2022: priser och egenskaper

Kia Carens, som ursprungligen lanserades 1999, har varit en minibuss sedan dess födelse, men nu har det koreanska märket släppt den fjärde generationen av modellen och förvandlat den till en SUV, vilket inte är en stor överraskning med tanke på framgången för denna typ av fordon .

Kia Carens 2022 presenterades idag i Indien, där den kommer att börja säljas under första kvartalet nästa år, även om vi för närvarande inte vet vilka andra marknader den kommer att säljas. Ändå tvivlar vi på hans eventuella ankomst till Europa.

Kia Carens 2022: priser och egenskaper

Modellen har nu ett mer robust utseende, i linje med tillverkarens SUV-modeller som Kia Sportage (strålkastare, lampor etc.), även om den behåller det praktiska som en minivan eller ”minivan”, beroende på märke.

Måtten är en 4,5 meter lång, 1,8 meter bred och 1,7 meter hög modell med en hjulbas på 2,78 meter. Som ett resultat är den något större än sin föregångare, och även något högre, även om hjulbasen har märkts vuxit, vilket ökar beboeligheten.

Kia Carens 2022: priser och egenskaper

Den nästan raka taklinjen säkerställer också bra takhöjd för baksätespassagerarna. I denna mening bör det noteras att Kia kommer att erbjuda sex- och sjusitsiga konfigurationer, i det första fallet med två individuella säten i ”Captain”-stil på andra raden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Kabinen har också fått en helt ny design och presenterar ett modernare helhetsutseende tack vare ett helt digitalt instrumentpanel eller en 10,25-tums multimediaskärm. Det finns dock fortfarande fysiska kontroller för att styra luftkonditioneringen.

Utrustningen inkluderar en luftrenare, LED-omgivningsbelysning med 64 valbara färger, ventilerade framsäten, ett Bose-ljudsystem med åtta högtalare, ett panoramaglastak eller fjärruppdateringar och körassistenter som One in hill-start, backe eller bromsassistent.

Kia Carens 2022: priser och egenskaper

I Indien kommer den att finnas tillgänglig med samma motorer som Kia Seltos som den delar plattform med. Vi pratar om en 1,5 liters naturlig bensinmotor med 117 hk och 144 Nm, en 1,4 liters turbo med 142 hk och 242 Nm och en 1,5 liters turbodiesel med 117 hk och 250 Nm.

Den första är kopplad till en sexväxlad manuell växellåda, den andra till en sjuväxlad dubbelkopplingsautomat och dieseln till en sexväxlad automatisk växellåda med momentomvandlare.

Volvo Grupp A