Jeep Wrangler 2022: priser och egenskaper

Den nya Jeep Wrangler 2022 kommer nå marknaden under de kommande månaderna. Det är en av de mest ikoniska terräng SUV: erna och definitivt den mest kraftfulla modellen i segmentet. Som du vet är Ford Bronco på väg och kommer direkt att tävla med Wrangler SUV: er. Intressant är dock att Jeep inte kommer att leverera stora uppgraderingar till sin Wrangler 2022.

Det är vettigt eftersom Wrangler -modellen är byggd med tillförlitlighet och tradition. Å andra sidan kommer den här modellen att få ett hybriddrivalternativ och även den helelektriska varianten är förmodligen på gång. Wrangler kommer att få mindre uppdateringar eftersom större uppdateringar lanserades 2021MY. Allt du behöver veta om den nya Wrangler hittar du här.

Wrangler 2022 färger

En av våra favorit saker med nya Jeep Wrangler 2022 är dess imponerande palett av yttre färger. Denna SUV erbjuder nio exteriörfärger och tre interiörfärger. Nya Wrangler finns i Black, Sting-Grey, Billet Silver Metallic och Granite Crystal Metallic.

Dessutom kan du välja färgerna Snazzberry Pearl, Hellayella, Sarge Green, Firecracker Red och Bright White. När det gäller interiören är grundschemat svart. Jeep erbjuder dock också fina färgscheman i svart / arvtan och svart / mörk sadel.

✓ Du kan också kontrollera:

Ändringar

Som sagt kommer 2022 Jeep Wrangler inte att introducera några drastiska uppdateringar. Detta beror på att 2021MY redan har infört betydande förändringar. Tack vare det kommer Wrangler att tillhandahålla mindre uppdateringar år 2022 . När det gäller design fortsätter terrängsuven att erbjuda en praktisk och konventionell design. Både två- och fyrdörrsvarianter finns tillgängliga, tillsammans med den avtagbara vindrutan, taket och dörrarna. Den grundläggande tvådörrarsversionen är 166,6 tum lång, medan fyrdörrars Unlimited-modell är något kortare.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inuti kommer Wrangler att introducera ett nytt infotainmentsystem och ytterligare säkerhetshjälpmedel. Bortsett från det kan vi bara hoppas på mer standardutrustning i hela utrustningslinjen. Interiören är kvar, tillsammans med designen. Det är en praktisk stuga med mycket plats. Ford Bronco är nästan där, men Jeep har inte bråttom. Nya klädsel och större skärmar kommer att introduceras under det närmaste året eller två efter Bronco SUV: s officiella ankomst.

Wrangler Hybrid lanseras

Den kommande Jeep Wrangler 2022 kommer att fortsätta att ha en välkänd 3,6 liters V6 Pentastar -motor. Det är en bensinmotor med 285 hk. Wrangler är en mycket pålitlig och kapabel SUV, men den 3,0-liters V6-diesel som tillval är höjdpunkten i den nya Wrangler. Dieselmotorn utvecklar 260 hästkrafter och 465 lb-ft vridmoment, vilket är en förbättring jämfört med bensinmotorn. En annan tillvalsmotor är en 2,0 liters turbobensinmotor med 270 hästkrafter.

En hybridversion kommer dock till återförsäljarna. Hybrid-SUV med namnet ”Wrangler 4xe” kombinerar 2,0-litersmotorn med elmotorer. Den Wrangler 2022 4xe kommer att generera upp till 375 hästkrafter och 470 Nm i vridmoment. Dessutom erbjuder denna modell cirka 50 MPGe och en elektrisk räckvidd på 30 miles.

Jeep Wrangler 2022 pris, släppdatum

Den nya Jeep Wrangler 2022 kommer att kosta mindre än 30.000 euro igen. Den nya varianten kommer troligen att börja på cirka 29 000 euro. Den helt nya Wrangler 4xe med hybridmotor kostar mer eller mindre 38 000 euro. Försäljningen börjar senare år 2021 och Wrangler SUV kommer att konkurrera med den helt nya Ford Bronco.

Volvo Grupp A