Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

De jeep Renegade 2023 är en äldre medlem i den lilla SUV-klassen. Den första generationen av Jeep Renegade lanserades 2015. Det har gått rykten om en helt ny andra generationens version som kommer med nyare modeller som VW taos, Mazda CX-30 , Hyundai Kona och Subaru Crosstrek borde tävla.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Jeep var dock mer fokuserad på förbättringar än att introducera en helt ny Renegade. Trots sin föråldrade plattform har Renegade utrustningen för att gå längre terräng än sina crossover-konkurrenter. Den erbjuder också det lägsta instegspriset i Jeeps växande sortiment.

Jeep Renegade 2023: vad är nytt?

Jeep släppte basen Renegade Sport, den enda varianten med standard framhjulsdrift, för 2023. Serien består nu av Latitude, Limited och Trailhawk, alla med standard fyrhjulsdrift eller 4×4-drift. Istället för att leverera en helt ny Renegade, uppdaterade Jeep utförligt exteriör- och interiörpaketen för varje utrustningsnivå. Till exempel erbjuder premiumgruppen för Renegade Latitude fler bekvämligheter som en automatisk avbländande backspegel, ett elförarsäte med tvåvägs svankstöd, uppvärmda framsäten, takreling och dimljus.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Dessutom inkluderar höjdpaketet för Renegade Latitude blanksvarta plack, neutrala grå gallerringar och 19-tums aluminiumfälgar i granitkristall. Dessutom har Limited Elite full LED-exteriörbelysning (dimljus, strålkastare, bakljus och varselljus).

✓ Du kan också kontrollera:

Elitversionen av Renegade Trailhawk har lädersäten, uppvärmt styre, fönsterdefroster och en åttavägs elförarstol. Andra förändringar inkluderar en ny färgpalett av Detonator Yellow kombinerat med Alpine White, Black, Colorado Red, Slate Blue, Sting-Gray och Graphite Grey.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Alla Renegade-varianter levereras som standard med 8,4-tums Uconnect pekskärm infotainmentsystem med navigering, satellitradio, Apple CarPlay, Android bil och Bluetooth utrustad. Latitude lägger till 17-tums lättmetallfälgar, tonad bakruta, nyckelfri ingång och automatiska strålkastare, medan Limited kommer med läderinteriör och 18-tumshjul. Trailhawk levereras som standard med en mattsvart huva, glidplatta, stort reservdäck och högre fjädring.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Pigg motor med turboladdare

2023 Jeep Renegade kommer som standard med en 1,3-liters turboladdad fyrcylindrig som ger 177 hk och 210 lb-ft vridmoment. Alla trimnivåer har en niostegad automatlåda i kombination med fyrhjulsdrift (Jeep Active Drive) eller 4×4 (Jeep Active Drive Low 4×4).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Renegade Trailhawk, den mest off-road-kapabla SUV:n, har ett bandförhållande på 21:1, 8,7 tum markfrigång och upp till 8,1 tum markfrigång. Den har också kontroll över backe och kan sänka ner upp till 19 tum i vattnet. Dessutom kan Renegade Trailhawk dra upp till 2 000 pund när den är rätt utrustad.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Avancerade säkerhetsfunktioner

Jeep Renegade 2023 är utrustad med avancerade förarassistanssystem som varning för döda vinkeln, varning för korsande trafik bak, filbytesvarning och svajdämpare för släp. Nytt för 2023 Renegade Limited är adaptiv farthållare.

Jeep garanti

Alla Jeep Renegades kommer från fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Den utökade garantin kan löna sig om du kör en mängd över genomsnittet.

Jeep Renegade 2023: priser och egenskaper

Jeep Renegade 2023 Priser och tillgänglighet

Beställningar av 2023 Jeep Renegade kommer att börja hösten 2022. Prissättningen är inte fastställd än, men vi räknar med ett rekommenderat pris på 31 000 euro för Latitude och upp till 33 000 euro för toppmodellen, Limited.

Volvo Grupp A