Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Den dyraste och lyxigaste modellen i Jeep-sortimentet är den stora, boxiga Grand Wagoneer. Till det nya årsmodellen har den treradiga fullstorlekssuven en mindre, kraftfullare motor och en variant med lång axelavstånd. De jeep Grand Wagoneer 2023 tävlar mot Cadillac Escalade och den Lincoln Navigator på.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för Jeep Grand Wagoneer 2023

  • I-6-motorn ersätter tidigare V-8-motor
  • Vi presenterar den långa hjulbasen Grand Wagoneer L
  • Nytt Series III Black Obsidian Pack till salu

vad vi tycker

Grand Wagoneer är den jeep som bäst kan överträffa de stora premium-SUV:arna Cadillac och utmana Lincoln. Jeep Grand Wagoneer 4X4 Series III som vi testade imponerade oss med sin rymliga kabin, bekväma säten och imponerande utsikt utanför. Den har ett enormt lastutrymme och ännu fler klimatzoner, skärmar, högtalare och USB-portar än Rolls Royce Cullinan svart märke.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

2023 är mer än så. Manövreringen på väg är avslappnad och bekväm, men också säker. Den raka stabiliteten är fortfarande klassledande, till stor del tack vare den kraftfulla sexcylindriga Hurricane. Med 510 hk förbättrar den nya motorn prestanda och bränsleförbrukning jämfört med förra årets V8. I sinom tid kan Jeep introducera andra drivlinor, inklusive ett hybridsystem.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Grand Wagoneer är kanske dess närmaste släkting. Standard Wagoneer ser i stort sett likadan ut och erbjuder många av samma funktioner och i princip samma funktionalitet. Även om Grand Wagoneer har en kraftfullare motor och avancerade utnämningar, kör standard Wagoneer fortfarande med självförtroende och har en välutrustad hytt, allt för tusentals dollar mindre.

Oavsett vad som finns under huven, eller om det är vanlig eller lång hjulbas, är Grand Wagoneer en verkligt imponerande stor lyx-SUV.

✓ Du kan också kontrollera:

prestanda och bränsleförbrukning

För årsmodell 2023 Grand Wagoneer levereras som standard med en 3,0-liters inline-sex-motor som utvecklar 510 hk och 500 lb-ft vridmoment. Med denna så kallade Hurricane-motor uppnår Grand Wagoneer L en EPA-klassning på 14/19 mpg, mer bränslesnål än 2022 års standard-hjulbas Grand Wagoneer, som är klassad till 13/18 mpg.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Den nya motorn kombineras med en åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift. I våra tester slog en Hurricane-utrustad Grand Wagoneer L 100 km/h på bara 5,0 sekunder – ett imponerande resultat med tanke på att det ”bara” är en sexcylindrig motor och fordonet är så stort. Jämfört med föregångaren med V8-motor innebär det en förbättring på 0,7 sekunder.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Kunder som föredrar en V8-motor kan fortfarande få den i vissa konfigurationer av Grand Wagon. Modeller med Obsidian-paketet kan specificeras med den äldre 471 hk, 455 lb-ft, 6,4-liters V8-motorn. Denna motor är mindre kraftfull och bränslesnål och verkar vara ett dåligt val jämfört med I-6-motorn. De enda fördelarna är en 50lb högre maximal dragkapacitet (9 850lb) och möjligen bättre ljud.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Grand Wagoneer bogsering

Med I-6-motorn är Grand Wagoneer klassad för att dra maximalt 9 800 pund, medan V-8-motormodellerna kan dra maximalt 9 850 pund. I båda fallen slår den 8 200 pund Cadillac Escalade och 8 700 pund Lincoln Navigator dragkapacitet.

Jeeps största hybrid-SUV?

Jeep säger att den kommer att erbjuda alla modeller, inklusive Grand Wagoneer, med en batteridriven drivlina 2025. Hur detta kommer att se ut är mindre klart. En hybrid Grand Wagoneer skulle kunna använda en drivlina som den i basen Ram 1500, utrustad med en naturligt sugande 3,6-liters V6 och en startgenerator, som producerar en kombinerad 305 hk. Ett annat alternativ är den 2,0-liters turboladdade inline-fyran med en elmotor som används i Wrangler 4xe och Grand Cherokee 4xe, som producerar sammanlagt 375 hästkrafter. Inget av dessa fordon väger dock så mycket som den mäktiga Grand Wagoneer. Vi misstänker att det kommer att krävas lite mer kraft för att flytta fullstora Jeeps mer än tre ton.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

Vad är Grand Wagoneer L?

Bokstaven ”L” står för varianten med lång hjulbas av Grand Wagoneer. Ny för 2023, Jeep Grand Wagoneer L är totalt 12,0 tum längre än sin motsvarighet med standardhjulbas, hjulbasen är 7,0 tum längre. Även om den erbjuder samma benutrymme som standardmodellen är lastutrymmet betydligt större. Jeep hävdar att med andra och tredje sätesraden nedfällda passar en plywoodskiva på 4 x 8 meter lätt in i kabinen.

Jeep Grand Wagoneer 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

Med ordet ”Grand” i namnet kanske du tror att Grand Wagoneer är större än Wagoneer, men så är det inte. Även om de två stora Jeep-SUV:arna delar samma yttre dimensioner och interiörspecifikationer, erbjuder Wagoneer mer bagageutrymme.

När du väljer mellan Grand Wagoneer och Grand Wagoneer L bör du veta att Grand Wagoneer L erbjuder mer lastutrymme än standard Grand Wagoneer. Grand Wagoneer har plats för sju eller åtta passagerare, beroende på konfiguration.

Benutrymme (första/andra/tredje raden) Lastutrymme (bakom tredje/andra/första raden)
Jeep Grand Wagoneer 40,9/42,7/36,6 tum 27,4/70,9/94,2 kubikfot
Jeep Grand Wagoneer L 40,9/42,7/36,6 tum 44,2/88,8/112,9 kubikfot
Chevy Tahoe 44,5/42,0/34,9 tum 22/5/72,6/122,9 kubikfot

teknologi

Mellan första och andra sätesraden kan Grand Wagoneer utrustas med digitala ytor på upp till 75 tum. Standardutrustningen inkluderar en 12,3-tumsskärm, en 12,0-tums infotainmentpekskärm och en 10,3-tums bekvämlighets- och klimatkontrollpanel. Det finns också en 10,3-tumsskärm för främre passageraren, en 10,3-tums komfortkontrollpanel för andra sätesraden och två 10,1-tumsskärmar för baksätena. Apple CarPlay, Android Auto och inbyggd navigering är standard, Amazon Fire TV-anslutning är tillgänglig. Åtta USB-portar är standard, vilket ökar till 11 med underhållningspaketet på andra raden. McIntosh-ljudsystemet med 19 högtalare som standard låter bra, men det valfria systemet med 23 högtalare är något annat.

säkerhetsfunktioner

Standardförarassistans och aktiva säkerhetsfunktioner på 2023 Grand Wagon inkluderar bland annat automatisk nödbromsning, Cross Traffic Alert, Blind Spot Monitoring, Lane Departure Warning och Adaptive Cruise Control. Flera front-, sidokrockkuddar och knäkrockkuddar är fördelade i hela interiören.

De Jeep Wagoneer 2023 levereras som standard med en lång rad aktiva förarassistansfunktioner, inklusive automatisk nödbromsning med fotgängar- och cyklistdetektering, Adaptiv farthållare med stopp-och-kör-funktion, Lane Keep Assist, Blind Spot Assist, bakre tvärtrafiksensor och bakre parkering sensorer med automatisk stoppfunktion. Tillgängliga säkerhetsfunktioner inkluderar adaptiv farthållare med semi-autonom funktionalitet, mörkerseende med fotgängare och djurdetektering, korsningshjälp, dåsighetsdetektering, trafikskyltsigenkänning, 360-graders kameravy och automatisk parkeringsfunktion.

Hur 2023 års Grand Wagoneer skapar lyx

Grand Wagoneer är en relativt nykomling i segmentet lyxiga SUV, men den utmanar sina sedan länge etablerade konkurrenter med en rad lyxiga funktioner. Dessa inkluderar semi-autonom parkering, ett panoramasoltak med tre glas, 22-tumshjul och elvikbara sidospeglar. Interiörbekvämligheter inkluderar quiltade Palermo-läderstolar, uppvärmda och ventilerade stolar på första och andra raden samt kaptenssäten på andra raden. 2023 Grand Wagoneer kan specificeras med en 12,3-tumsskärm i instrumentklustret, en 12,0-tums infotainmentskärm, en digital backspegel, ett premiumljudsystem med 23 högtalare och ett 360-graders kamerasystem.

Volvo Grupp A