Jeep Grand Cherokee L 2024: Tekniska data, ändringar, pris

Jeep Grand Cherokee L kommer att lanseras 2024 som en del av den femte generationen Grand Cherokee. Tillägget “L” betyder att Grand Cherokee L är 15 centimeter längre än standard Grand Cherokee och har tre rader med sittplatser för upp till sju personer. Grand Cherokee är ett lyxigt fordon som tack vare sin 4×4-drift inte fastnar när asfalten blir till lera.

Grand Cherokee möter hård konkurrens från den redan utmärkta Kia Telluride, den lika coola Mazda CX-90 och den imponerande Honda Pilot. Jeeps högre ingångspris kan leda köpare direkt till dess japanska och sydkoreanska rivaler, som erbjuder en stor SUV för mindre. Men de som letar efter en kraftfull V8-motor, utmärkta bogseringsegenskaper och lyxiga säten för hela familjen kommer inte att bli besvikna på Grand Cherokee L.

Jeep Grand Cherokee L 2024: Vad är nytt?

Den enda förändringen är nya 18-tumshjul för Grand Cherokee L Limited. I övrigt går Grand Cherokee L in i modellåret 2024 med samma styling och funktioner som 2023 års modell, och standardmotorn är fortfarande den 3,6-liters Pentastar V6 med 290 hk och 257 Nm vridmoment. Dessa siffror kan tyckas tillräckliga, men V6:an kämpar med Grand Cherokee L:s höga egenvikt på nästan 4 800 kg, särskilt när den är lastad med passagerare och last.

De som väljer Grand Cherokee L Overland och Summit kan dock få tillgång till den kraftfulla 5,7-liters Hemi V8 med 357 hk och 390 Nm vridmoment. V6 och V8 levereras med den åttastegade TorqueFlite-automatlådan som standard. Alla V6-modeller har bakhjulsdrift, med 4×4-drift som tillval. V8-modellerna har en 4×4-växellåda som standard.


Tre 4×4-drivlinor tillgängliga

Precis som den vanliga Jeep Grand Cherokee har L-varianten tre 4×4-transmissioner: Quadra-Trac I, Quadra-Trac II och Quadra-Drive II. Quadra-Trac I har en enväxlad fördelningslåda utan nedväxling, medan Quadra-Trac II har en tvåväxlad fördelningslåda med nedväxling för tuff terräng.

Slutligen är Quadra-Drive II ett helautomatiskt 4×4-system med överväxel och underväxel via en tvåväxlad överföringslåda. På tal om Jeep, Grand Cherokee L har upp till 10,9 tum markfrigång, vilket gör att du kan korsa floder upp till 24 tum djupa.


Lastkapacitet för Jeep Grand Cherokee L år 2024

Jeep Grand Cherokee L V6 kan dra upp till 6 200 lbs när den är korrekt utrustad. Å andra sidan kan Grand Cherokee L-modeller med den tillgängliga V8 Hemi dra upp till 7 200 kg när de är korrekt utrustade, SUV: ar som Kia Telluride och Honda Pilot kan inte jämföras.


Praktisk och lyxig kupé

Köpare förväntar sig praktiska funktioner från en stor sjusitsig bil, och Jeep Grand Cherokee L levererar. Bagageutrymmet rymmer 46,9 kubikmeter med den tredje sätesraden nedfälld och upp till 84,6 kubikmeter med den andra sätesraden nedfälld.

Den lyxiga interiören med quiltat Palermo-läder, metalliclister och vaxad valnöt med öppen por ger passagerarna känslan av att sitta i en dyr tysk SUV. Utrustningen omfattar LED-strålkastare, automatisk klimatanläggning med tre zoner, elektriskt justerbara säten, ett digitalt instrumentkluster och en 8,4-tums infotainmentdisplay med pekskärm och trådlös smartphone-anslutning.

Toppmodellerna Grand Cherokee L Summit och Summit Reserve har massagestolar fram, automatisk klimatanläggning med 4 zoner, en 10,25-tums pekskärm för passagerare, Uconnect 5 infotainmentsystem med 10,25-tums pekskärm och en projektionsdisplay (HUD). ). Utrustningslistan fortsätter med 21-tumsfälgar, ventilerade baksäten, ett McIntosh premiumljudsystem med 19 högtalare och Quadra-Lift adaptiv luftfjädring med justerbar markfrigång.


Avancerade körhjälpmedel

Alla 2024 Jeep Grand Cherokee L-modeller har avancerade förarassistansfunktioner som adaptiv farthållare, döda vinkeln-varnare, kollisionsvarnare och filbytesvarnare. Toppmodellen Grand Cherokee L Summit har också en Around View Camera, Night Vision, automatisk parkering och en automatisk körfunktion.


Jeep Grand Cherokee L 2024 års garanti

Jeep Grand Cherokee L levereras med en treårig (36 000 miles) stötfångargaranti och en femårig (60 000 miles) drivlinegaranti. Alla Grand Cherokee L-modeller levereras som standard med Jeep Wave kundvårdsprogram, som inkluderar de två första olje- och däckbytena, en hyrbil samma dag och 24-timmars vägassistans. Den utökade garantin är värd att överväga om du kör mer än genomsnittet.


Jeep Grand Cherokee L 2024 till ett rekommenderat försäljningspris på

Jeep Grand Cherokee L kommer att erbjudas i fyra basutföranden under 2024: Laredo, Limited, Overland och Summit. Det rekommenderade cirkapriset börjar på 43 630 euro för Grand Cherokee L Laredo 4×4 och på drygt 70 000 euro för toppversionen Grand Cherokee Summit Reserve.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar