Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Med Jeep Grand Cherokee L, den mellanstora, treradiga SUV:n återvänder till märkets stall. Den är självsäker, bekväm och kraftfull, om än dyrare än de flesta av sina konkurrenter. De jeep Nu på sitt tredje år på marknaden återvänder 2023 Grand Cherokee L med minimala förändringar.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

De nya funktionerna i Jeep Grand Cherokee L 2023

  • Trimnivåerna Limited och Overland får en större pekskärm
  • Premiumljudsystemalternativ

vad vi tycker

Jeep Grand Cherokee L är baserad på Grand Cherokee men är 11,4 tum längre och har en tredje sätesrad. Resultatet: mer komfort och prestanda för hela familjen.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Grand Cherokee L är imponerande raffinerad. Interiören känns premium och åkkvaliteten är utmärkt även utan luftfjädring som tillval. Båda motorerna är kompetenta, och några av våra redaktörer föredrog till och med V-6. De högre klädselnivåerna är packade med teknik och inslagna i dekadenta material. Om du gillar terrängkörning är Grand Cherokee L den bästa treradiga SUV du kan hitta.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

I vissa detaljer lämnar dock denna familjebil en del övrigt att önska. Även om interiören är snyggt designad, tyckte vi att knapplayouten ibland var frustrerande. Adaptiv farthållare är svår att använda och filbytesvarning är krånglig och föråldrad. Den tredje sätesraden rymmer endast två personer.

Det är relativt små klagomål, men de förvärras av priset. Grand Cherokee L har en rejäl premie över konkurrenterna, som också inkluderar polerade favoriter som Kia Telluride tillhöra. I ett jämförelsetest med Telluride och Toyota Highlander jeepen landade på tredje plats med sitt pris. Men för köpare som har råd med instegspriset är Grand Cherokee L en anständig familje-SUV.

prestanda och bränsleförbrukning

Grand Cherokee L:s design må vara ny, men dess motorer är gamla. Basmotorn är en 3,6-liters V6 med 293 hk och 260 lb-ft vridmoment. I vårt test klarade V-6 Grand Cherokee L spurten från 0 till 60 på 7,3 sekunder. Bränsleekonomin är under genomsnittet på 19/26 mpg (stad/motorväg) med bakhjulsdrift. Fyrhjulsdrift kostar extra och sänker effektiviteten till 18/25 mpg.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Uppgraderingsvalet är en välbekant 5,7-liters V-8 med 357 hk och 390 lb-ft, som accelererar 60 mph till 6,1 sekunder och ökar dragkapaciteten till 7 200 pund. Med V-8 får Grand Cherokee L bara 14/22 mpg.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Båda motorerna är kopplade till en 8-växlad automatlåda. Modellerna Overland, Summit och Summit Reserve finns med fyrhjulsdrift för lera och sten.

Grand Cherokee vs Grand Cherokee L

Grand Cherokee L är baserad på en ny arkitektur speciellt framtagen för denna serie. Utöver Grand Cherokee, Grand Cherokee L och Grand Cherokee 4xe kommer plattformen även att utgöra grunden för ett elfordon inom en snar framtid.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper
Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Grand Cherokee L är nästan en meter längre än femsitsiga Grand Cherokee. Förutom den tredje sätesraden erbjuder den extra längden på Grand Cherokee L cirka 14 kubikmeter mer lastvolym och en centimeter mer benutrymme i andra raden. För dessa förmåner kräver Jeep en tilläggsavgift på 2 000 euro i alla utrustningsnivåer.

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

IIHS och NHTSA har ännu inte testat den senaste generationen Grand Cherokee.

Jeep har utrustat Grand Cherokee L med omfattande säkerhetsfunktioner. Automatisk nödbromsning, adaptiv farthållare, dödvinkelvarnare, parkeringssensorer och filbytesvarning är standardutrustning. Trots all uppskattning av tekniken är implementeringen av förarassistans hos Jeep inte lika sofistikerad som hos andra tillverkare.

Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper
Jeep Grand Cherokee L 2023: priser och egenskaper

Som tillval finns en surroundkamera, mörkerseendekamera, parkeringsassistent och semi-autonom motorvägsassistent nivå 2.

lastutrymme och inredning

Jeep Grand Cherokee L är stor för sin klass, men den utnyttjar inte det tillgängliga utrymmet på bästa sätt. Den mindre kia Telluride erbjuder mer lastkapacitet och mer benutrymme i alla tre raderna.

Lastutrymme (bakom första/andra/tredje raden):

  • Jeep Grand Cherokee L: 84,6/46,9/17,2 kubikfot
  • Kia Telluride: 87/46/21 kubikfot

Benutrymme (första/andra/tredje raden):

  • Jeep Grand Cherokee L: 41,3/39,4/30,3 tum
  • Kia Telluride: 41,4/42,4/31,4 tum

teknologi

Grand Cherokee L börjar med en 8,4-tums pekskärm som kör Jeeps Uconnect 5 infotainmentprogramvara. Från 2023 kommer Limited- och Overland-versionerna att få en större 10,1-tumsskärm med navigering. Båda systemen har trådlös laddning, trådlös smartphonekompatibilitet och Wi-Fi-kapacitet.

I de högre utrustningsnivåerna kan Grand Cherokee L utrustas med en head-up display, ett ljudsystem med 9 eller 19 högtalare, videoskärmar i baksätet och en infotainmentskärm på passagerarsidan.

Rekommenderad trim

Jeep Grand Cherokee L börjar på strax under 45 000 euro, vilket gör den till en av de dyrare mellanstora SUV:arna på marknaden. Utrustningen är indelad i sex trimnivåer: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Summit och Summit Reserve.

Med funktioner som fjärrstart, en eldriven baklucka och en 10,1-tums infotainmentskärm, har Limited-versionen en bra balans mellan lyx och pris. Om du värdesätter offroad-förmåga bör du välja Overland-utrustningen – det mest prisvärda alternativet med Jeeps kraftfulla Quadra-Trac II fyrhjulsdrift.

Volvo Grupp A