Jeep Grand Cherokee 4xe 2024: Interiör, motor och modifieringar

Jeep Grand Cherokee 4xe 2024 är en plug-in hybrid med SUV:ens effektivitet, praktiska egenskaper och terrängegenskaper. Om det inte vore för det orimliga försäljningspriset skulle det vara lätt att förbise 2024 års Grand Cherokee med bensinmotor och gå direkt på 4xe. 4xe har mer kraft än den vanliga Grand Cherokee och kan köras upp till 25 miles i rent elektriskt läge.

4xe har också en standard Quadra-Trac II 4×4-växellåda med nedväxling, en tvåväxlad fördelningslåda, en elektronisk bakre differential och frikoppling av framaxeln. Grand Cherokee 4xe är ett hybridfordon som inte är rädd för att bli smutsig, och det är det som gör Grand Cherokee 4xe unik.

Jeep Grand Cherokee 4xe 2024: Vad är nytt?

2024 Jeep Grand Cherokee 4xe är fortfarande en del av den femte generationen Grand Cherokee, som lanserades 2022. Den robusta 2024 4xe Trailhawk får en ny uppsättning 18-tums svarta lättmetallfälgar. Ny är också Anniversary Edition, som ersätter Grand Cherokee 30th Anniversary Edition som debuterade 2023. Paketet innehåller ventilerade framsäten, premium Capri-läderklädsel, trådlös laddning av smartphones, 20-tumsfälgar, ett Alpine-stereosystem med nio högtalare, en 10,1-tums pekskärm med Uconnect 5 NAV och mer.


Kraft och dragkapacitet

Det kanske inte ser så ut, men 4xe är den snabbaste Grand Cherokee någonsin. Den har en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig motor, två elmotorer och ett 17 kWh 400-volts batteripaket som ger 375 hk och 470 Nm vridmoment. Kraften skickas till alla fyra hjulen via en standard 4×4-växellåda och en åttaväxlad automatisk växellåda. Jeepen accelererar från stillastående till 100 km/h på mindre än 5,5 sekunder, vilket är utmärkt prestanda för ett fordon som väger över 5 000 pund.

Men Jeepen är inte konstruerad för rak körning (och definitivt inte för en plug-in-hybrid), så den beter sig lätt som en SUV. Den maximala dragkapaciteten är 6 000 pund, medan räckvidden i enbart eldrift är upp till 40 km. Tack vare standard Quadra-Lift luftfjädring med semi-aktiva, elektriskt styrda stötdämpare har den också upp till 10,9 tum markfrigång och upp till 24 tum vattenväg.

Systemet har fem höjdinställningar och en automatisk eller manuell dämpningsinställning. Dessutom är batteriet och elektroniken förseglade, vattentäta och utrustade med skyddsplåtar för maximalt väderskydd.


Sofistikerad men ändå streetwise atmosfär

Alla fem generationerna av Jeep Grand Cherokee är redo för äventyr. 4xe-varianten betonar dock raffinerad styling och aerodynamik med sin djärva fasad. Den har en mer framträdande grill med sju skåror och aktiva lameller, en 10 mm lägre taklinje och en bakspoiler som skyddar mot vind utan att kompromissa med det ikoniska utseendet. Finesser som aerodynamiska motorhuvsdeflektorer, luftgardiner och blå dragkrokar ingår som standard, medan Grand Cherokee Trailhawk, Summit och Summit Reserve har ett svartglänsande tak som standard.

Den rymliga interiören är utrustad med moderna tekniska funktioner som ett digitalt instrumentkluster, 10,1-tums infotainment med pekskärm, omgivningsbelysning, navigering, automatisk klimatanläggning med dubbla zoner, trådlös smartphone-anslutning, soltak, fjärrstart och mer.


Säkerhetsfunktioner i Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep Grand Cherokee 4xe 2024 har alla de avancerade säkerhetssystem som förväntas av en modern plug-in hybrid SUV. Den har kollisionsvarning i full fart med aktiv bromsning, adaptiv farthållare, aktiv filhållningsassistent, varning för korsande trafik bakifrån, filbytesvarning, döda vinkeln-assistent, avancerad bromsassistent och backkamera, för att nämna några.

Andra utrustningsalternativ inkluderar en surroundkamera, digital backspegel, mörkerseende kamera, främre parkeringssensorer och varning för korsande trafik.


Rekommenderat pris för Jeep Grand Cherokee 4xe för modellåret 2024

Det rekommenderade cirkapriset för Jeep Grand Cherokee 4xe 2024 är 60 460 euro. Priserna för Trailhawk- och Overland-modellerna börjar på 65 855 euro respektive 69 475 euro. Summit-modellerna börjar på 74 000 euro och Summit Reserve kan kosta upp till 80 000 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar