Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

De jeep Grand Cherokee 2023 fortsätter med minimala förändringar. Den största förändringen är elimineringen av Trailhawk-trimmet, som nu är begränsat till plug-in hybrid 4xe. Den gasdrivna Grand Cherokee förblir oförändrad och kombinerar familjevänlig komfort med offroad-kapacitet.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för Jeep Grand Cherokee 2023

  • Trailhawk-versionen är nu begränsad till Grand Cherokee 4xe
  • Begränsade och Overland trimnivåer med 10,1-tums infotainmentpekskärm
  • Oberoende alternativ för högkvalitativa ljudsystem

vad vi tycker

2023 års Grand Cherokee får det väsentliga rätt samtidigt som den förblir trogen Jeeps identitet. Den femsitsiga versionen av Jeeps nydesignade mellanstora SUV, som lanserades förra året, imponerade på oss direkt.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Båda motorerna säkerställer mjuk acceleration. Grand Cherokee är några hundra pund lättare än Grand Cherokee L, vilket gör den något snabbare och smidigare. Vi har kallat den här generationen för den bästa Grand Cherokee någonsin på vägen, och det är förmodligen en kredit till ingenjörerna på Alfa Romeo som var involverade i utvecklingen av den nya arkitekturen.

Var inte rädd, Jeep-fans: Grand Cherokee är fortfarande en begåvad SUV. Trailhawk-versionen kan ha begränsad tillgänglighet i år, men även basversionen klarar mer terräng än de flesta stadsjeepar. Interiöregenskaperna och utförande är övertygande. Sittbrunnsdesignen är konsekvent och den tekniska utrustningen är konkurrenskraftig i denna klass.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Så vad ska man inte gilla? Interiören är inte enastående, men det är lätt att förlåta med tanke på att Cherokee L finns. Mer oroande är priset, som är betydligt högre än de flesta av Grand Cherokees konkurrenter. Fyrhjulsdriften är inte heller standard, vilket minskar mervärdet ytterligare.

Vi tvivlar på att detta kommer att avskräcka köpare. Grand Cherokee fortsätter att erbjuda en unik kombination av komfort och offroad-kapacitet.

prestanda och bränsleförbrukning

2023 års Grand Cherokee är tillgänglig med två motorer, båda kopplade till en åttastegad automatlåda.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Den grundläggande 3,6-liters V6-motorn levererar 293 hk och 260 lb-ft vridmoment, vilket är bra prestanda för den här klassen. Bakhjulsdrift är standard, med ett grundläggande fyrhjulsdriftssystem tillgängligt som tillval. Bränsleekonomin börjar på 19/26 mpg city/hwy.

Trimnivåerna Overland, Summit och Summit Reserve erbjuder möjligheten att uppgradera till en 357 hk, 390 lb-ft, 5,7-liters V8-motor. V8:an är endast tillgänglig med ett av Jeeps imponerande 4WD-system och sänker bränsleekonomin till 14/22 mpg. Med en maximal dragkapacitet på 7 200 lbs. V-8 är det bästa valet för dragarbete.

✓ Du kan också kontrollera:

Att välja en Grand Cherokee

Familjen Grand Cherokee har vuxit med en medlem och ger köparen många beslut. Det första valet är karossen: den längre Grand Cherokee L erbjuder en tredje sätesrad och mer utrymme, men den kortare femsitsiga karossen är mer manövrerbar och bättre terräng.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Sedan kommer drivlinan. Vi har funnit att V6-motorn är tillräcklig för nästan alla applikationer. Om du värdesätter terrängrörlighet bör du välja fyrhjulsdriften Quadra-Trac II eller Quadra-Drive II. Båda är designade för förhållanden med låg dragkraft.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Titeln “Ultimate SUV Grand Cherokee” tillhör nu plug-in 4xe. Även om du inte planerar att åka terräng, förbättrar 4xe Grand Cherokees prestanda och bränsleekonomi.

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

2023 Grand Cherokee levereras som standard med en mängd olika säkerhetstekniker. Dessa inkluderar automatisk nödbromsning, adaptiv farthållare, döda vinkeln, varning för filbyte och parkeringssensorer bak.

Jeep Grand Cherokee 2023: priser och egenskaper

Högre trimnivåer erbjuder också en parkeringsassistent, en uppmärksamhetsmonitor, en surroundkamera, en infraröd kamera för mörkerseende och ett semi-autonomt körsystem. Modeller med utökat fyrhjulsdriftssystem har även en filkamera för hinderdetektering.

Denna generation av Grand Cherokee har ännu inte testats av IIHS eller NHTSA.

lastutrymme och inredning

Interiören i Grand Cherokee är medelmåttig för denna klass. A Subaru Outback ger mer lastutrymme totalt sett och mer benutrymme i båda raderna.

Lastutrymme (bakom första/andra raden):

  • Jeep Grand Cherokee: 70,8/37,7 kubikfot
  • Subaru Outback: 75,7/32,5 kubikfot

Benutrymme (första/andra raden):

  • Jeep Grand Cherokee: 41,3/38,2 tum
  • Subaru Outback: 42,8/39,5 tum

teknologi

Grand Cherokees infotainmentsystem finns i två storlekar. Trimnivåerna Laredo och Altitude har en 8,4-tums pekskärm, medan resten av modellutbudet kommer med en 10,1-tums display och navigering. Alla modeller har en 10,3-tums digital mätare, trådlös laddning, Wi-Fi-hotspot-kapacitet, USB-portar på båda trimnivåerna och trådlös smartphonekompatibilitet.

I de högre utrustningsnivåerna tillkommer en head-up display, en digital backspegel och ett allt kraftfullare ljudsystem.

expansionsstadier

2023 Jeep Grand Cherokee kommer att erbjudas i sex trimnivåer: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Summit och Summit Reserve. Priserna börjar på drygt 40 000 euro, för Summit Reserve-utrustningsvarianten ska knappt 70 000 euro betalas.

En bra mellanväg är Overland trimnivå. Det är den första trimnivån som finns tillgänglig med Jeeps Quadra-Trac II 4×4-system, vilket gör det till ett robust terrängfordon. Den har även ett större infotainmentsystem, säten i nappaläder och ett panoramasoltak.

Om du inte har råd med det, välj Altitude-utrustningen. Med lädersäten och lite lyxiga detaljer är den tillräckligt bekväm för de flesta köpare.