Jeep Grand Cherokee 2022: priser och egenskaper

Den kommande Jeep Grand Cherokee 2022 är på väg att lägga till ytterligare visuella förbättringar. Först såg vi spionfilmen och nu har vi återgivningen. Renders är inte officiella, men de erbjuder en mer detaljerad titt på hur den nya Grand Cherokee kan se ut. Spionbilderna visar mer än tillräckligt och det verkar som nästa generations Cherokee är på väg.

Det vill säga, tillverkaren kommer också att leverera olika inredningsdetaljer. När det gäller föreställningen bör saker lämnas intakta. En hybrid drivlinan är fortfarande bara ett rykte, men Trackhawk -varianten är nära förestående. Försäljningen startar någon gång 2021 och priset kommer att stiga något.

Jeep Grand Cherokee 2022: priser och egenskaper

Renderad Grand Cherokee 2022

Den 2022 Jeep Grand Cherokee var spionerade på denna juni. Spionfilmen visar en prototyp med ett nytt galler och strålkastare. Emellertid behålls den sju-slots rutnätslayouten, vilket är bra. Nu visar renderingen oss mer detaljer och de senaste nyheterna från Jeep. Gallret blir något större medan strålkastarna är smalare än tidigare. Ändå är ansiktet igenkännligt och skiljer sig inte främst från crossovers och SUV: er från andra jeepar.

Sidoprofilen fortsätter med det tjocka formspråket. Detta är mycket intressant eftersom segmentet är fullt av snygga SUV: ar med vackra karosserier. Hjulhusen är dock större, så Grand Cherokee 2022 kommer att sticka ut i mängden. Den nya modellen kommer att köras på samma plattform som Alfa Romeo Giulia och Stelvio bygger på. Tack vare detta är hjulbasen ännu längre, så att den tredje raden är tillgänglig.

Jeep Grand Cherokee 2022: priser och egenskaper

Inredning

Inuti kommer en ny Jeep Grand Cherokee att få betydande förbättringar år 2022 . Emellertid är återgivningar av interiören inte tillgängliga. Å andra sidan ger spioninspelningar oss en inblick i den nya inredningen. Även om de yttre förändringarna är konservativa, kommer interiören att få mer exklusiva uppdateringar. Acceptera det, Jeep har varit ett lyxmärke i flera år. Varje fordonsmärke är fullt av högteknologiska bekvämligheter och högkvalitativa material.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Nästa generations Grand Cherokee kommer inte att vara annorlunda. Vad vi har sett kommer denna SUV att få en större infotainment -pekskärm och en mer distinkt mittstack. Högen flankeras av lädermaterial runt instrumentbrädan och digitalt instrumentkluster. Vissa knappar finns fortfarande tillgängliga, men designen ser renare ut och interiören är enklare.

Jeep Grand Cherokee 2022: priser och egenskaper

Motorspecifikationer, Trackhawk

Motorn på Jeep Grand Cherokee 2022 behålls till stor del. Det är en 3,6 liters V6 -motor som finns i nästan varje SUV och pickup i en jeep. Potent V6 ger 295 hästkrafter och 260 lb-ft vridmoment. En 5,7 liters effekt är valfri och kan producera upp till 360 hästkrafter och 390 lb-ft vridningseffekt. Även om den nya motorn är en möjlighet, är det för tidigt att spekulera om det.

Detta inkluderar också ett hybriddrivalternativ. Om du vill ha mer kraft har nya Jeep Grand Cherokee 2022 sin fantastiska Trackhawk -variant. Denna version är utrustad med en 6,2 liters superladdad V8-motor och levererar 707 hästkrafter och 645 lb-ft vridmoment.

Jeep Grand Cherokee 2022: priser och egenskaper

Jeep Grand Cherokee 2022 pris och släppdatum

Priset för nästa generation Jeep Grand Cherokee 2022 kommer att ligga under 40 000 euro. Å andra sidan kan den tidigare nämnda Trackhawk -varianten kosta runt 90 000 euro. Förändringarna är betydande, så en prishöjning är perfekt. Jeep kommer att lansera sin nya SUV någon gång 2021, troligen under andra halvåret.

Volvo Grupp A