Jeep Compass 2023: priser och egenskaper

De jeep Compass 2023 startar det nya året med en ny motor, transmission och drivlina. Jeep har gett sin Compass SUV en liten ansiktslyftning för 2022 års modell, men den nya turboladdade motorn och drivlinan för 2023 bådar gott för den nya Compasss on- och terrängkapacitet. Alla nya extrafunktioner har resulterat i en liten prishöjning, men Jeep kompenserar med mer säkerhetsteknik och nya standardfunktioner.

Jeep Compass 2023: priser och egenskaper

Jeep Compass 2023: vad är nytt?

2023 Jeep Compass har äntligen lämnat den tidigare modellens bullriga och undermotoriserade 2,4-liters fyrcylindriga fyrcylindriga motor för att ge plats åt en ny turboladdad motor. Under huven finns en 2,0-liters turboladdad motor som producerar 200 hk och 221 lb-ft vridmoment, en generös ökning jämfört med den gamla motorns 177 hk och 172 lb-ft.

Jeep Compass 2023: priser och egenskaper

Jeep hävdar att den nya turboladdade motorn erbjuder “utmärkt bränsleekonomi”, lägre utsläpp och snabbare acceleration tack vare stopp-start-teknik, men ger inga specifika siffror. Den nya motorn är kopplad till en åttastegad automatisk växellåda som driver alla fyra hjulen med Jeep Active Drive 4×4-drivlinan som nu är standard på 2023 års Compass. Andra förändringar inkluderar nya 17-tums hjuldesigner för de lägre trimnivåerna och en uppdaterad lista över avancerad säkerhetsteknik.

Jeep Compass 2023 säkerhetsutrustning

Jeep har utrustat Compass 2023 med ytterligare säkerhetsfunktioner som standard. I paketet ingår kollisionsvarning för full hastighet, aktiv bromsning, automatisk nödbromsning, aktiv körfältshantering, dödvinkelövervakning och korsningsdetektering bak. Nytt för Compass 2023 är dåsighetsdetektering, en påminnelsefunktion för baksätena och automatiskt helljus från Latitude trimnivå och uppåt.

Jeep Compass 2023: priser och egenskaper

Hur mycket kan Jeep Compass 2023 dra?

Den nya Jeep Compass har en maximal dragkapacitet på 2 000 lbs när den är lämplig utrustad. Den vanliga fyrhjulsdriften i Compass 2023 ger mer kontroll och stabilitet vid bogsering av tunga laster.

Jeep Compass: trimnivåer och priser

2023 Jeep Compass kommer att erbjudas i fem trimnivåer: Sport, Latitude, Latitude LUX, Limited och Trailhawk. Nedan finner du en kort översikt över standardutrustningen och rekommenderat försäljningspris för de enskilda utrustningsvarianterna. I priserna ingår 1 595 euro för överföringskostnader.

Kompasssport

Grundversionen av Compass Sport börjar på 31 590 euro, cirka 1 200 euro mer än den tidigare modellen. Prispåslaget är betydande, men med den nya, kraftfullare turboladdade motorn och standardfyrhjulsdriften är det värt varenda krona. I utrustningslistan finns LED-strålkastare, 17-tumshjul, takreling, uppvärmda ytterbackspeglar, luftventiler bak, USB-portar i första och andra raden samt tygklädsel.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Teknisk standardutrustning inkluderar en 8,4-tums Uconnect 5 infotainmentpekskärm, ett ljudsystem med sex högtalare, satellitradio, Apple CarPlay och Android bil anslutning.

Kompass Latitude

Jeep Compass Latitude börjar på 33 890 euro och har andra funktioner som nyckellöst insteg och tändningssystem, dimljus, automatiska strålkastare, 17-tumshjul och konstläderinteriör. De som väljer trimnivån Latitude får Altitude-paketet med skräddarsydda exteriörstilar.

Kompass Latitude LUX

Jeep Compass Latitude LUX har ett grundpris på 35 290 euro. Den är baserad på Sport- och Latitude-konfigurationerna. Dessutom har den en motorfjärrkontroll, 18-tumshjul, en förarinformationsdisplay, äkta läderklädsel, en uppvärmd läderratt och en 10,1-tums infotainmentpekskärm.

Compass Limited

Jeep Compass Limited är tillgänglig från 37 090 euro. Den levereras som standard med alla bekvämligheter hos Latitude LUX. Det finns också automatiska vindrutetorkare, svart tak, omgivande belysning, dubbelzons automatisk klimatkontroll och parkeringssensorer fram och bak.

Kompass Trailhawk

Jeep Compass Trailhawk börjar på 37 340 euro. För detta pris får du den mest robusta och terrängsäkraste kompassen i serien. Den har en fabrikslyft på en tum, röda dragkrokar fram och bak, 17-tums hjul med knotiga däck, slirplattor och modellspecifik 4WD med ett krypförhållande på 20:1, plus Hill Descent Control, en reserv i full storlek däck och ett Rock drive-läge.

Jeep fabriksgaranti

2023 Jeep Compass lämnar fabriken med en treårig, 22 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 37 000 mils drivlinagaranti. En utökad garanti kan ge dig extra trygghet om du är orolig för långsiktiga underhållskostnader.