Jeep Commander 2022: priser och egenskaper

Den helt nya Jeep Commander 2022 har bekräftats och dess återkomst kommer att äga rum året därpå. Enligt det senaste officiella uttalandet kommer den nya SUV: n initialt att dyka upp på den latinamerikanska marknaden. Vi är inte säkra på om den här modellen kommer att finnas tillgänglig i USA, men vi vet att den kinesiska marknaden kommer att få en mycket större version som kallas Grand Commander.

Intressant nog har vi några spionbilder och den nya Jeep Commander ser nästan exakt ut som Jeep Compass. Den största skillnaden mellan dem är dock att befälhavaren har en mer boxig form. Faktum är att den åker på FCA: s Small Wide -plattform, som också ligger till grund för modellerna Renegade och Compass.

Jeep Commander 2022: priser och egenskaper

Jeep Commander 2022 exteriör

Designmässigt ser den nya Jeep Commander 2022 kompakt och snygg ut. Uppenbarligen inspirerar den senaste Jeep Compass -modellen denna SUV. Först och främst rullar den på FCA: s Small Wide -plattform, som också ligger till grund för kompassen och används mellan Cherokee- och Grand Cherokee -modeller.

Med en hjulbas på knappt 111 tum borde den här modellen definitivt erbjuda en rymligare hytt än kompassen. När det gäller styling visar de första återgivningarna ett typiskt Jeep -designspråk. Naturligtvis finns några exklusiva detaljer tillgängliga, till exempel ett mer attraktivt förkläde, ett något annorlunda men samma galler och snygga strålkastare.

Jeep Commander 2022: priser och egenskaper

Rymlig stuga

Inuti kommer den övergripande kvaliteten på nya Jeep Commander 2022 att vara på en hög nivå. Tyvärr finns det inga renderingar eller ens spionband för att bekräfta detta. Faktum är att många rapporter tyder på att den nya befälhavaren kommer att rymma en mycket rymlig hytt med tre rader som ska rymma sju passagerare.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Vi vet dock inte om den här modellen har två sätesrader som standard eller om den tredje raden är valfri. I allmänhet bör vi förvänta oss en lite längre lista över standardutrustning och fler tekniska nyheter än vi har sett på den senaste Grand Cherokee.

✓ Du kan också kontrollera:

Under huven

Jeep avslöjade nyligen en plan för att lansera exakt fyra elbilar och tio plug-in-hybrider år 2022. Enligt rapporter kan den kommande Jeep Commander 2022 använda några av dessa. Nästa alternativ är ett befintligt PHEV -system, som vi såg på det senaste Wrangler 4xe.

Denna modell använder ett plug-in hybridsystem som består av en kraftfull elmotor, ett 17,3 kWh batteri och en 2,0 liters turbo fyrmotor. Tillsammans levererar detta system cirka 49 MPGe (miles per gallon equivalent) och 25 miles av helt elektrisk räckvidd. Naturligtvis förväntar vi oss att minst en annan motor erbjuds.

Jeep Commander 2022: priser och egenskaper

Tar Jeep tillbaka befälhavaren?

Svaret är ja. Den nya Unibody Jeep Commander 2022 har spionerats och dess design verkar vara starkt baserad på den mindre kompassmodellen. Vi vet inte säkert om den här modellen bara kommer att finnas tillgänglig i Latinamerika eller om den också kommer att landa i USA nästa år.

Påstås att Nordamerika kan få en förlängd hjulbas Grand Wagoneer, men den informationen är inte officiell än. Befälhavarens exakta priser och utgivningsdatum är ännu inte tillgängliga, men fler nyheter väntar under de kommande månaderna.

Volvo Grupp A