Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

Den femte generationen av det kompakta terrängfordonet jeep Cherokee återvänder för ett tionde och möjligen sista år 2023. Märket har redan antytt att det snart kommer en efterföljare till crossovern, men den kommer med största sannolikhet att vara kraftigt elektrifierad. Låt oss hoppas att den är lika stark som en riktig Jeep borde vara. Cherokee sitter ovanför kompassen och under Wrangler i märkets SUV-sortiment och konkurrerar med Subaru Forester och den Mazda CX-5 .

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för jeep cherokee 2023

  • 8,4-tums pekskärm, adaptiv farthållare och halvautonomt parkeringssystem som standard
  • Cherokee Trailhawk levereras som standard med automatiskt helljus och automatiskt avbländande innerspegel
  • Erbjudandet reducerat till två utrustningsnivåer: toppmodellen Trailhawk och den nya basmodellen Altitude Lux
  • V-6-drivlinan och alla FWD-modeller erbjuds inte längre.

vad vi tycker

Vi testade nyligen denna generation av Cherokee när den uppdaterades för 2019. Dess exteriör har reviderats kraftigt och den fick den 2,0-liters turboladdade fyrcylindriga som också finns i Alfa Romeo Giulia och i Stelvio. Med den här motorn är den lilla jeepen inte speciellt snabb, men den har ett kraftfullt avgassystem och tillräckligt med kraft för att ha kul i sanden. Cherokees Uconnect infotainmentsystem är också ett av de bästa i branschen, enligt vår mening.

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper
Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

På minussidan, bristen på lastutrymme, måttlig bränsleförbrukning och SUV:s lite för starka vibrationer på tomgång. sådana konkurrenter Honda CR-V erbjuder mer effektivitet och ett mer sofistikerat interiörkoncept, men om du vill lämna de asfalterade vägarna bakom dig kan Cherokee vara rätt crossover.

Prestanda och MPG

2023 Cherokee Altitude Lux är nu basmodellen (ersätter Latitude Lux) och har en naturligt aspirerad 2,4L som producerar 180 hk och 171 lb-ft vridmoment. Bränsleekonomin anges av EPA som 21/29 mpg (stad/motorväg).

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

Den 2,0-liters turboladdade inline fyrcylindriga används i Cherokee Trailhawk. Den ger 270 hk och har ett vridmoment på 295 lb-ft. Förbrukningen anges som något sämre vid 20/26 mpg.

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

Båda modellerna kommer som standard med en niostegad automatlåda och fyrhjulsdrift. Båda modellerna har även bakaxelavstängning för att förbättra bränsleeffektiviteten.

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhetsfunktioner

Jeep utökar standard ADAS-utrustningen för varje Cherokee med adaptiv farthållare, parkeringssensorer och ett semi-autonomt parkeringssystem. De kompletterar de befintliga funktionerna som automatisk nödbromsning, filbytesvarning, dödvinkelövervakning och varning för tvärtrafik bak. Dessutom kommer Trailhawk-modellerna som standard med automatiskt helljus.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper
Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

När det kommer till lastutrymme är 2023 Cherokee i botten av sin klass. Benutrymmet framtill är annorlunda jämfört med Honda CR-V är billig.

Benutrymme (fram/bak) Lastutrymme (säten upp/ner)
Jeep Cherokee 41,1/40,3 tum 25,8/54,7 kubikfot
Mazda CX-5 41,0/39,6 tum 30,8/59,3 kubikfot
Honda CR-V 41,3/41,0 tum 39,3/76,5 kubikfot

teknologi

Det finns bara två trimnivåer kvar av Cherokee, men var och en är full av funktioner. Båda levereras som standard med LED-dimljus, bakljus och autostrålkastare, regnavkännande vindrutetorkare fram och bak, nyckellöst insteg och en eldriven baklucka. En startknapp, tvåzons automatisk klimatanläggning och uppvärmda framsäten och en uppvärmd ratt är också standardutrustning. Infotainmentsystemet har en central 8,4-tums pekskärm, sex högtalare, Apple CarPlay och Android Auto-kompatibilitet och en 7,0-tums display i instrumentklustret.

Jeep Cherokee 2023: priser och egenskaper

Cherokee Trailhawk har en handsfree eldrift och Rock drive-läge. Märkligt nog är eldrivna förar- och passagerarsäten standard på Altitude Lux och tillval på den högre specifikationen Trailhawk. På tal om tillval, uppgraderingar som ventilerade framsäten och ett alpinsystem med nio högtalare är tillgängliga per paket eller trimgrupp.

Vad tillför Altitude Lux till 2023 års Cherokee?

Den nya basutrustningen i Cherokee erbjuder inga extra funktioner, utan lånar från de tidigare modellerna. Altitude delar den glanssvarta klädseln, märkena och 17-tumshjulen på Cherokee X, med svarta 18-tumshjul som tillval. Interiören levereras som standard med svarta Nappa-läderstolar och Piano Black accenter.

Volvo Grupp A