Infiniti QX70 2022: priser och egenskaper

Med avsikt eller inte, Infiniti var ett av de första bilföretagen som tog fram vad vi nuförtiden kallar en coupé-crossover. Vi pratar förstås om den gamla goda FX-modellen, som kom ut på marknaden 2003, då ingen visste vilket segment som blir allt mer populärt nu för tiden. Modellen döptes senare om till QX70 och var i produktion fram till för några år sedan. Det är därför ryktena om hans comeback blir starkare nu för tiden. Tjänstemännen är dock tysta i denna fråga.

Infiniti QX70 2022: priser och egenskaper

Vid det här laget kan vi bara spekulera om den här modellen, men en av de sällsynta sakerna som verkar ganska uppenbara är att när den nya Infiniti QX70 2022 kommer  skulle den ha många saker gemensamt med  nästa generations QX60 . Mellanstora sjusitsiga kommer snart att göras om helt och hållet och vi kommer att se en hel del nya saker som så småningom kommer att införlivas i just den här modellen.

Medan rykten säger att den här modellen kan komma ut på marknaden så snart som nästa år, är vi inte säkra på om saker och ting skulle kunna gå så snabbt.

Infiniti QX70 2022 omdesign

Som vi nyss nämnde skulle Infiniti QX70 2022 ha många saker gemensamt med nästa generations QX60. Det gäller i synnerhet mekaniken. Detta betyder först och främst att det skulle köras på en bra gammal plattform som skulle få betydande uppdateringar vid det tillfället. De två modellerna skulle dela chassi och fjädring, samt drivlinan. Dessutom förväntar vi oss också samma hjulbas, vilket skulle innebära cirka 114 tums hjulbas.

Även layoutmässigt skulle denna plattform innebära ett tydligt avsteg från den tidigare modellen. I praktiken skulle den nya modellen vara ett framhjulsdrivet fordon. Hur resan kommer att bli är svårt att säga. Faktum är att de flesta premium crossovers av denna storlek, särskilt de med sluttande tak, använder en RWD-layout. Det kan vara något slags handikapp för Infiniti QX70 2022 , eller kanske inte?

Infiniti QX70 2022: priser och egenskaper

styling

Även om vi fortfarande är långt ifrån att rendera foton, verkar några viktiga stylingsaker lätta att förutse. Det första man tänker på är förstås den coupéliknande stilen. Vi antar att nya Infiniti QX70 2022 kommer att hämta mycket inspiration från den tidigare generationen som har en ganska smal och kurvig form. Något liknande skulle hända med den nya modellen, som skulle ha samma formel som kombinerade det sluttande taket med en ganska lång huva.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Det andra som kommer att tänka på är fronten. Vi misstänker att den ser ganska lik ut den nuvarande konceptversionen av QX60. De två SUV:arna skulle se ganska lika ut framifrån, även om det alltid finns utrymme för unika stylinglösningar.

Infiniti QX70 2022: priser och egenskaper

Inre

Vi borde ta en ny titt på QX60. Den nya generationen treradiga stadsjeepar har upptäckts på gatan och vi kan till och med se några spionbilder som visar inredningen. Mittkonsolen är det mest synliga området och visar en stor horisontellt orienterad surfplattaliknande infotainmentskärm samt massor av fysiska knappar, speciellt för luftkonditionering och liknande saker. Vi kan också se en ny växelknopp som ersätter den traditionella spaken. Vi förväntar oss även en digital instrumentskärm, samt allmänna förbättringar av material, byggkvalitet och liknande. Vi tror att Infiniti QX70 2022 interiören inte skulle se annorlunda ut i detta avseende.

Däremot skulle vi bara se två rader istället för tre och en mindre lastyta genom snedtaket. Naturligtvis kan takhöjden i baksätena äventyras av samma anledning.

✓ Du kan också kontrollera:

Infiniti QX70 2022 motor

Denna aspekt borde inte ge några större överraskningar. Vi förväntar oss att Infiniti QX70 kommer att ha samma motor som sin 7-sitsiga motsvarighet 2022 . Det betyder en gammal bra 3,5-liters V6:a som ger runt 295 hk. Det är en ganska respektabel bedrift som borde ge solid acceleration och övergripande prestanda. Å andra sidan blir det en stor förändring vad gäller överföring. Medan nuvarande QX60 använder en CVT-växellåda, kommer den nya att komma med ZF:s 9-växlade automat, vilket kommer att göra en betydande skillnad när det gäller prestanda och åkkvalitet. Samma växellåda skulle installeras i QX70.

Vissa källor föreslår också möjligheten att se en 3,0-liters turbo V6 som tillval. Chanserna att se den där 400 hk-motorn i den nya coupécrossovern är dock inte så stora enligt oss.

Infiniti QX70 2022: priser och egenskaper

Infiniti QX70 2022 releasedatum och pris

Den Infiniti QX70 2022 är bara ett rykte för nu. Tjänstemän är fortfarande tysta medan rykten tyder på en ankomst inom en snar framtid. Vi tror inte att det kan komma någon gång snart. Om det gör det antar vi dock att baspriset skulle ligga mellan 55 000 och 60 000 euro.

Volvo Grupp A