Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

en gång var Oändlighet den ledande japanska tillverkaren av lyxsedaner, men på senare tid har företaget fokuserat på premium-SUV:ar – som 2023 Infiniti QX60. På ett sätt förblir QX60 trogen märkets ursprungliga formel, och kombinerar en iögonfallande design med en lyxig interiör high. pris tillsammans. Men dess rötter som en ombyggnad Nissan Pathfinder kan inte förbises och kasta QX60 i ett dåligt ljus.

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

Basen på de två SUV:arna är i stort sett identisk, ända ner till den 295 hk stora V6-motorn och den nioväxlade automatlådan som är standard på båda modellerna. Dynamiskt sett är QX60 en mjukis – så länge du motstår frestelsen av de valfria 20-tumshjulen – och vi förväntar oss att de flesta köpare i den här klassen inte kommer att besväras av Infinitis bristande manövrerbarhet.

När allt kommer omkring är QX60 utrustad med samma bekvämligheter som nyckelkonkurrenter som BMW X5 , den Lincoln Aviator och Mercedes Benz GLE klass. Tyvärr har Infiniti inte samma attityd i full storlek som dessa konkurrenter och ser bara ut som en riktigt trevlig sådan. Nissan .

Vad är nytt för 2023?

QX60 går in i det med få ändringar årsmodell 2023 , men en trådlös smartphoneladdare är nu standard, liksom en ramlös backspegeldesign. QX60:s stötfångare är nu färdiga i glanssvart på Luxe-modellerna och mörkgrå på Sensory- och Autograph-versionerna.

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

Sensorisk utrustning är vår rekommendation. Den levereras som standard med premiumfunktioner som främre massagestolar, uppvärmda säten i andra raden, luftrenare, trådlös smartphone-laddning, en rörelseaktiverad eldriven baklucka och ett Bose-ljudsystem med 17 högtalare. Den vanliga framhjulsdriften borde räcka för de flesta köpare, fyrhjulsdrift finns som tillval för 2000 euro.

motor, transmission och prestanda

2023 QX60 är utrustad med en 295 hk V6-motor och en nio-växlad automatlåda. Fyrhjulsdrift är tillval, men nya QX60 kommer med framhjulsdrift som standard. QX60 erbjuder en dragkapacitet på upp till 6000 pund, en ökning med 1000 pund jämfört med den senaste generationen. På vår första provkörning av 2022 QX60 gillade vi de mjuka växlingarna i den nya nio-växlade automatiska växellådan och de välkontrollerade karossrörelserna genom kurvor.

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper
Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

Hanteringen är styvare än vi hade förväntat oss för en så bekväm cruiser, särskilt på de valfria 20-tumshjulen. På vår testbana accelererade QX60 till 100 km/h på respektabla 6,2 sekunder och var betydligt tystare än sin kusin på landet, Nissan Pathfinder. V6-motorn skulle dock klara sig med lite mer förfining. Jämfört med de smidigt löpande aggregaten av lyxmärken som t.ex bmw och Mercedes-Benz låter Infinitis 3,5-litersmotor lite hårt, speciellt när du öppnar gasen hårt.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

EPA har gett QX60 bränsleekonomiska betyg på 21 mpg city och 26 mpg highway för framhjulsdrivna modeller; Fyrhjulsdrift minskar dessa siffror med 1 mpg vardera. På vår testrutt, i en hastighet av 75 km/h på Autobahn, har vi en förbrukning på 24 mpg i en QX60 Autograph fyrhjulsdrift.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Varje QX60 har en treradsinteriör med plats för upp till sju passagerare; den förstklassiga Autograph är utrustad med andra radens kaptenssäten, vilket minskar passagerarkapaciteten till sex. Den lyxiga interiören imponerar med fina material och extra ljudisolering, vilket säkerställer mer lugn från omvärlden. Båda framstolarna är elektriskt justerbara i åtta steg och kan värmas upp. Infiniti erbjuder även valfria ventilerade framsäten, massagefunktion och uppvärmda baksäten. En tvåzons automatisk luftkonditionering är också standard, i högre utrustningsnivåer finns en trezons automatisk luftkonditionering inklusive luftrenare.

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

QX60 levereras som standard med ett 12,3-tums infotainmentsystem med pekskärm med Android Auto och Apple CarPlay. En andra 12,3-tumsskärm och en 10,8-tums head-up-skärm finns som tillval. Alla QX60 har också inbyggt Wi-Fi. Ett förstklassigt Bose-stereosystem med 17 högtalare finns också som tillval.

Infiniti QX60 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

En mängd olika förarassistanssystem är standard ombord, med andra högteknologiska funktioner tillgängliga som tillval, inklusive adaptiv farthållare, som använder data från QX60:s inbyggda navigationssystem för att sakta ner bilen före kurvor. För mer information om QX60:s krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarnare med automatisk nödbromsning
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Tillgänglig adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Alla Infiniti-modeller erbjuder längre drivlinagarantier än de flesta konkurrenter på sex år eller 70 000 miles, men märket erbjuder inte gratis planerat underhåll som BMW gör för X5 eller Volvo för XC90.

  • Begränsad 4-års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 6 år eller 70 000 miles
  • Kostnadsfritt underhåll täcks i 3 år oavsett fordonets körsträcka.

Det rekommenderade försäljningspriset är Infiniti QX60 2023 – 52.395 euro.