Infiniti QX60 2022: priser och egenskaper

Infinitis mellanstora, treradiga SUV QX60 borde vara helt nya för modellåret 2021, men som det ser ut kommer andra generationens version att komma ut på marknaden för säsongen 2022. Infiniti lanserade QX60 2014 och presenterade nyligen QX60 Monograph Concept, som signalerar vad varumärket har i åtanke för den helt nya versionen. Prototypversionen som fångades under testet tyder också på att produktionsmodellen kommer att vara starkt inspirerad av konceptbilen, vilket är bra. Läckta bilder ger oss också en glimt av hyttdesignen, vilket lovar en djupgående modernisering. Den Infiniti QX60 2022 bör också dra nytta av betydande uppgraderingar plattform och nya driv alternativ .

Medelstora Infiniti QX60 är märkets konkurrent till premiummodeller som Acura MDX, Volvo XC90, Lexus RX och Buick Enclave. Den nuvarande versionen fick höga poäng för den smidiga och höga körkvaliteten, enkel åtkomst till tredje raden och välutrustade fairings, medan den daterade interiören, snäva benutrymme i den tredje raden och brist på sportighet var dess svaga punkter. Den nya versionen ska sticka ut med en smalare yttre design och en moderniserad hytt. Modellen sägs också ha nytta av förbättrad hantering och prestanda. Hybridversionen kan också återvända.

Infiniti QX60 2022: design

Av spionbilderna att döma bör den nya generationen 2022 Infiniti QX60 låna kraftigt från det nyligen introducerade QX60 -monografikonceptet, även om produktionsversionen inte tillämpar några av konceptets framstående funktioner.

När det gäller front-styling bör den omdesignade QX60 ha en mycket liknande design som gallret och strålkastarna som ses på konceptbilen. Den nya gallerversionen kommer att vara trapetsformad, med rutmönstret som fäste av de smalare, mer moderna strålkastarna med den omdesignade signaturbelysningen. Framsidan av modellen kommer också att ha gjutna dimljus och en smal främre stötfångare. Det verkar också som om produktionsversionen har en likadan huvskulptur som konceptbilen.

Modellens profil är mer upprätt med en högre teckenrad än den tidigare versionen. Skärmens form motsvarar också Monograph -konceptets. Dörrpanelen är smalare än den nuvarande modellen och produktionsversionen har inga spolade dörrhandtag som konceptet.

Baksidan av modellen verkar också ha en liknande skulptur som konceptversionen, inklusive bakljusen i full bredd. Det bakre förklädet ser lite svagare ut jämfört med konceptmodellen.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, utrustning:

Den omdesignade Infiniti QX60 2022 kommer att ha en grundläggande moderniserad hyttdesign och mer standardutrustning än den nuvarande generationens modell.

Spionbilder visar den omdesignade instrumentpanelen med den fristående pekskärmen istället för den nuvarande instrumentpanelsintegrerade designen. Under den breda, mellersta skärmen finns smala ventilationsöppningar och längre ner finns en extra display med vridknappar på varje sida.

Den nya versionen kommer också att utrustas med vackrare material och attraktiva dekorativa element. Det sägs också att det finns mer standardutrustning än den nuvarande versionen, inklusive en komplett uppsättning aktiva säkerhetssystem.

Infiniti QX60 2022: Drivlinor

Den helt nya Infiniti QX60 2022 kommer på den uppdaterade plattformen och med en reviderad fjädring utformad för att resultera i bättre hantering och bättre kördynamik. Viktminskning och förbättrad effektivitet bör också ge fördelar.

När det gäller framdrivningsalternativ är det ännu inte klart vad Infiniti har i åtanke. Som huvudkandidat kan modellen behålla V-6-enheten men bör dra nytta av olika uppgraderingar. Det nuvarande 3,5-liters V-6-kraftpaketet är bra för 295 hästkrafter och 270 lb-ft vridmoment. Källor tyder också på att en 2,0-liters fyrcylindrig motor med variabel kompression kan vara en lösning för nya QX60. Denna motor utvecklar 268 hk i QX50. De högspecifika versionerna kan använda en överladdad 3,0-liters V-6 från QX50. Den nya 3,8-liters V-6-motorn från Frontier-pickupen nämns också som ett alternativ. Den nya generationen QX60 borde också returnera hybridversionen, men troligtvis någon gång efter 2022 -modellåret.

Infiniti QX60 2022: release, pris

Den Infiniti QX60 2022 är tänkt att nå marknaden i mitten av 2021 och slog senare under året. Prisklassen bör börja på cirka 45 000 euro.

Volvo Grupp A