Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

De Oändlighet QX55 2023 SUV delar den mekaniska understrukturen och den främre halvan av den vackert designade karossen med QX50. För QX55 är dock med sin djärva design närvaro och glamour viktigare än ett rymligt lastutrymme eller maximalt takhöjd för baksätespassagerarna. Båda QX delar en turboladdad fyrcylindrig motor och steglös växellåda, med fyrhjulsdrift som standard på 55:an och tillval på 50:an.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

QX55 skämmer bort sina passagerare med en bekväm åktur och en välutrustad kabin med lädersäten och en rad standardbekvämligheter och säkerhetstekniker. Men dessa positiva egenskaper kan inte kompensera för de negativa: Samma drivlina som vi använde i vår beprövade QX50 övertygade oss inte, och körbeteendet och köregenskaperna var inte heller enastående.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

Dessutom tävlar båda QX i den kompakta SUV-klassen, som inkluderar så övertygande och mångsidiga stjärnor som Genesis GV70 , den Porsche Macan och BMW X3 tillhör M. QX55 är onekligen attraktiv, men många rivaler erbjuder också ett snyggt utseende – och mycket mer substans.

Vad är nytt för 2023?

Infiniti QX55 får för det årsmodell 2023 ett antal nya seriefunktioner. Alla modeller har nu tillverkarens ProPILOT Assist-teknik med intelligent farthållare och styrassistans, samt filbytesvarning och döda vinkeln. Standard är också lädersäten, fyrvägsjusterbart svankstöd för föraren, sidokrockkuddar bak och en USB-C-laddningsport bak. Essential-modellerna har även trafikskyltsigenkänning, adaptiva strålkastare och automatiskt avbländande LED-strålkastare som standard. Sensory-modellerna har nu uppvärmda yttre baksäten och elektriskt 4-vägs svankstöd för främre passageraren.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

QX55 erbjuds i tre trimnivåer: basen Luxe, mellanklassen Essential och Sensory trim. Essential-utrustningsnivån erbjuder det bästa värdet för pengarna eftersom den erbjuder populära tekniska och lyxiga funktioner till ett rimligt pris. Standardutrustningen inkluderar ett integrerat navigationssystem, ett 360-graders backkamerasystem, uppvärmda och kylda framsäten och ett Bose-ljudsystem med 16 högtalare.

✓ Du kan också kontrollera:

motor, transmission och prestanda

QX55 drivs av samma 2,0-liters turboladdade fyrcylindriga motor som QX50. Motorn, kallad VC-Turbo, har ett komplext system med variabel kompression, levererar 268 hk och är utrustad med steglös automatisk växellåda (CVT) och fyrhjulsdrift som standard. Baserat på vår erfarenhet av en liknande utrustad QX50 förväntar vi oss acceptabel acceleration från QX55.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

Vårt långvariga testfordon QX50 accelererade till 100 km/h på 6,4 sekunder och visade sig vara en bekväm SUV med bra, om inte riktigt lika sportig, köregenskaper. Vår första provtur med QX55 bekräftade vår tro att den beter sig nästan identiskt med QX50. Så snart vi har en chans att testa QX55 kommer vi att uppdatera denna rapport med testresultaten.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper
Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Enligt EPA är QX55 bara bra för 22 mpg stadskörning och 28 mpg på motorväg, och dess bror – QX50 – visade sig inte vara särskilt bränslesnål i vårt test. Trots sin högteknologiska motor med variabel kompression klarade QX50 bara ynka 27 mpg i 75 km/h på Autobahn på vår testbana. När vi väl kan testa QX55 får vi se om den fungerar bättre.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Den snygga och välutrustade interiören har till stor del förts över från QX50, men istället för den quiltade läderklädseln har Infinitis designers valt en snyggare look. Basversionerna kommer som standard med konstläderklädsel, medan äkta läder och semianilinläder är tillval. Svart, porös träpanel accentuerar den attraktiva inredningen. Den sluttande taklinjen minskar den bakre takhöjden med 1,5 tum; lastutrymmet är mindre generöst än i QX50, som skulle kunna passa nio av våra handbagage bakom den andra sätesraden.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper
Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Infiniti använder ett infotainmentsystem med två skärmar, där den övre används för navigering och den nedre för radio, media och fordonsinställningar. Apple CarPlay och Android Auto är standard och erbjuder trådlös anslutning. En 4G LTE Wi-Fi-hotspot är standard på alla trimnivåer och ett Bose ljudsystem är standard på Essential och Sensory-modeller.

Infiniti QX55 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Infiniti erbjuder en rad förarassistansfunktioner som standard, och företagets halvautonoma körläge ProPilot Assist kommer att vara standard från 2023 (tidigare valfritt). För mer information om QX55:s krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning
  • Standard dödvinkelmonitor med bakre korstrafikvarning
  • Adaptiv farthållare som tillval med halvautonomt körläge

garanti och underhåll

Som alla Infiniti kommer QX55 som standard med ett omfattande garantipaket som är längre än konkurrenter som Porsche Macan eller Volvo XC60 . Volvo förskönar affären med upp till tre års kostnadsfritt planerat underhåll.

  • Begränsad 4-års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 6 år eller 70 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Det rekommenderade försäljningspriset är Infiniti QX55 2023 – 47.525 euro.