Infiniti Q70 2022: priser och egenskaper

Vissa tror att lyxsedaner är döda, andra tycker att det fortfarande finns tillräckligt med utrymme på marknaden för sådana fordon. Vi tror att den första åsikten om Infinitis sinne hölls när Q70 lades ned för några år sedan. Detta var dock inte huvudskälet till dess slut. Försäljningen var mycket låg och denna modell lyckades aldrig matcha tyska konkurrenter vad gäller popularitet. Än idag är tyska lyxsedaner fortfarande mycket populära och bevisar att sådana fordon fortfarande har en framtid i crossovers tidsålder. Det är därför det finns många rykten om Infiniti Q70 2022 och dess comeback.

Infiniti Q70 2022: priser och egenskaper

Logiskt sett är officerarna lugna. Å andra sidan tyder olika inofficiella rapporter på att vi kan se denna sedan tillbaka på marknaden. Den nya generationen skulle medföra olika förbättringar och ett överflöd av nya designlösningar. Vi rekommenderar att du är reserverad med allt du kommer att läsa i följande stycken.

Infiniti Q70 comeback 2022

När den här namnskylten kommer tillbaka kommer den sannolikt att ha många skillnader från föregående generation. Detta beror på att den tidigare modellen var i produktion i ett helt decennium, vilket gjorde det svårt att komma med designlösningar som inte verkar föråldrade. Det är därför vi använder en helt ny design för Infiniti Q70 2022 .

En av de första sakerna som kommer att tänka på är plattformen. Nissan påstås arbeta på en helt ny plattform som kommer att undertrycka alla framtida elektrifierade fordon. Den skulle kunna rymma både hybrid- och helelektriska drivlinor.

Den nya Infiniti Q70 2022 bör förbättra i många avseenden och en av dem är hanteringen. Den tidigare generationen var inte särskilt lyhörd för hantering och vi förväntar oss att ingenjörer ska kunna åtgärda dessa problem, eftersom smidigt och sportigt körbeteende är något som moderna lyxsedanförare har på sin prioriteringslista.

✓ Du kan också kontrollera:

Utanför

När det kommer till exteriördesign antar vi att formgivarna skulle hålla sig till samma grundläggande tillvägagångssätt. Med andra ord skulle vi se en mellanstor lyxsedan konkurrera med modeller som Mercedes-Benz E-Klass, Audi A6 , etc. Tänk dock på att föregående generation även hade en sträckt version som tillhörde fullstorlekssegmentet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Infiniti Q70 2022: priser och egenskaper

Vi förlitar oss i alla fall på en slimmad och snygg design. Infiniti har avslöjat flera konceptbilar under de senaste åren, så vi tvivlar inte på att nya Infiniti Q70 2022 skulle likna några av dem. Infinitis designers har helt enkelt lyxen att hämta inspiration från många håll.

Inre

Den tidigare generationen hade några allvarliga problem och det största var inuti. Den övergripande kvaliteten var helt enkelt inte på nivå med de tyska konkurrenterna. Många ytor var täckta med plast, vilket är svårt att föreställa sig i en modern lyxsedan. Därför förlitar vi oss på mycket bättre kvalitet, oavsett om det handlar om material eller Fit & Finish. Naturligtvis har vi också en full last av tekniska funktioner, inklusive den senaste infotainmenttekniken. I kombination med supersköna material ska de få kabinen att se ännu mer elegant ut.

Förutom en hög lyxnivå bör denna sedan erbjuda mycket utrymme. Vi förväntar oss ett par rymliga och bekväma sätesrader, medan den sträckta versionen skulle vara ännu mer imponerande.

Infiniti Q70 2022 blir elektrisk

När den kommer kommer nya Infiniti Q70 år 2022 att handla om elektrifiering. Standard bensinversioner erbjuds inte. Istället skulle basmodellerna komma som hybrider. Vi antar att Nissan skulle implementera samma e-Power-teknik som vi såg i nya Qashqai . Den nya hybriden använder en bensinmotor som generator, medan hjulen drivs av en elmotor. Denna inställning erbjuder EV-liknande åkkvalitet med omedelbar gasrespons vid alla hastigheter.

Naturligtvis skulle vi någon gång också se en helt elektrisk version. Men en sådan drivlina skulle sannolikt inte vara redo för sin första lansering nästa år.

Infiniti Q70 2022: priser och egenskaper

Infiniti Q70 2022 releasedatum och pris

Den Infiniti Q70 2022 är fortfarande bara ett rykte, men samma rykten tyder på att det kommer att drabba marknaden så tidigt som nästa år. När det kommer till pris antar vi att grundversioner skulle kosta runt 55 000 euro.

Volvo Grupp A