Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

Det är inte lätt att vara fantastiskt vacker Oändlighet Q60 2023 att kritisera, men kräsna köpare av en sportcoupé vill ha en kommunikativ sådan bil , inte bara en som vinner en skönhetstävling. För entusiastiska förare är Infiniti coupe bilmotsvarigheten till en kopplingston.

Om du letar efter en snygg tvådörrars med en kraftfull dubbelturbo V6 som är billigare än liknande utrustade konkurrenter kan Q60 låta mer attraktiv. För att maximera det värdeerbjudandet måste man dock välja den instegsmodell som överträffar de turboladdade sexcylindriga alternativen som t.ex. bmw M440i och Audi S5 underskrids med nästan 15 000 euro.

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

Även om besparingarna sker på bekostnad av prestanda och äkta lyxelement, är det bättre än att spendera för mycket på Red Sport 400 på 400 hk, som ser ut att bli omkörd av både Audi och Bimmer. Q60 är mer en supermodell än en superbil, men den gör jobbet när utseendet är viktigare än hanteringen.

Vad är nytt för 2023?

För 2023 är den enda förändringen av Q60-serien introduktionen av Apple CarPlay. I övrigt är den snygga sportkupén mekaniskt identisk och har samma standard- och tillvalsutrustning som föregående årsmodell.

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

Till skillnad från andra instegscoupéer kommer Q60 som standard med en dubbelturbo V6-motor. Även om konkurrenterna också är tillgängliga med sexcylindriga motorer, driver denna uppgradering upp sina priser, vilket gör Infiniti till en av de mest prisvärda i sin klass. För att dra nytta av detta rekommenderar vi modellen Pure. Vill du ha fyrhjulsdrift kan du eftermontera den för 2000 euro.

motor, transmission och prestanda

Varje Q60 drivs av en 3,0-liters, dubbelturboladdad V6:a som producerar 300 hk i standardversionen och 400 hk i Red Sport 400-versionen. Kraften skickas genom en sjuväxlad automatisk växellåda och standard bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift som tillval. Vi testade bara 400hk Red Sport 400, men de största skillnaderna mot vanliga Q60 är standard adaptiva stötdämpare och ett valfritt styrsystem som Infiniti kallar Direct Adaptive Steering.

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper
Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

Red Sport 400 har även större hjul med greppvänligare däck och kraftfullare bromsar. Vi har kört en modell utan den förbättrade styrningen och njutit av precisionen, men hade velat ha mer kraft och mer direkt styrning. Trots allt gav den fasta bromspedalen oss gott om självförtroende när vi behövde sakta ner.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Förbrukningsvärdena för Q60 varierar, eftersom coupén finns med både bak- och fyrhjulsdrift. Q60 sägs få 19 mpg i staden och 28 mpg på motorvägen. Den fyrhjulsdrivna modellen får 19 mpg i staden och 27 mpg på motorvägen. Red Sport 400 får 19 mpg i staden och 26 mpg på motorvägen. Den sista fyrhjulsdrivna Q60:an som vi körde i 75 mph som en del av vårt omfattande testprogram på motorväg slog EPA motorvägskörning med 1 mpg (28 observerade).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Inuti erbjuder Q60 attraktiva och kvalitetsmaterial, men designen känns lite föråldrad. Dessutom saknar coupén det sovutrymme som många andra bilar i den här klassen erbjuder, vilket bidrar till att interiören känns trång. Q60 kan dock utrustas med ett antal önskvärda funktioner, såsom en uppgraderad läderinteriör, uppvärmda framsäten och ratt samt en servoratt. Förvaringsmöjligheterna i interiören är i huvudsak begränsade till dörrfickorna och ett fack på framsidan av mittkonsolen. Det finns plats för tre stycken handbagage i bagageutrymmet, och sju till när baksätesbänken är nedfälld.

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Tyvärr är Q60:s vanliga infotainmentsystem med dubbla skärmar lite rörigt. Den övre och nedre skärmen är beröringskänslig, men den övre skärmen kan även manövreras via en vridknapp i mittkonsolen. De nya trådlösa systemen Apple CarPlay och Android Auto (USB-anslutning krävs fortfarande) är standard, ett Bose-ljudsystem och en Wi-Fi-hotspot finns som tillval.

Infiniti Q60 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Sportcoupén levereras som standard med en rad förarassistanssystem. För mer information om Q60:s krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarning framåt och automatisk nödbromsning finns
  • Finns med Blind Spot Alert och Rear Cross Traffic Alert
  • Tillgänglig adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Infiniti erbjuder en över genomsnittet begränsad garanti och en drivlinagaranti, men det inkluderar inte gratis planerat underhåll som vissa andra lyxbilstillverkare.

  • Begränsad fyra års eller 60 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i sex år eller 70 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Det rekommenderade försäljningspriset är Infiniti Q60 2023 – 59.555 euro.