Infiniti Q50 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Åtta års produktion verkar vara lång tid nu för tiden, särskilt när det kommer till kompakta lyxsedaner som måste ligga före kurvan för att bli uppmärksammad. Ändå har den japanska tillverkaren inte bråttom att göra ändringar och den troliga anledningen är att dessa fordon inte längre är lika populära som de brukade vara. Vi antar därför att företaget kommer att behålla denna modell i produktion några år till och sedan avveckla den. Detta tyder på att Infiniti Q50 kommer att komma 2022 utan några större förändringar, även om mindre uppdateringar alltid är möjliga.

Infiniti Q50 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Så vi förväntar oss att se välbekanta designfunktioner från nästa års modell. Den kommer även fortsättningsvis att erbjuda ett stilrent exteriör, en rymlig kabin och ett par kraftfulla motorer. Men det finns också några nackdelar som är typiska för ett fordon i denna ålder. Kabinen ser mindre exklusiv ut jämfört med konkurrenterna, samtidigt som hanteringen kunde vara bättre.

Utan några större förändringar på gång, förväntar vi oss inte Infiniti Q50 2022 förrän under årets sista kvartal.

Infiniti Q50 2022 omdesign

Som vi nyss nämnde kommer Infiniti Q50 att fortsätta på samma sätt 2022 . Vi använder samma layout baserat på en bra gammal FM-plattform. Med tanke på modellens ålder verkar det logiskt att körupplevelsen inte kan konkurrera med yngre konkurrenter. Visst är det alltid kul att köra en RWD-bil (AWD finns också), men hanteringen borde definitivt vara mer exakt.

Handhavandet och körupplevelsen i stort är diskutabel, men det finns inget att klaga på när det kommer till styling. Även om det är en ganska gammal modell ser den fortfarande fräsch och attraktiv ut. Den främsta anledningen är förstås Infinitis välkända formspråk som kännetecknas av snygga och släta linjer och former.

För nästa år kan vi se tillägg i form av nya färgalternativ, men allt annat skulle vara en riktig överraskning.

Inre

Även om utsidan fortfarande ser fantastisk ut, är insidan av denna sedan en blandad väska. Det största klagomålet gäller interiören, som inte är dålig men är långt ifrån de flesta av sina konkurrenter. Det finns bara några plastliknande ytor runt kabinen medan instrumentbrädan ser gammal ut. Detta är inte vad du normalt förväntar dig av en premium sedan. Vi gillar inte heller installationen med dubbla skärmar, som ser högteknologisk ut men inte är särskilt praktisk.

Infiniti Q50 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Å andra sidan är den här modellen riktigt rymlig och erbjuder ett par riktigt bekväma rader. Framstolarna är särskilt fantastiska, några av de bästa i klassen. Den andra raden är också bekväm, även om långa passagerare kan ha lite problem med takhöjd.

Du kan förvänta dig runt 13,5 kubikfot för bagageutrymmet, vilket är ganska typiskt för segmentet.

✓ Du kan också kontrollera:

funktioner

Återigen är det svårt att förvänta sig stora förändringar, även om vissa uppdateringar är möjliga i denna aspekt. De flesta bör förbli desamma som med den nuvarande modellen, som redan har en hyfsad standardutrustning. Alla versioner har ett infotainmentsystem med dubbla skärmar som består av 7- och 8-tums pekskärmar, Android Auto, Apple CarPlay, HD-radio, satellitradio, WiFi-hotspot, röstigenkänning, Bluetooth, nyckelfri tillgång och luftkonditionering med dubbla zoner. Du kan betala extra för saker som ett taklucka, navigation, Bose premium stereo med 16 högtalare och atmosfärisk innerbelysning.

Samma historia är med säkerhetsfunktioner. Den nuvarande modellen är utrustad med frontkollisionsvarning, automatisk nödbromsning framåt och en backkamera. Dessutom får du saker som övervakning av döda vinkeln, adaptiv farthållare, filbytesvarning, korsande trafikvarning bak, automatisk nödbromsning vid backning, ett parkeringskamerasystem med sikt runtom, parkeringssensorer bak, filbytesvarning, adaptiv kurvtagning lampor osv.

Infiniti Q50 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Infiniti Q50 2022 motorer

Den Infiniti Q50 2022 kommer att förbli som erbjuds med två kända drivsystem alternativ. Vi pratar såklart om en välkänd 3,0-liters turbo V6:a vars grundversion har runt 300 hk. Du kan också välja en mer kraftfull version av motorn som utvecklar runt 400 hk. Båda varianterna är ihopkopplade med en 7-växlad automatlåda som styr kraften bakåt eller till alla hjul.

Basmotorn ger cirka 20 mpg i staden och 29 mpg på motorvägen, vilket är under genomsnittet för klassen. 400 hk versionen är ännu törstigare.

Infiniti Q50 2022 releasedatum och pris

Med tanke på att det inte kommer att ske några större förändringar, antar vi att Infiniti Q50 kommer ut på marknaden någon gång under 2022 i slutet av året. Grundpriset ska vara 37 000 euro.