Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

De Hyundai Venue 2023 är lätt för plånboken och för ögonen, men inte lätt att njuta av. Som Hyundais minsta crossover rankas Venue under Kona som en budget stadsbil. Jämfört med sådana konkurrenter Kia Soul lokalen är en okulturerad och obekväm upplevelse.

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Nytt bakpassagerarlarm
  • Förbättrad förardisplay
  • Begränsad utrustning med trådlös laddning

Vad vi tycker Hyundai Venue 2023

Som den minsta och mest prisvärda crossover på marknaden kändes Venue aldrig som ett premiumfordon.

Ändå hoppades vi att det skulle kännas bättre än det faktiskt känns. En redaktör beskrev drivlinan som ”trög och tunn”, och den är obekväm att köra i nästan vilken hastighet som helst. Det är bullrigt i kupén och det är för mycket gnisslande och skramlande.

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

Fördelar med Venue är att den ser bra ut och passar bra att använda i staden. Dess korta hjulbas gör parkeringen lättare och den låga vikten hjälper till att hålla bränsleförbrukningen inom gränserna.

Inuti gör lokalen det bästa av sin lilla storlek, men det erbjöd aldrig mycket. Andra radens passagerare saknar benutrymme, och lastutrymmet påminner mer om en halvkombi än en SUV. Inredningen är tilltalande och infotainmentsystemet snabbt, men tråkig plast slår igenom på för många ställen.

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper
Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

Alla dessa klagomål kan vara förlåtliga om Venue var det enda budgetalternativet på marknaden, men det är det inte. De kia Soul var finalist i vår 2020 års biltävling och vann lätt tävlingen där vi ställde de två mot varandra. Vem en praktisk och prisvärd bil letar efter, har gjort det bästa valet med lokalen.

prestanda och bränsleförbrukning

The Venue håller sig till en motor. Den naturligt aspirerade 1,6-liters inline-fyran producerar en tama 121 hk och 113 lb-ft, som skickas till framhjulen via en CVT-växellåda. Sprinten från 0 till 100 km/h tog bara 8,8 sekunder i våra tester.

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

Bränsleekonomin är uppskattningsvis 29/33 mpg (stad/motorväg). Det är bra för en bensincrossover, men bleknar i jämförelse med de allt populärare hybrid- och laddfordonen.

✓ Du kan också kontrollera:

Behöver du verkligen en korsning?

Hyundai kallar Venue en SUV på sin hemsida, men dess storlek, drivlina och proportioner väcker besvärliga frågor. Vad är skillnaden mellan en crossover och en notchback? Och framför allt: vad gör en crossover mer värdefull?

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

De Subaru Impreza Till exempel är halvkombin knappast dyrare än Venue. Den är nästan lika effektiv, erbjuder mer lastkapacitet och benutrymme bak och levereras som standard med fyrhjulsdrift. När budgeten kommer först kostar en Kia Rio mindre, kör bättre och är nästan lika praktisk.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper
Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

De flesta crossover-fordon – särskilt de som är designade för stadsbruk som Venue – kommer aldrig att lämna asfalten. Förare kommer sannolikt att hitta ett bättre erbjudande om de breddar sin sökning.

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Varje plats har automatisk nödbromsning, filbytesvarning och en vakenhetsmonitor. Blind Spot Assist ingår på alla modeller utom basversionen, och Limited-versionerna har LED-strålkastare och ett mer avancerat automatiskt nödbromsningssystem.

Hyundai Venue 2023: priser och egenskaper

Dessa egenskaper gav Venue IIHS Top Safety Pick-utmärkelsen, som dock endast gäller modeller med de förbättrade strålkastarna. NHTSA gav platsen fem stjärnor i sidokrocktestet, men sämre resultat av frontalkollision och vältningstest resulterade i ett fyrastjärnigt totalbetyg.

lastutrymme och inredning

Med bara några centimeter långa är Venue den kortaste crossovern på den nordamerikanska marknaden. Det är bra för trånga parkeringsplatser, men inte så bra för innerutrymmet. Även jämfört med Kia Soul släpar Venue långt efter i benutrymme och lastkapacitet.

Lastutrymme (säten upp/ner):

  • Hyundai Plats: 18,7/31,9 kubikfot
  • Kia Soul: 24,2/62,1 kubikfot

Benutrymme (fram/bak):

  • Hyundai Plats: 41,3/34,3 tum
  • Kia Soul: 41,1/38,8 tum

teknologi

Alla Venue-versioner har samma 8,0-tums infotainmentpekskärm. Trimnivåerna SE och SEL är kompatibla med Apple CarPlay och Android Auto. SEL-versionerna har även en USB-port. De begränsade versionerna erbjuder också en radionyckel och ett navigationssystem, vilket intressant begränsar smartphonekompatibiliteten till en trådbunden anslutning.

Rekommenderad trim

Venue 2023 finns i tre trimnivåer: SE, SEL och Limited. Ingen av dem är dyra, instegspriserna ligger mellan 20 000 och 25 000 euro.

Den begränsade klädseln erbjuder uppvärmda framsäten och några fina färgalternativ, men för priset går vi hellre för en Toyota Corolla Cross eller en Honda Civic besluta. SEL-utrustningen erbjuder den bästa tekniska utrustningen och bekvämligheter som automatisk klimatkontroll.

Volvo Grupp A