Hyundai Venue 2022: priser och egenskaper

Den Hyundai Venue 2022 är nu crossover nybörjar placerad under Kona. Fordonet är fortfarande fräscht och förändringarna för den kommande säsongen kommer att vara mindre. Företaget lanserades strax före covid-19-utbrottet så den nya lokalen såg inte försäljningsresultat som förväntat. Jo, hela branschen lider, men Hyundai tror på sin småbilscrossover. Det kommer att bli en rejäl uppfräschning för den här klassen. Små crossovers är perfekta för körning i tät trafik och stadsgator. Bara 160 tum lång och 70 tum bred, blir parkeringsplatsen en bris. Å andra sidan, förvänta dig inte prestanda som gör dig andfådd.

Hyundai Venue 2022: priser och egenskaper

Hyundai har en stark start på den nya säsongen. Utöver lokalen som den minsta medlemmen i laguppställningen finns det många innovationer i hela truppen. Tucson har redan gjorts om och vi förväntar oss Santa Fe  med ett nytt utseende också  . Innan småbilscrossovern började biltillverkaren tillverka sin största SUV –  Palisade . Vissa modeller får hybridframdrivning, medan Kona EV är ett välkänt nollutsläppsfordon. Nexo Fuel Cell är något nytt på marknaden, och Hyundai gjorde till och med sin debut i lyxsegmentet med sitt Genesis-märke och GV80- modellen .

Hyundai Venue 2022: priser och egenskaper

Minsta crossover från Hyundai

Den Hyundai Venue 2022är 160 tum lång. QX-arkitekturen ligger till grund för fordonet. På vissa marknader kan du hitta crossovern på en annan plattform som heter QXi. Karossen och hjulbasen är ännu kortare där. Hjulbasen är 99 tum och fordonet är 70 tum bred. Måtten gör den perfekt för urban cruising. Designerna utnyttjade nästan perfekt det begränsade inre utrymmet och maximerade komforten. Företaget packade crossovern med fin utrustning för att locka yngre köpare. Priset är en annan anledning till att du bör överväga att köpa den här modellen. En förändring som företaget gjorde för den nya modellen kommer inte att glädja fansen – Hyundai tog bort en manuell växellåda. Ja, fler köpare köpte automatiska växellådor, men stickan är fortfarande populär bland gamla förare.

✓ Du kan också kontrollera:

Under huven

Den enda drivlinan för Hyundai Venue 2022 är för närvarande en 1,6-liters inline fyrcylindrig. Vi förväntar oss några uppgraderingar för USA. Allt beror på om företaget vill göra sin crossover kraftfullare eller mer effektiv. Den prestationsdrivna Venue N är möjlig, medan hybriden alltid är ett bra alternativ. Utanför USA finns crossovern med andra bensinkonfigurationer samt med dieseldrift.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

En 1,6 liters motor är bra för 121 hästkrafter och 113 lb-ft vridmoment. När den först dök upp fanns crossovern med manuell växellåda. Nu är bara Hyundai CVT en powerrouter. Det kallas Intelligent Variable Transmission. Kraften går till en framaxel. Fyrhjulsdrift är inte ett alternativ för Hyundai Venue 2022. Gasen körsträcka är fantastisk och crossover returnerar 30/33 mpg. På andra marknader finns 1,0- och 1,2-modeller tillgängliga, medan vissa dieselenheter har 1,4 och 1,5 slagvolymer.

Hyundai Venue 2022: priser och egenskaper

Hyundai Venue 2022: funktioner och paket

Precis som alla andra nybörjarversioner av Hyundai-produkter är crossovern för småbilar fullspäckad med vackra funktioner. En 8-tumsskärm är centrum för infotainmentet som har Apple CarPlay och Android Auto. Säkerheten är okej för sin storlek eftersom företaget lägger till SmartSense-paketet. Som vi vant oss vid det – grundmodellen är SE. SEL är mellanklassen och erbjuder ett urval av körlägen. Luftkonditioneringen är automatisk och 4-hjuliga skivor ersätter trumbromsarna på bakaxeln. Det elektriska takluckan gör SEL-paketet mer attraktivt och dödvinkelövervakningssystemet ökar säkerheten.

Överst i produktsortimentet ligger Hyundai Venue Denim 2022 . Det ger en unik färg. Ett kontrasterande vitt tak kommer att fånga uppmärksamheten. I sittbrunnen garanterar läderklädsel och avancerade multimediafunktioner större komfort och bekvämlighet. Vi får se om Venue N kommer med i laguppställningen. Det är redan tillgängligt för Kona och Tucson. Detta paket ger ett sportigare utseende och kraftfullare motorer. Förvänta dig dock inte den subkompakta crossovern med några fantastiska utgångar.

Hyundai Venue 2022: priser och egenskaper

Hyundai Venue 2022 priser

Baspriset är högre för Hyundai Venue 2022 . Anledningen är en växellåda som faller ner. Automatväxellådan var tillval för SE, nu är den standard. Med alla tillval kommer denimmodellen fortfarande att vara mindre än 25 000 euro. Om lokalen får ett Hybrid- eller Performance-N-paket, förvänta dig prishöjningen. Den nya YM 2022 kommer inte inom de närmaste månaderna. Vi kommer sannolikt att se det hos återförsäljare under det sista kvartalet 2021. Om du inte gillar det, inkluderar populära alternativ Jeep Renegade , Chevy Trax , Honda HR-V och Nissan Kicks . Eller, om du vill ha ett lite större fordon, kommer Hyundai Kona att erbjuda det.