Hyundai Santa Fe 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Efter den senaste stora uppgraderingen i mitten av cykeln förväntas inga betydande uppgraderingar för Hyundai Santa Fe 2022 . Det finns en chans att ett plug-in-hybridalternativ kommer att läggas till i det nyligen reviderade drivlineprogrammet, men det finns inte många detaljer om det ännu. Modellen kommer att replikera tre nuvarande drivlinelösningar och återvända med samma stil och design i kabinen. Santa Fe kan också få ett nytt trimalternativ för säsongen 2022 samt ytterligare standard- och tillvalsfunktioner.

På grund av sina proportioner ligger Hyundai Santa Fe mellan den kompakta och mellanklass. Modellen är ett alternativ till namn som Nissan Murano, Kia Sorento, Honda Passport, Chevy Blazer och Jeep Grand Cherokee. Santa Fe erbjuder en effektiv, smidig och bekväm åktur. Modellen har också en högkvalitativ och funktionell hytt. Hyundai utrustar också modellen med en lång rad standard- och tillvalsfunktioner.

Hyundai Santa Fe 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Hyundai Santa Fe 2022: design

Den fjärde generationen Santa FE kom för säsongen 2019 som en ersättare för den tidigare Santa FE Sport. Den treradiga långa hjulbasen Santa Fe kommer att ersättas av den helt nya palissaden som en 2020-modell. Santa Fe fick en stor mellancykeluppdatering för modellåret 2021 med betydande förbättringar i design, hytt och drivlina.

Den Hyundai Santa Fe 2022 börjar säljas ett år efter ansiktslyftning och är tillgänglig utan synliga förbättringar. Det nya modellåret ger bara ytterligare färg- och hjulalternativ.

Den senaste uppdateringen gav en ny version med ett kaskadgaller med integrerade LED-strålkastare och nya T-formade accentbelysningsenheter under huven. Det nya gallret är bredare och ersätter den tidigare sköldformade versionen. Den senaste uppdateringen i mitten av cykeln gjorde också om den främre stötfångaren.

Modellens profil har en kåpa som liknar den nyligen helt nya treradiga palissaden. Baksidan drar också nytta av de nya bakljusen som installerades för den senaste uppdateringen.

Premium Santa Fe levereras med de unika 20 hjulen och den specifika grillstilen.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning, utrustning:

Den Hyundai Santa Fe 2022 kommer att fortsätta att utvecklas på nya stuga och utrustning förbättringar.

Den senaste uppgraderingen gav en större standard och valfri centerdisplay samt en Palisade-inspirerad mittkonsoldesign. Modellen drar också nytta av bättre förpackningar och ytterligare lastkapacitet tack vare den senaste uppdateringen. Lastutrymmet med baksätena nedfällda är 71,5 kubikfot.

På utrustningsnivå börjar Santa Fe med en 8-tums pekskärm med Apple Car Playa och Android Auto. I grundutrustningen ingår också automatisk nödbromsning med fotgängaravkänning. Ytterligare säkerhetsutrustning finns som tillval, inklusive blindpunktsövervakning med bakre korsningsvarning, adaptiv farthållare, aktiv körfältskontroll etc.

För extra pengar kan köpare också köpa en större 10,3-tums mittskärm, 12,3-tums digitalt instrumentkluster, trådlös laddning, premium ljudsystem och mycket mer. Santa Fe finns också med premiumklädsel i läder, premium ljudsystem, uppvärmda och ventilerade framstolar, uppvärmda baksäten och en uppvärmd ratt.

Hyundai Santa Fe 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Hyundai Santa Fe 2022: prestanda

Den renoverade Sant Fe 2021 introducerade tre nya drivlinor, inklusive ett mer effektivt hybridalternativ, medan förbränningsmotorer erbjuder förbättrade effektvärden. Den Hyundai Santa Fe 2022 kommer att fortsätta att använda dessa drivlinor, även om det är oklart när plug-in hybrid version kommer att läggas till området.

Drivlinan innehåller en 2,5 liters radmotor med 4-blandning blandad med 8-växlad automatlåda och antingen framhjuls- eller fyrhjulsdrift. Motorn utvecklar 191 hästkrafter och 182 lb-ft vridmoment. Denna enhet ersatte nyligen en 2,4 liters 185 hästars motor. I applikationen med framhjulsdrift bör den returnera 26 mpg tillsammans.

Nästa prestandanivå kommer att erbjuda en 2,5-liters fyrcylindrig motor med turboladdare och en dubbelkopplad 8-växlad automatlåda. Motorn utvecklar 277 hästkrafter och 311 lb-ft vridmoment. Med den motorn under huven bör modellen kollektivt uppnå upp till 25 mpg.

Köpare kan också välja hybridversionen. Modellen har en 1,6-liters 4-turbomotor i rad, en 13 kW startgenerator och en 44 kW elmotor. Den kombinerade effekten är 225 hästkrafter och 195 lb-ft vridmoment. Systemet är fyrhjulsdrivet och bör tillsammans uppnå upp till 35 mpg.

Hyundai Santa Fe 2022: släpp, pris

Den Hyundai Santa Fe 2022 kommer att börja säljas i slutet av 2021. Prisklassen bör börja från 27 500 euro.