Hyundai Santa Cruz 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den sydkoreanska biltillverkaren arbetar på en helt ny pickup, Hyundai Santa Cruz 2022 . Hyundai har bekräftat att de kommer att erbjuda pickupen från 2021. Den nya modellen kommer att byggas tillsammans med modellerna Elantra, Sonata och Santa Fe vid Hyundais fabrik i Alabama.

Några av de tidiga rapporterna indikerade att Santa Cruz med största sannolikhet kommer att  dela grunderna med de senaste Hyundai Tucson och Santa Fe 2022- modellerna  . Det betyder att nästa generation kommer att få en billiknande unibody-konstruktion snarare än en lastbilsliknande kaross-på-ram-struktur. Om du kommer ihåg gör Honda samma sak med sin  Ridgeline pickup, som använder samma plattform som  Pilot crossover SUV.

Hyundai Santa Cruz 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Hyundai Santa 2022 Cruz exteriör

Några bilder på nya Hyundai Santa Cruz finns tillgängliga och vi måste säga att denna modell har många referenser till Santa Fe SUV. Santa Cruz ser bra ut ur alla vinklar, och Hyundais nya kaskadgrill dominerar fronten med ett tunt slitsat, högt monterat LED-varselljus.

Från sidan har Hyundai ett muskulöst utseende tack vare 19-tums aluminiumfälgar. På baksidan finns de nya bakljusen som stötfångare i karossfärgen och ger denna modell en mer sportig hållning.

Hyundai Santa Cruz 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Hyttutrustning och tillbehör

Hyundai är en biltillverkare som alltid levererar hytter av hög kvalitet. I allmänhet har alla modeller en hel del material av hög kvalitet och Hyundai Santa Cruz 2022 kommer inte att vara något undantag. Enligt några tidiga rapporter kan den kommande pickupen anta samma hytt som den senaste Tucson SUV.

Likaså kan Santa Cruz komma som standard med en 7-tums infotainment-pekskärm, medan köpare uppgraderar till en högre utrustningsnivå kan köpare ges möjlighet att prova en större 8-tumsenhet. Funktioner som Apple CarPlay, Android Auto, övervakning av döda vinkeln, en 8-vägs elektriskt justerbar förarstol, uppvärmda framsäten, satellitradio och nyckelfri ingång/tändning ingår också i standardutrustningen.

✓ Du kan också kontrollera:

Hyundai Santa Cruz 2022 drivlina specifikationer

När det gäller prestanda skulle nya Hyundai Santa Cruz kunna använda samma motor som Santa Fe-modellen. Eftersom vi förväntar oss att Hyundais pickup ska dela plattform med mellanstora Santa Fe, förvänta dig samma 2,4-liters fyrcylindriga som ger 185 hästkrafter och den överladdade 2,0-liters fyrcylindriga som ger 235 hästkrafter. Vi bör dock se Santa Cruz lägga till mer kraft och vridmoment för att konkurrera med andra medelstora pickuprivaler. Vi förväntar oss en framhjulsdriven standard, med ett tillval för fyrhjulsdrift.

Många rykten tyder också på att nästa generations Santa Cruz kan få en hybrid- eller plug-in-hybriddrivlina, som den som finns i Tucson 2022.

Hyundai Santa Cruz 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Releasedatum och pris

Slutligen bekräftade Hyundai ankomsten av den efterlängtade Santa Cruz pickup. Den nya modellen kommer att byggas vid Hyundais fabrik i Alabama och förväntas komma ut på marknaden nästa år. Enligt viss tidig information kan den nya basmodellens pickup kosta runt 25 000 euro. De övre panelerna kan dock överstiga priset på 50 000 euro.