Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Hyundai Palisade 2023 gjorde sin debut på New York International Auto Show 2022. Hyundais flaggskepp för sjusitsig familje-SUV har nu ett mer aggressivt ansikte med massor av uppdaterad lyx, komfort och säkerhetsteknik.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Chefredaktör Carl Anthony hade förmånen att provköra nuvarande Palisade i Detroit för några år sedan, och SUV:s bekväma och tysta hantering lämnade ett bestående intryck. Även om de irriterande förarassistanssystemen kan behöva en översyn, erbjuder Palisade bra valuta för pengarna i ett av de mest konkurrenskraftiga segmenten i branschen.

Hyundai Palisade 2023: vad är nytt?

Tänk på Palisade som Tellurides smarta kusin, som föredrar golf eller polo framför sporter som rugby eller fotboll. Men Palisades stylinguppdateringar 2023 gör att den ser elakare ut än någonsin. Den har nya främre och bakre stötfångare, ett bredare, kaskadgrill, reviderade LED-varselljus, nya vertikalt orienterade baklyktor och nya 20-tumshjul.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Hyundai hävdar att den nya designen ger aerodynamiska fördelar med bakre sidospoilers, aerodynamiskt optimerade underredspaneler, aerodeflektorer på bakhjulen och en optimerad främre kylarea. Vi hoppas att detta kommer att fixa Palisades känslighet för sidvind på den öppna vägen.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Samtidigt har Palisade 2023 också ett 12-tums infotainmentsystem med standardnavigering, Wi-Fi-hotspot, USB-C-portar, en uppdaterad ratt, 15-watts trådlös smartphoneladdning och olika klädselalternativ. Nytt för 2023 är en Palisade XRT med mörk stil, 20-tums mörka lättmetallfälgar, ett mörkmålat galler, ett elektriskt soltak och klädsel i svart konstläder.

Standard V6-motor

Hyundai Palisade 2023 delar sina oljiga bitar med Kia Telluride. Den har en 3,8-liters V6-bensinmotor med 291 hk och 262 lb-ft vridmoment. i kombination med en åttastegad automat. Framhjulsdrift är standard, men Hyundais HTRAC AWD-system (med ett slutligt drivförhållande på 3,648) finns som tillval på alla utrustningsnivåer. HTRAC AWD har en elektronisk koppling med variabelt vridmoment som möjliggör aktiv vridmomentkontroll mellan fram- och bakhjulen. Alla Palisade AWD-varianter kommer som standard med ett bogserläge som optimerar motorn och transmissionen vid bogsering upp till 5 000 pund.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Lyxigt temainteriör

Interiören och materialen i nya Hyundai Palisade har förbättrats jämfört med den tidigare modellen. Den har ett nytt Ergo-förarsäte som erbjuder mer komfort och minskar trötthet på ansträngande resor. Sätena på andra raden har utfällbara nackstöd och ventilation, medan den tredje raden har uppvärmda säten. Palisade finns med en inredning gjord av tyg, läder, konstläder eller högkvalitativt nappaläder.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper
Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Instrumentpanelen är ny, liksom luftgallren (smalnare än tidigare). Palisades dynamiska röstigenkänningssystem svarar snabbt på röstkommandon för att justera klimatkontrollinställningar, uppvärmda/kylda säten och andra funktioner. Den stöder även den senaste versionen av Hyundai Digital Key, som låter dig starta motorn från en Apple- eller Samsung-enhet.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

”Den utvecklade Hyundai Palisade från 2023 erbjuder styling och funktioner som är värda Hyundais flaggskepps-SUV”, säger Olabisi Boyle, vice VD för produktplanering och mobilitetsstrategi, Hyundai Motor North America. ”Mer än någonsin är Palisade det ultimata familjefordonet för dagligt bruk och oförglömliga roadtrips.”

✓ Du kan också kontrollera:

Avancerade säkerhetsfunktioner

2023 års Hyundai Palisade levereras som standard med sidokrockkuddar bak för bättre krockskydd, vilket ger det totala antalet krockkuddar till nio. Den har även körhjälpmedel som kollisionsundvikande, dödvinkelövervakning, helljusassistans, navigationsbaserad intelligent farthållare, filbytesvarning, uppmärksamhetsvarning och fjärrparkeringshjälp, för att nämna några.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper
Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Hyundai garanti

Hyundai Palisade har fem års/60 000 mil stötfångargaranti och 10 år/100 000 mil drivlina garanti. Standard är också en garanti mot perforering på sju år/obegränsad mil och fem års vägassistans.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Det är vettigt att överväga en utökad garanti om du kör fler mil än den genomsnittliga befolkningen. Den här omfattande guiden hjälper dig att avgöra om en Hyundai Extended Warranty är rätt för dig.

Hyundai Palisade 2023: priser och egenskaper

Hyundai Palisade 2023 priser

Prissättningen för 2023 års Hyundai Palisade börjar på 36 245 € för instegsnivå SE FWD, medan Calligraphy AWD, toppmodellen, börjar på 52 095 €. Båda priserna inkluderar 1 295 euro för resmålet.

Volvo Grupp A