Hyundai Kona 2022: priser och egenskaper

Den senaste Hyundai Kona 2022 får äntligen en stor uppdatering sedan den första utgåvan i slutet av 2017. Intressant nog täcker uppdateringen standardmodellerna Kona och Kona Electric.

Lång historia kort, båda versionerna ser fantastiska ut, med betydande visuella förändringar av exteriören och liknande interiöruppgraderingar. Generellt sett är den mest märkbara skillnaden ett enormt, nytt delat galler som dominerar på framsidan. Interiören har också fått en liten uppfräschning med mer teknik och det nya 10,25-tums digitala instrumentet. Under huven har den nya Kona en 4-cylindrig motor, en V6-turbomotor och den mest effektiva elektriska modellen som erbjuder en räckvidd på 258 miles på en enda laddning.

Hyundai Kona 2022: priser och egenskaper

Hyundai Kona 2022 yttre detaljer

Den nya Hyundai Kona 2022 går in i småbilsklassen med en mer attraktiv design än sin föregångare. Som vi förväntade oss av en uppfriskning i mitten av cykeln, har den nyaste Hyundai Kona lätt omdesignade lampor och ett mer modernt galler. Sammantaget verkar det finnas mer omfattande kosmetiska förändringar än vi har sett med föregångaren.

Konas signaturbrynjakt har också omformats och passar perfekt in i ett ansikte med fler kurvor och vinklar. Vi märkte dock inga väsentliga förändringar på baksidan av bilen. Samma attraktiva och unika LED -bakljus finns som stötfångaren målad i karossfärg. N-Line-paketet erbjuder emellertid en sportigare design som innehåller kroppsfärgade trim, svalare 18-tums hjul, en mer aggressiv fram / bak kåpa och mycket mer.

Hyundai Kona 2022: priser och egenskaper

Cabin accepterar vissa uppgraderingar

Inuti tar Hyundai Kona några uppgraderingar år 2022 . Hyundai behåller samma inställningslayout men lägger till mer material och teknik av hög kvalitet. I grund och botten innehåller nya Kona mer exklusiva finish med en ny, enorm 10,3-tums pekskärm. I allmänhet är detta en stor uppdatering från dagens Kona, som har en 7,0-tums enhetsstandard.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom erbjuder Kona ett standard 10,3-tums digitalt instrument som ersätter den tidigare analoga inställningen. Som med många moderna bilar är Apple CarPlay och Android Auto standard. Nästa stora sak är dock mer benutrymme för andra åkande och mer lastutrymme.

Hyundai Kona 2022: priser och egenskaper

Hyundai Kona 2022 motorspecifikationer

Standard Hyundai Kona 2022 finns med en 2,0 liters 4 -cylindrig motor med 147 hk. Men N-Line-versionen är tillgänglig, som har en mindre och kraftfullare 1,6-liters turboversion. Till skillnad från den första har denna kraftenhet en effekt på 195 hk. Dessutom använder båda versionerna samma 7-växlade automatlåda.

Den mest bränsleeffektiva elektriska modellen har samma enmotoriga konfiguration som ger 201 hästkrafter och 291 pund fot vridmoment. Som med den tidigare modellen, bör vi förvänta oss samma räckvidd på 258 miles på en enda laddning.

Hyundai Kona 2022: priser och egenskaper

Hyundai Kona 2022 släppdatum och pris

Den omdesignade Hyundai Kona 2022 ser definitivt mer attraktiv ut än tidigare. Denna modell har ett reviderat galler och en mer modern hytt med många ytterligare funktioner. I allmänhet finns det många tävlande i samma klass, men inte många av dem är erkända som nya Kona.

När det gäller släppdatum och pris säger Hyundai dock att både bensin- och elektriska varianter kommer att finnas tillgängliga i vår. Tyvärr är priserna på de uppdaterade modellerna ännu inte tillgängliga.

Volvo Grupp A