Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Ioniq 5 och Ioniq 6 kommer att följas av ett nytt flaggskepp från Hyundai som heter Ioniq 7. Under lanseringen av Ioniq 5 på den amerikanska marknaden meddelade företaget att Hyundai Ioniq 7 SUV kommer att lanseras 2024 och Ioniq 6 sedan i år.

Vid lanseringen av Ioniq 5 förra året bekräftade Jose Munoz, VD och koncernchef för Hyundai Motor North America, att Hyundai Ioniq 7 kommer att vara en treradig, helelektrisk, medelstor SUV.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Lanseringen av den kompakta CUV Ioniq 5 kommer nästa år att följas av den fantastiska medelstora sedanen Ioniq 6, som 2024 kommer att följas av den treradiga medelstora SUV:n Ioniq 7. Hyundai kommer att lansera 23 batteridrivna elfordon över hela världen av 2025.

Jose Munoz, VD och koncernchef, Hyundai Motor North America

När Hyundai tillkännagav varumärket Ioniq för Hyundais framtida elfordon och deras första sortiment i augusti 2020, hade Hyundai meddelat att Ioniq 7 skulle bli en stor SUV. Liksom de andra Ioniqs kommer den att använda den nya plattformen som utvecklats exklusivt för Hyundai Motor Groups nästa generations elfordon – E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Det stöder framtida Kia-elfordon (inklusive Kia EV6 ) och Genesis första dedikerade elfordon, Genesis GV60, som lanserades i Sydkorea i oktober 2021.

förslag

Ioniq 7 kommer från Hyundai Seven Concept som presenterades på Los Angeles Auto Show 2021. Sjuan kombinerar en traditionell SUV-kropp med en kantig siluett och ett futuristiskt formspråk.

Den stora elektriska SUV:n har en elegant LED DRL-remsa som löper över hela huvens bredd. Under huven finns en massiv gallerpanel med en upplyst ljusfunktion när fordonet är på. De vertikalt staplade LED-strålkastarna är placerade i varje hörn av stötfångaren med en silverglidplatta. Kåpans design och den upprättstående hållningen kännetecknar storleken på den stora elektriska SUV:n.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Sidorna har en rak fönsterlinje med bakåtlutande tak. De 5-ekrade lättmetallfälgar omgivna av kantiga hjulhus behåller en robust SUV-karaktär. Andra intressanta detaljer på sidorna är pelarfria dörrkarmar och eleganta fönster. Baksidan är lika unik som framsidan. Bakluckan är av glas, med Parametric Pixel Lights som tar över även baksidan.

Simon Loasby, chef för Hyundai Style Group, Hyundai Motor Group, talade med Car And Driver i november 2021 om designen av Seven Concept, som använder sig av genomskinlig täckning över de pixlade ljusen för att underlätta praktiskt och förhindra att damm och snö samlas. Han bekräftar också att Seven Concepts baklucka i helglas inte kommer att ta sig in i den slutliga versionen.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Inuti har Seven Concept en loungeliknande sittgrupp med roterande fåtöljer, en loungebänk och en infällbar förarstol. Höjdpunkten i kabinen måste vara Vision Roof Display med en panoramisk OLED-skärm som visar innehåll som de åkande önskar. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar en 27-tumsskärm, ett flygplansliknande luftreningssystem, liberal användning av miljövänliga material som bambu, mineralgips, bioharts och mer. Produktionsversionen skulle vara en treradig elektrisk SUV (bekräftad), troligen med 6- och 7-sitsiga sittplatser som erbjuder klassens bästa knä- och takhöjd.

Car and Driver har fått höra att många av konceptets inredningselement inte kommer att ta sig till produktionsvarianten, förutom kapselformade utskärningar i dörrpanelerna.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

specifikationer

Som Hyundai avslöjade under lanseringen av Ioniq 5 (rapporterat av Carscoops), planerar företaget att använda ett 100 kWh-batteri i Ioniq 7 (EPA-uppskattning), som kan leverera en räckvidd på 300 miles (483 km). Drivlinans layouter inkluderar två- och fyrhjulsdrift, och AWD-konfigurationer kommer att ha två motorer som producerar en nettoeffekt på 230 kW (313 hk/308 hk). För Ioniq 7 2022 mer än 8 tum markfrigång förväntas.

✓ Du kan också kontrollera:

Hyundai kommer inte att vara redo för massproduktion med ett solid-state-batteri förrän 2027. Företaget planerar dock att förbättra energitätheten för sina nuvarande litiumjonbattericeller från tidigt 600 Wh/L till mitten av 700 Wh/L 2025. Ioniq 7 skulle vara bland de första modellerna att dra nytta av den nya version av litiumjonbatterierna kommer att dra nytta av SK Innovation – Hyundais partner för elbilsbatterier i över tio år.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

På laddningsfronten kommer Ioniq 7, liksom 5:an, att kunna ladda minst 350 kW (800 V) snabbt tack vare det integrerade systemet som stödjer 400 V och 800 V utan extra adaptrar. I den här installationen är laddningstiden på 80 procent bara 18 minuter, en upplevelse som liknar tankning.

funktioner

När vi kommer tillbaka till produktionen av Ioniq 7, är förhoppningarna höga om att Hyundai kommer att tillföra segmentförsta funktioner till den elektriska SUV:n, av vilka några förväntas vara följande:

Nivå 3 autonomt körsystem

Hyundais tekniska färdplan för autonom körning bekräftar att årets nivå 3 handsfree autonom körning kommer att lanseras med ”Highway Driving” pilot ” kommer komma. På nivå 3 ”kan bilen hantera säkerhetsfunktioner under vissa förhållanden, men föraren förväntas ta över när den larmas.” Ioniq 7 sägs vara förmånstagaren av denna funktion.

Trådlös laddning

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Tack vare en möjlig markfrigång på mer än 8 tum kommer Hyundai Ioniq 7 att ha tillräckligt med utrymme under golvet för att ladda trådlöst via en sändarenhet. Hyundai har redan bekräftat att trådlös laddning är under utveckling för modeller som stöds av E-GMP-plattformen. Ett pilotprogram som startade i år med Genesis GV60 i Sydkorea skulle besluta om vidareutvecklingen av denna teknik.

Användning av högteknologiska och återvunna material

Ioniq 7:s premiumpositionering kan tillåta Hyundai att använda högteknologiska material för färger och trim som kommer med ytterligare funktionalitet framför estetik. Enligt ett samtal mellan Luc Donckerwolke, chief creative officer, Hyundai och Autocar, arbetar företaget på denna teknik som kan vara i drift i mitten av decenniet. Dessutom kan olika delar inuti bilen, inklusive säten, armstöd, golv och dörr, tillverkas av miljövänlig återvunnen plast, växtbaserat garn (bio-PET) och naturligt ullgarn, organisk färg med växtextrakt och konstläder med växtextrakt.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper
Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Avancerat infotainmentsystem

de Hyundai Ioniq 7 2022 är en av de kommande bilarna från HMG, som kommer att lanseras från 2022 och kommer att utrustas med en ny uppkopplad bilplattform ”NVIDIA DRIVE” i sina infotainmentsystem. Med hjälp av en hård- och mjukvarustack kan NVIDIA DRIVE sammanföra ljud, navigering och anslutna biltjänster för en optimerad och mer avancerad användarupplevelse i synk med Hyundais egenutvecklade anslutna biloperativsystem (ccOS) via en digital cockpit.

digital nyckel

En digital nyckel laddas ner till ägarens smartphone och manövreras via appen. Förutom de nuvarande funktionerna för att låsa upp och starta fordonet via en smartphone-applikation, kan Hyundais digitala nyckel för Ioniq 7 utrustas med avancerade funktioner som: B. den automatiska upplåsningen av fordonet, som känner av användarens närhet efter en viss tid.

V2L (fordon som ska lastas)

Den här funktionen gjorde sin debut i Ioniq 5 och kommer att ta sig till Ioniq 7. Denna funktion gör att man kan använda den elektriska energin som finns lagrad i fordonets batteripaket för att driva enheter och till och med ladda batteriet i andra elfordon.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

utsiktstak

För att panoramasoltaket ska kallas ett ”soltak”, kan Hyundai använda en enda stor glasruta utan tvärbalk för en förbättrad och bred vy av himlen ovanför. Den stora takskärmen som visas på Seven Concept kommer dock inte att produceras.

virtuella speglar

Ioniq 7 kommer med kameror monterade i stället för traditionella yttre backspeglar. Vyn bakifrån av bilen, fångad av kamerorna i aktion, visas sedan på skärmar monterade inuti bilen, antingen på framdörrarna eller i hörnen av instrumentbrädan.

fingeravtrycksläsare

För biometrisk autentisering kan Ioniq 7 komma med en fingeravtrycksläsare, som för närvarande finns med i gruppens erbjudanden som Hyundai Santa Fe , till Genesis GV70 och Genesis GV60 erbjuds.

Utgivningsdatum

Den trafiksäkra Hyundai Ioniq 7 kommer att finnas tillgänglig i utställningslokaler över hela världen i början av 2024.

Hyundai Ioniq 7 2022: priser och egenskaper

Pris & Prenumeration

För att uppmuntra kunder att testa den dyraste Hyundai i USA, kan ett prenumerationsprogram erbjudas för korta ägandeperioder, möjligen mellan en och tre månader.

Under Hyundai Ioniq 5:s USA-debut talade Jose Munoz, VD och koncernchef för Hyundai (Nordamerika), kort om prenumerationsplanen som skulle gälla Hyundai Ioniq 7. Prenumerationstjänsten kommer sannolikt att tillåta användare att tillfälligt äga sina önskade E-GMP Ioniq EVs för en enda månatlig betalning som täcker fordonet, försäkringen och underhållet.

Precis som med Ioniq 5, kunde Ioniq 7 och Ioniq 6-kunder få en extra fördel av ett eller två års kostnadsfria obegränsade 30-minuters laddningssessioner på Electrify America-laddningsstationer över hela USA. Electrify Americas nätverk omfattar för närvarande 600 laddstationer, och i slutet av 2021 planerar företaget att lägga till ytterligare 800 laddstationer med mer än 3 500 ultrasnabba laddare.

Ioniq 5 kommer till en början bara att finnas tillgänglig hos utvalda Hyundai-återförsäljare, men när Ioniq 7 kommer kommer efterfrågan på elfordon att ha förändrats drastiskt och det förväntas att varje återförsäljare kommer att vara ivriga att sälja de banbrytande Ioniq-modellerna.

produktion

Hyundai har meddelat att de kommer att börja tillverka elfordon i USA. Man planerar att investera 7,4 miljarder dollar till 2025 för att förbättra tillverkningsanläggningar för elfordon. Hyundais nuvarande fabrik i Montgomery, Alabama kommer sannolikt att bli centrum för Hyundais elfordon på den amerikanska marknaden. EV-produktion kan börja med Ioniq 5 eller Ioniq 6 och följas av Ioniq 7.

Hyundai Motor Groups elektrifieringsstrategi

Enligt en Reuters-rapport planerar Hyundai Motor Group att minska utvecklingen av förbränningsmotormodeller så att de har resurserna att påskynda investeringar i elfordon. Med den nya strategin, som antogs i mars 2021, kommer företagets ICE-fordonsportfölj att halveras. Det sydkoreanska konglomeratet planerar att ha minst 23 BEV-modeller (elektriska batterier) kombinerade i Hyundai, Kia och Genesis utställningslokaler i mitten av decenniet och att sälja 1,7 miljoner elfordon över hela världen till 2026.

Vanliga frågor om Hyundai Ioniq 7

Vilket är Hyundai Ioniq 7 släppdatum?

Showroom-specifikationen Ioniq 7 är planerad att presenteras under andra halvan av 2023. Hyundai uppger att en marknadslansering är planerad till början av 2024.

Vilka skulle Ioniq 7:s utmanare vara?

Först och främst kommer Ioniq 7 VW ID.6 och att tävla med BYD Tang EV.

Vad blir priset för Hyundai Ioniq 7?

Ioniq 7 sägs ha ett utgångspris i intervallet $50 000-$55 000 i USA.

Volvo Grupp A