Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

Nästa generations Hyundai Grandeur 2022, som kommer ut senare i år, förväntas utgöra ett betydande steg upp från den nuvarande generationens modell för att behålla sin position som Hyundais flaggskeppsmodell.

Medan Hyundai Grandeur för närvarande är flaggskeppet, överskuggades dess förflutna av 2016 års Genesis G80. Grandeur intar en gränsöverskridande position som en high-end Hyundai och rankas mellan Sonata och G80. Hyundai kan åter fokusera på storheten genom att väva in Genesis-produkter i sitt varumärke och migrera till dedikerade återförsäljare. Dessutom rapporterar Korean Car Blog att 7:e generationen Grandeur kommer att få en helelektrisk variant med retrodesign med designhöjdpunkter från Grandeur Heritage EV-konceptet.

Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

förslag

Det renderade Hyundai Grandeur 2022 (ovan) kommer att markera en anmärkningsvärd avvikelse från den nuvarande generationens modell. Fronten är inspirerad av Hyundai Staria, och totalt sett verkar sedanen ha en imponerande vägnärvaro.

Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

Grandeur EV, med sin retrostil, förväntas få en gammaldags bakre glaspanel, och Spyshots har också visat prototyper med denna designfunktion. Vi ser även bakljusen på nya Hyundai Grandeur EV i retrolook, men kompletterad med lysdioder. Dessutom förväntas en ljusbar i full bredd (Welcome Light) och pixel-LED:er framtill ge sedanen ett oslagbart utseende.

Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

Den kommande sjunde generationens Hyundai Grandeur (kodnamnet Hyundai GN7) kommer enligt uppgift överträffa 5-metersstrecket i längd, en första i namnskyltens 35-åriga historia. Grandeur säljs för närvarande på chaufförsdrivna marknader som Kina, Mellanöstern, dess hemmamarknad i Sydkorea och utvalda sydostasiatiska länder. Försäljningen har ökat med över 2 miljoner sålda enheter sedan lanseringen 1986, och för 2021 var Grandeur den mest sålda bilen i Sydkorea för femte året i rad. Sedanen står stadigt trots den kraftiga inkommande elden från crossovers som bokstavligen har erövrat varje segment.

Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

ElectricVehicleWeb har fått tillgång till ett officiellt dokument från Hyundai Motor Company daterat mars 2021, som bekräftar den nya Grandeur and Grandeur Hybrid-modellplanen för 2022.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Med varje omdesign blir Grandeur mer attraktiv och målgruppen yngre. Vi ser ingen förändring i nästa gen som förväntas ha några av funktionerna i palissad innehåller. Dessa inkluderar VIP-paketet med vingnackstöd med inbyggda Harmon Kardon-högtalare för baksätespassagerare, underhållningsskärm bak, temperaturkontrollerade mugghållare, en 12,3-tums virtuell sittbrunn, luftrenare, head-up-färgskärm och Safe Exit Assist, som använder radar för att upptäcka trafik som närmar sig bakifrån och varnar passageraren när de öppnar bakdörren.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyundai Grandeur 2022: priser och egenskaper

Hyundai skulle kunna erbjuda en ultralyxig variant av Grandeur med individuellt drivna baksäten och benstöd, hopfällbara arbetsbord och ett minikylskåp. En sådan variant kan vara tyska konkurrenter i samma dimensionskategori som Mercedes E-klass och Audi A6 erbjuda hård konkurrens.

’Le Blanc’ betyder ’vit’ på franska och förra året lades en ny kombination av beige (sits) och svart till Grandeurs kabinklädsel för ett distinkt utseende. Spionfilmer visar en liknande kombination som används på nästa generations Grandeur-prototyper.

Hyundai Grandeur 2022 specifikationer

de Hyundai Grandeur 2022 Hybrid kunde se en kraftfullare 2,0-litersversion av Sonata Hybrid-kraftenheten, eller kanske till och med en turboladdad enhet. Det senare kunde Kia K8 som använder en 1,6-liters turboladdad hybriddrivlina med en 180hk bensinmotor och en 59hk elmotor.

När det gäller Hyundai Grandeur EV har företaget varit väldigt tyst om denna produkt. Även om Hyundai kunde välja att använda sin E-GMP-plattform, verkar det osannolikt för den kommande modellen; kanske den framtida generationen skulle kunna använda en elektrospecifik arkitektur från andra hälften av detta decennium.

Grandeur EV kan starta som en AWD sedan med två motorer som tillsammans producerar runt 270 kW effekt och 700 Nm vridmoment. Grandeur EV skulle kunna ha ett batteri på 87,2 kWh med ett multiladdningssystem som stöder ultrasnabb laddning. Räckvidden enligt den sydkoreanska certifieringsmetoden kan vara mellan 400 och 450 km (249 och 280 miles).

Hyundai Grandeur försäljning

Trots bristen på halvledarchips och stadsjeepars ökande popularitet var 2021 ett framgångsrikt år för Hyundai Grandeur i Sydkorea.

år Hyundai Grandeur Sales (Sydkorea)
2016 68 409
2017 131 950
2018 113,101
2019 103,349
2020 145,463
2021 89 084

Försäljning av Hyundai Grandeur på den sydkoreanska marknaden (Källa: Hyundai)

Vanliga frågor om 2022 Hyundai Grandeur

Vilka är konkurrenterna till Hyundai Grandeur?

När den lanseras i USA kommer de främsta konkurrenterna att vara VW Arteon och Nissan Maxima . I Sydkorea är det Kia K8.

Vilket är släppdatumet för nya Hyundai Grandeur?

Nästa generations Grandeur kommer att lanseras i år, bara några månader efter sin premiär/digitala avtäckning.

Vad är det förväntade priset för 2022 Hyundai Grandeur?

Priserna för nästa generations Grandeur förväntas börja på 33 miljoner won (cirka $28 500) i Sydkorea.

Volvo Grupp A