Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Små bilar kanske inte är lika populära som kompakta stadsjeepar, men Hyundai Elantra är fortfarande en storsäljare. Varumärket har funnits sedan 1992 och den nuvarande sjunde generationen av Elantra lanserades 2021. Hyundai Elantra 2023-serien inkluderar en standard, en hybrid och två mer kraftfulla drivvarianter. Med Hyundai Accent avvecklad är Elantra den minsta och mest prisvärda modellen i Hyundai-sortimentet.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • N-Line-utrustning med en 10,3-tums digital display; inget mer alternativ för manuell växellåda
  • SEL komfortpaket nu med 17-tums hjul och 10,3-tums digital display med navigering
  • SEL Premium-paketet är inte längre tillgängligt

Vår åsikt Hyundai Elantra 2023

Elantra ser chic ut från utsidan, men körupplevelsen är det inte. Den lilla bilen erbjuder bekväm körning och en rymlig interiör där du känner dig bekväm. Elantras acceleration och hantering är också reserverade snarare än övernitiska – begär inte för mycket av basmotorn på 2,0 liter.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Allt som förändras med Elantra N: Dess hantering motsvarar dess aggressiva exteriör. Handhavandet är stadigt, styrningen stel, motorn högljudd och den är snabb – med andra ord: ett sportigt nöje. Hyperaktiviteten hos Elantra N gör det lite svårt att leva med, men du kommer aldrig att bli uttråkad av den. Elantra N Line är en bra mellanting som tillför lite pepp utan att överdriva.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Oavsett utrustningsnivå erbjuder Elantra mycket för pengarna. Vissa inredningsmaterial ser billiga ut men är acceptabla för priset. De stora digitala mätarna och användbara körhjälpmedel gör dock att Elantra verkar dyrare än vad den är. Allt som allt är Elantra inte den bästa kompakta sedanen, men den är nära.

prestanda och bränsleförbrukning

Elantra levereras som standard med en 147 hk, 132 lb-ft, 2,0-liters I-4-motor. Den kombineras med en CVT-automatlåda och fyrhjulsdrift. Acceleration från 0 till 60 mph tar 8,4 sekunder. Bränsleekonomin är 30-33/40-42 mpg (City/Middle Road) beroende på trimnivå. Elantra Hybrid är nästan lika snabb och ännu mer ekonomisk.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper
Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Sportig och robust: Elantra N Line och Elantra N

Hyundai erbjuder Elantra-serien i två effektnivåer. Elantra N Line drivs av en 1,6-liters turboladdad motor som ger 201 hk och 195 lb-ft. Från 2023 kommer det inte längre att finnas en manuell växellåda, bara en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. På grund av startsvårigheter för Elantra N Line med manuell växellåda som vi testade var vår bästa tid från 0 till 100 km/h 8,6 sekunder, dubbelkopplingen borde vara snabbare. Förbrukningen är 28/36 mpg (stad/motorväg). Andra prestandauppgraderingar av Elantra N Line inkluderar bromsar, fjädring och däck.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Sedan finns det Elantra N. Elantra N har en 2,0-liters turboladdad bensinmotor som producerar 276 hk och 289 lb-ft. Elantra N är tillgänglig med en sexväxlad manuell eller en åttastegad dubbelkopplingslåda. Accelerationen från 0 till 100 km/h tar 5,9 sekunder med manuell växellåda och 5,1 sekunder med dubbelkopplingslåda. Bränsleekonomin är 20/30 mpg för manuell och 22/31 mpg för automatisk. Elantra N prestandauppgraderingar inkluderar adaptiva chassi, kraftfulla bromsar och en bakluckespoiler. Tillsammans gör de Elantra N till den mest prisvärda sportbilen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

NHTSA ger Elantra ett femstjärnigt säkerhetsbetyg, högsta möjliga totalbetyg. Efter att Elantra redan belönats med ”IIHS Top Safety Pick” med tillgängliga LED-strålkastare 2021 och 2022, kan det antas att 2023-modellen kommer att få denna utmärkelse igen.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Standardförarassistans och aktiva säkerhetsfunktioner inkluderar automatisk nödbromsning fram, filbytesvarning och automatiskt helljus. Adaptiv farthållare, dödvinkelassistent och korstrafikvarning med automatisk bromsfunktion finns också i de högre utrustningslinjerna.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

Elantra är en liten bil , men dess interiör är förvånansvärt rymlig. Andra radens benutrymme är gott för segmentet, och bagageutrymmet är relativt stort.

Benutrymme (fram/bak) Lastutrymme (bagageutrymme)
Hyundai Elantra 42,3/38,0 tum 14,2 kubikfot
Honda Civic 42,3/37,4 tum 14,8 kubikfot
Mazda 3 42,3/35,1 tum 13,2 kubikfot

teknologi

Elantra levereras som standard med en 8,0-tums pekskärm. Högre modeller har en 10,3-tums skärm samt en 10,3-tums digital display. Apple CarPlay och Android Auto är standard, och den mindre skärmen fungerar trådlöst. Alla Elantra-versioner har två USB-portar i främre raden och en trådlös laddstation. Premiumteknologier inkluderar telefon-som-nyckel och ett Bose-ljudsystem med åtta högtalare.

Hyundai Elantra 2023: priser och egenskaper

Rekommenderad trim

Vårt val för 2023 Elantra skulle vara SEL-trimmet med bekvämlighetspaketet. Detta paket erbjuder fina detaljer som en lädertrimmad ratt, 10,3-tums pekskärm, uppvärmda framsäten och 17-tums hjul. Andra funktioner inkluderar adaptiv farthållare, en elektronisk parkeringsbroms, en förvaringsficka i framsätets ryggstöd och uppvärmda ytterbackspeglar. Även med komfortpaketet, som kostar 1 900 euro, finns Elantra för mindre än 25 000 euro – utmärkt valuta för pengarna.

Har du lite mer pengar till ditt förfogande bör du ta en titt på den utmärkta hybridmodellen. Den är mer bränslesnål än standardmotorn och erbjuds i en basblå och en utrustad Limited-version.

Volvo Grupp A