Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

De Honda Ridgeline uppdaterades senast 2021 med en robustare design, reviderad växellåda och det ännu robustare HPD-paketet. Ridgeline går nu in i 2023 oförändrad, och det är inte nödvändigtvis en dålig sak när det kommer till denna medelstora lastbil; vi uppskattar Ridgelines vänliga uppförande på väg och genomtänkta förpackning. 2023 Honda Ridgeline är i direkt konkurrens med andra medelstora lastbilar som den Toyota Tacoma, dem vadställe rangers och Chevy Colorado .

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

Vår åsikt Honda Ridgeline 2023

Honda Ridgeline är den lastbil som de flesta verkligen behöver. Förutom sofistikerade utrustningsegenskaper som bagageutrymmet, som även kan användas som kylbox, möjliggör dess monocoque-konstruktion crossover-liknande hantering och hög körkvalitet. Dessa egenskaper stöds av den oberoende hjulupphängningen. Ridgeline erbjuder också bra bränsleekonomi och snabb acceleration.

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

Med Ridgeline är bilden dock inte perfekt. Vi kritiserade Ridgeline för dess begränsade dragkapacitet och offroad-kapacitet. Även om den uppdaterade exteriördesignen ser robustare ut än tidigare, kommer den förmodligen inte att räcka för att övertyga köpare som letar efter ett fordon som ser ut som en traditionell pickup.

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

Sammantaget förblir Ridgeline ett solidt val för alla som letar efter en pickup som prioriterar vardaglig användbarhet framför klasskapacitet. Honda Ridgeline klarar fortfarande de flesta typiska lastbilsuppgifter utan att behöva avstå från komfort och kördynamik.

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

prestanda och bränsleförbrukning

Alla 2023 Honda Ridgelines drivs av en 3,5-liters V6-motor som utvecklar 280 hk och 262 lb-ft vridmoment. Honda utrustar alla fordon med en nioväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift. Från och med 2021 års modell har Honda förkortat Ridgelines transmission, vilket gör att den kan sprinta från 0 till 100 km/h på 6,3 sekunder. EPA betygsätter Honda Ridgeline till 18/24 mpg (stad/motorväg).

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

dra

Honda Ridgeline har en dragkapacitet på 5 000 pund. Detta är under den maximala dragkapacitet på 7 500 pund som vissa konkurrenter uppnår.

Maximal dragkapacitet:

  • Chevy Colorado: 7 700 pund
  • Ford Ranger: 7 500 pund
  • Honda Ridgeline: 5 000 pund
  • Toyota Tacoma: 6 800 pund

Honda Ridgeline HPD

Honda introducerade HPD-paketet på Ridgeline och erbjuder det på den också årsmodell 2023 på. Den inkluderar eleganta bronshjul, svarta stänkskärmar, en sportigare grill, HPD-dekaler och HPD-märken.

✓ Du kan också kontrollera:

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Honda Ridgeline fick ett totalt femstjärnigt betyg från NHTSA för säkerhet: fem stjärnor för frontalkollision, fem stjärnor för sidokrock och fyra stjärnor för vältning. IIHS gav Honda Ridgeline toppbetyget “Bra” för krocksäkerhet i alla kategorier utom kategorin “Small Passenger Side Overlap”, där den fick “Fair”, den näst högsta av fyra betyg. Strålkastarna fick IIHS näst sämsta betyget “Marginal”.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper
Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

Honda utrustar 2023 Ridgeline med en rad säkerhetsteknologier som standard, inklusive automatisk nödbromsning, kollisionsvarning, filbytesvarning, adaptiv farthållare och svängassistent.

lastutrymme och inredning

2023 Honda Ridgeline är endast tillgänglig i hytt- och sängkonfiguration. Interiören är rymlig för både främre och bakre passagerare, och 5-fots sängen kan förlängas till nästan 7 fot med bakluckan nere. Sängen har en lastvolym på 33,9 kubikmeter, vilket är ganska litet jämfört med andra modeller. Varje Ridgeline har också en bagageutrymme under sängen som erbjuder ytterligare 7,3 kubikfot lagringsutrymme. I vårt test räckte det till två generatorer eller en komplett uppsättning golfklubbor.

Benutrymme (fram/bak) lastutrymme (5 fot säng)
Honda Ridgeline 2023 40,9/36,7 tum 33,9 kubikfot
Chevrolet Colorado 2022 45,0/35,8 tum 41,3 kubikfot
Ford Ranger 2022 41,5/34,6 tum 43,3 kubikfot

teknologi

Honda utrustar varje 2023 Ridgeline med en 8,0-tums infotainmentpekskärm som är kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto. En 4,2-tums display i kombiinstrumentet är också standard. De flesta Ridgeline-modeller kommer som standard med ett ljudsystem med sju högtalare, med högre trimnivåer med ett uppgraderat system med åtta högtalare. Trådlös mobiltelefonladdning ingår i modellerna RTL-E trim och Black Edition.

Honda Ridgeline 2023: priser och egenskaper

Rekommenderad trim

Honda erbjuder 2023 Ridgeline i fyra trimnivåer: Sport, RTL, RTL-E och Black Edition. Vi väljer Sport-trim eftersom baslastbilen är mycket välutrustad. Förutom bagageutrymmet och kylboxen ingår även en dubbelverkande baklucka i standardutrustningen från Honda. Dessutom har Ridgeline 2023 Sport en startknapp, en 8,0-tums pekskärm, trezons automatisk klimatkontroll och många förarassistansfunktioner.

Det rekommenderade försäljningspriset för Honda Ridgeline 2023 är 42 600 euro.