Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

De Honda Pilot 2023 gör sin debut som den efterlängtade fjärde generationen av den japanska biltillverkarens största SUV i Amerika. Nya Pilot är längre och bredare än sina föregångare och Honda kallar den för märkets mest kraftfulla SUV. Dessutom har den tappat sin föregångares soft-roader-karaktär och erbjuder nu ett mer robust utseende som är mer lämpat för vardagsbruk, men ändå är tillräckligt civiliserat för vardagsbruk.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

”Honda Pilot har varit en familjefavorit i två decennier, och nu har vi gjort den ännu bättre, med mer invändigt utrymme och förfining, en cool ny robust exteriördesign och betydligt mer terrängprestanda”, säger Mamadou Diallo, vice. president av bil Försäljning, American Honda Motor Co, Inc.

Honda Pilot 2023: vad är nytt?

Den fjärde generationen av Honda Pilot är baserad på en helt ny lätt lastbilsplattform, fri från basen av Acura MDX härleddes från fjärde generationen. Enligt Honda är detta den styvare och mest stabila karossstrukturen för Pilot-SUV:n hittills. Arkitekturen har en ökning med 60 och 30 procent i sidostyvhet fram och bak, medan den totala rullstyvheten har förbättrats med 12 procent.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Nya Pilot har en hjulbas som är 2,8 tum längre och ett bredare spår fram och bak än den tredje generationen. Den har en reviderad MacPherson-fjädring fram och en ny bakre multilänkfjädring för att förbättra åkkomforten och köregenskaperna. Samtidigt har Honda utrustat hela arkitekturen med generös ljudisolering och tjockare mattor för en tystare, nästan lyxig åktur i vilken terräng som helst.

Honda Pilot 2023 kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare i slutet av 2022 i fem utrustningsnivåer: Sport, EX-L, TrailSport, Touring och Elite. Enligt Honda är Pilot 2023 det enda fordonet i sitt segment med panoramasoltak och ett flexibelt sittarrangemang för upp till åtta passagerare.

Standard V6-motor

Alla trimnivåer på 2023 Honda Pilot har en helt ny 3,5-liters V6-motor under huven. Helaluminiummotorn har 24 ventiler, dubbla överliggande kammar (DOHC), vipparmar med hydrauliskt spelrum och lågprofilerade cylinderhuvuden för att leverera 285 hk och 262 lb-ft vridmoment – fem hk mer än tidigare, dock med samma vridmoment.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Motorn är kopplad till en ny 10-växlad automatisk växellåda (med paddelväxlare) som driver framhjulen. Hondas i-VTM4 fyrhjulsdrift med vridmomentdelning finns som tillval. Det avancerade fyrhjulsdrivna systemet har en styvare bakre differential som klarar mer vridmoment och svarar 30 procent snabbare för att optimera greppet. Systemet kan rikta 70 procent av det tillgängliga vridmomentet till bakaxeln och fördela 100 procent av detta vridmoment till vänster eller höger bakhjul.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Hondas i-VTM-teknik minskar sannolikheten för att fordonet sladdar vid lätt terrängkörning, en vanlig företeelse i bakhjulsdrivna fordon när gasen trycks på för långt.

Hur mycket kan Honda Pilot 2023 transportera?

2023 Honda Pilot med tillvalet i-VTM4 har en maximal dragkapacitet på 5 000 lbs när den är lämplig utrustad, samma som 2022 Pilot. Honda specificerade inte Pilot FWD:s dragkapacitet, men den tidigare Pilot 2022 FWD var kapabel till upp till 3 500 lbs dra.

Förbättrad exteriördesign

2023 Honda Pilot ser uppfriskande ut med sin långa huva, infällda A-stolpar, upprätt galler och utsvängda stänkskärmar. Andra unika stiltips inkluderar de omdesignade LED-baklyktorna och den karossfärgade takspoilern. Vi tycker inte att den nya karossdesignen ser så robust ut som Honda beskriver den, men vi är glada över att Piloten har avstått från CR-V-designspråket, som det anstår en flaggskepps-SUV.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Basen Honda Pilot Sport har blanksvarta exteriörpaneler, ett avgasrör i krom, svarta takrelingar och gråa 20-tumshjul. Pilot EX-L har kromdetaljer och 18-tums bearbetade lättmetallfälgar. Pilot Touring- och Elite-modellerna kännetecknas av ett glanssvart galler och 20-tums lättmetallfälgar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Honda kommer att erbjuda den nya Piloten med fyra tillvalspaket, inklusive ett HPD-paket med stänkskärmar, Honda Performance Development (HPD)-dekaler och bronsmetallfälgar.

Honda Pilot Trail Sport

2023 Honda Pilot kommer med en mer terrängmässig TrailSport-version. Vi körde TrailSport för första gången på Honda pass Såg den 2022 och blev jätteglad. Honda använder samma formel för Piloten: en ökad terrängfjädring (en tum högre än standardupphängningen), nya krängningshämmare, justerade fjädersatser och exklusiva stötdämpare.

Andra funktioner inkluderar glidplåtar (för oljetråg, bensintank och transmission), främre och bakre dragkrokar, 18-tumsfälgar med Continental TerrainContact terrängdäck, ett nytt Trail-drivläge med Trail Torque Logic-mjukvara och ett TrailWatch-kamerasystem.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Dessutom testade Honda Pilot TrailSport på några av USA:s mest krävande terräng, som den djupa sanden i Kalifornien, de leriga stigarna i Kentucky och de röda klipporna i Moab, Utah, för att säkerställa SUV:s offroad-kapacitet.

Hög kvalitet och mångsidig inredning

Under Honda Pilot 2023:s attraktiva exteriör döljer sig en högkvalitativ interiör med högkvalitativa material och gott om utrymme. Det finns mer benutrymme i sätena på andra och tredje raden, och sätena på andra raden kan lutas upp till 10 grader för mer komfort. Dessutom har modellerna Pilot Touring och Elite Hondas nya och innovativa avtagbara mittsäte, som rymmer sju eller åtta passagerare. Andra familjevänliga funktioner inkluderar kroppsstabiliserande framsäten, 14 mugghållare, ett stort förvaringsfack i konsolen och uppvärmda säten som standard.

Basen Pilot Sport har en sju-tums digital instrumentdisplay, en sju-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto-anslutning och fyra USB-portar. De högre utrustningsnivåerna har en 9-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto, trådlös smartphone-laddning och två extra USB-portar för den tredje sätesraden. Touring och Elite trimnivåer har också ett 12-högtalare Bose premiumljudsystem med subwoofer.

Standard säkerhetsanordningar

Fjärde generationens Honda Pilot är ett mönster av avancerad säkerhet, med åtta krockkuddar och uppdaterad Honda Sensing-teknik med en ny 90-graderskamera och 120-graders vidvinkelradarsystem. I det avancerade förarassistanspaketet ingår döda vinkeln, trafikstockningsassistent, trafikskyltsigenkänning, adaptiv farthållare, filbytesvarning och baksätesigenkänning.

Honda Pilot 2023: priser och egenskaper

Honda fabriksgaranti

Alla Honda-fordon lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti, en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti och en femårig rostskyddsgaranti på obegränsad körsträcka.

Honda Pilot 2023 rekommenderat pris

Det rekommenderade försäljningspriset för Honda Pilot 2023 är ganska brett: Sport FWD börjar på 40 445 euro, medan toppmodellen Elite AWD börjar på 53 325 euro. Det robusta terrängfordonet TrailSport börjar på 49 645 euro, medan EX-L-modellerna kostar mellan 43 000 och 46 000 euro, beroende på utrustning. De icke-bindande rekommenderade priserna inkluderar destinationstillägget på 1 295 euro.

Volvo Grupp A