Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

2023 års Honda HR-V har mycket att erbjuda inför hård konkurrens från Kia Seltos, Hyundai Kona och Mazda CX-30. I sin tredje generation är HR-V en typisk Civic sedan med crossover-kaross, och du hittar många Civic-referenser i nya HR-V. 2023 års Honda HR-V är cirka nio centimeter längre än den tidigare modellen och har en hjulbas som är två centimeter längre, samtidigt som den är bredare och något högre än tidigare. Resultatet är en kompakt crossover som erbjuder mer utrymme än sin vikt.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

”Nya Honda HR-V är precis rätt storlek för unga, aktiva köpare som letar efter en sportig körupplevelse och gott om utrymme och nytta för en äventyrlig helgresa”, säger Michael Kistemaker, assisterande vicepresident, Honda National Sales, American Honda Motor Co.

Honda HR-V 2023: vad är nytt?

Honda HR-V 2023 är en helt ny variant och markerar början på den tredje generationen av Hondas populära lilla SUV. Ej att förväxla med den globala HR-V-varianten (som fortfarande är baserad på Fit). Den nordamerikanska HR-V är baserad på arkitekturen i elfte generationens Honda Civic sedan, men det är här det blir förvirrande.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Vi känner till CR-V som en högbent Civic crossover från första till nuvarande femte generationens modell. Honda kommer snart att avslöja den nya sjätte generationens CR-V, och vi slår vad om att den också kommer att använda basen till den nya Civic, så 2023 HR-V kommer att vara i stort sett en CR-V, om du vet vad menar vi.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Ändå har nya HR-V element som familjebilsköpare säkerligen kommer att uppskatta. Den har fristående fjäderben fram och en ny bakre multilänksupphängning, som säkerställer en sportigare köregenskaper trots den rymligare interiören. Den erbjuder också 24,4 kubikmeter lastutrymme bakom baksätena (i alla utrustningsnivåer), som kan utökas till 55,1 kubikmeter genom att fälla 60/40 baksätena.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Den nya HR-V gör sig av med de populära magiska sätena bak, men Honda hävdar att ökningen i längd och hjulbas är tillräckligt för att kompensera för bristen på de där coola men obekväma baksätena. Honda säger att baksätena är bredare för att rymma tre passagerare bekvämt, medan framsätena ger fastare stöd för att öka komforten och minska körtröttheten.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Interiören i 2023 Honda HR-V liknar den i nya Civic, vilket inte är dåligt. Återigen löper ett bikakeformat metallgaller över instrumentbrädan, medan HR-V:s böjda mittkonsol har fina franska sömmar. Luckan under konsolen är utrustad med USB-portar för laddning av dina smartphones.

Honda HR-V 2023: trimnivåer och priser

HR-V 2023 finns i tre trimnivåer: LX, Sport och EX-L. Alla modeller har en naturligt aspirerad 2,0-liters fyrcylindrig som utvecklar 158 hk och 138 lb-ft vridmoment. och ett EPA-genomsnitt på 26 stad och 32 motorvägar. Framhjulsdrift är standard, men Hondas Real Time AWD med intelligent kontroll är ett alternativ för 1 500 € över hela sortimentet som kommer att ha en liten inverkan på bränsleekonomin.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Alla HR-Vs har en stegvis kontinuerlig växellåda (CVT) som simulerar växlingar med full gas. Dessutom kommer nya HR-V som standard med kontroll för backe för bättre grepp på hala backar.

Nedan finns en uppdelning av varje trimnivå och start-MSRP, som redan inkluderar riktpriset på 1 245 €.

✓ Du kan också kontrollera:

HR-V LX

Basversionen av LX börjar på 24 895 euro (FWD) och 26 395 euro (AWD). LX har ett bikakeformat galler, matta lister på de främre och bakre undre stötfångarna och 17-tumshjul. Standard tekniska funktioner inkluderar en sju-tums digital instrumentdisplay, ett sju-tums infotainmentsystem med pekskärm med fysisk volym och inställningsrattar (hurra!), och Apple CarPlay och Android Auto-anslutning.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

HR-V Sport

Priserna för medelstora HR-V Sport börjar på 26 895 € (FWD) och 28 395 € (AWD). Standardutrustningen inkluderar en sportigare grill med horisontell mesh-design, 18-tums blanksvarta hjul, en svart bakspoiler och Gunmetal Metallic exteriörpaneler. De två sju-tumsskärmarna i basmodellen används också.

HR-V EX-L

Toppmodellen HR-V EX-L börjar på 28 695 euro (FWD) och 30 195 euro (AWD). Den har ett bikakeformat galler, svarta yttre lister och 17-tums bearbetade grå lättmetallfälgar. Standardutrustningen på EX-L inkluderar en nio-tums pekskärm med trådlös Apple CarPlay, Android Auto, trådlös Qi-laddning och ett ljudsystem med åtta högtalare.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Standard säkerhetsfunktioner

Den nya HR-V levereras som standard med Honda Sensing, ett enkamerasystem som erbjuder dubbelt så stort synfält än tidigare generationens ADAS-system med kameror och radarsensorer. Den har adaptiv farthållare, filbytesvarning, trafikstockningsassistent och trafikskyltsigenkänning.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Honda hävdar att deras Honda Sensing kan upptäcka fordon, fotgängare, vita linjer, trottoarkanter, cyklar och gatuskyltar med en enda kamera. Nytt för HR-V är en förarens uppmärksamhetsmonitor och baksätespåminnare.

Honda garanti

Alla Honda-fordon lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti, en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti och en femårig rostskyddsgaranti på obegränsad körsträcka.

Honda HR-V 2023: priser och egenskaper

Honda HR-V tillgänglighet

Honda HR-V 2023 finns nu i sju exteriörfärger, inklusive nya nyanser av Nordic Forest Pearl och Urban Grey Pearl.

Volvo Grupp A