Honda HR-V 2022: priser och egenskaper

Hondas minsta crossover HR-V kommer att omformas helt för modellåret 2022. Intressant nog, enligt många rapporter, förväntas den slå ut på marknaden före slutet av detta år. Vacker design och uppdaterad hytt med uppdaterad teknik borde göra nya Honda HR-V 2022 mer konkurrenskraftig i sin klass.

Det blir dock en tydlig tankekamp, ​​med tanke på att modeller som Hyundai Kona, Kia Seltos och Mazda CX-30 är i samma segment. Många rykten tyder på att den nya HR-V i Europa kan drivas av en hybrid drivlinje som ärvts från Insight och Accord hybridbilar. Tyvärr avslöjade företaget inte vilken motor som kunde driva den amerikanska versionen.

Honda HR-V 2022: priser och egenskaper

Honda HR-V 2022 exteriördesign

Den nya generationen Honda HR-V 2022 ser söt och diskret ut. Till skillnad från den tidigare modellen kännetecknas den kommande modellen av ett helt nytt formspråk. För det första kommer det med ett sportigare frontförkläde som antar ett nytt galler och nästan identiskt formade strålkastare som några av Hyundai -modellerna. I grund och botten har vi samma design som den nyligen introducerade Vezel -modellen.

Sammantaget ser den nya SUV sportigare ut tack vare det upphöjda coupé-liknande formspråket med ett betydligt större sexkantigt kylargrill. Dessutom rullar den på standard 17-tums hjulen, medan sportutrustningen rymmer större och snyggare 18-tums hjul. Precis som många andra SUV-er i segmentet har HR-V också en manuell baklucka. Men om du letar efter modeller med elektrisk baklucka kan du kolla in nya Mazda CX-30 eller Chevy Trailblazer.

Honda HR-V 2022: priser och egenskaper

Modern stuga

Inuti kommer Honda HR-V 202 2 att anta en mer modern design än sin föregångare. Först och främst bör inredningen förbli klassisk och attraktiv, med gott om plats för fem passagerare. Många förändringar väntas, och det mest spännande är att nya HR-V kommer att ha en fristående infotainment-display.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Alla modeller kommer sannolikt att erbjuda mer teknik, inklusive ett vanligt infotainmentsystem med pekskärm med Apple CarPlay och Android Auto. Vi förväntar oss också finesser som inbyggd WiFi, SiriusXM-radio och navigering i instrumentbrädan. Säkerheten kommer säkert att bli bättre, och nästa Honda HR-V bör komma som standard med automatisk nödbromsning, varning från körfält och adaptiv farthållare.

✓ Du kan också kontrollera:

Honda HR-V 2022 motorspecifikationer

I Europa kommer den senaste Honda HR-V 2022 att vara utrustad med en hybriddrift. Enligt många rykten kan den nya SUV anta samma system som vi såg i Insight och Accord hybridbilar.

Företaget har dock ännu inte officiellt bekräftat vilken motor som kan hittas under huven i den nordamerikanska modellen. Den kommer sannolikt att använda en kraftfullare 2,0-liters fyrcylindrig med 158 hk som överfördes från den kompakta Civic.

Honda HR-V 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Den mer moderna Honda HR-V 2022 kommer ut på marknaden någon gång i år. Hondas minsta crossover -SUV håller på att byggas om helt och priserna bör inte stiga för mycket jämfört med den tidigare modellen.

Många tror att det kommer att börja på 23 000 euro för basmodellen. Som du kan se är den nya HR-V mycket konkurrenskraftig.

Volvo Grupp A