Honda Freed Hybrid 2022: priser och egenskaper

Den nuvarande Honda Freed kommer sannolikt att gå ur produktion i mitten av nästa år eftersom nästa generation av den japanska MPV är planerad att komma ut på marknaden i september 2022, enligt en rapport från Best Car.

Andra generationen Honda Freed debuterade 2016 och fick ett ansiktslyft förra året. Uppfräschningen i mitten av cykeln gav en femsits plus-variant (Honda Freed +) till sortimentet. Rapporten säger att nästa generations modellserie kommer att inkludera Honda Freed + och att den skulle köras på en nyutvecklad plattform.

Honda Freed Hybrid 2022: priser och egenskaper

När den nuvarande generationen Honda Freed debuterade 2016, var dess tillgängliga hybriddrift (Honda Freed) världens första modell som använde en neodymmagnet utan tunga sällsynta jordartsmetaller för drivmotorn. Vilka innovationer som kommer att ses i nästa generations Honda Freed Hybrid är fortfarande känt, men vi vet nu att den kommer att dela hybridsystemet e: HEV med fjärde generationens Honda Jazz och  Honda HR-V .

Som referens använder hybridsystemet e: HEV som finns tillgängligt i den fjärde generationen av Honda Jazz LEB 1,5-liters bensinmotor med 98 hk och 127 Nm tillsammans med H5-motorn, som genererar 109 hk och 253 Nm. Föraren kan välja mellan tre lägen: EV Drive, Hybrid Drive och Engine Drive.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Den Honda Freed 2022 (och Honda Freed + 2022) kommer att vara säkrare tack vare integrationen av en mer avancerad version av Honda Sensing med sonarsensorer och en främre vidvinkelkamera.

Honda Freed Hybrid 2022: priser och egenskaper

Den främre vidvinkelkameran är designad för att förbättra synfältet och driften på natten och göra körningen säkrare i de flesta situationer. Det kan tillåta nästa generations modell att ha ett kollisionsdämpande bromssystem som kan bromsa när den frigjorda korsar eller svänger in i vägen för ett mötande fordon. Det skulle till och med vara meningsfullt att känna igen trafikskyltar som kan visas i kombiinstrumentet. Det kommer sannolikt att kunna rensa bort kondens, vilket kommer att säkerställa att systemet fungerar korrekt även i kallt väder.

Nästa generations Honda Freed kommer inte att vara den enda helt nya mini-MPV:n som kommer till de asiatiska marknaderna 2022. Några månader före Hondan kommer nästa generation Toyota Sienta ut på den japanska marknaden.

Volvo Grupp A