Honda CR-V 2022: priser och egenskaper

En av de mest sålda kompakta crossover-modellerna, Honda CR-V, kommer med några mindre ändringar och uppdateringar. Den nya generationen Honda CR-V 2022 kommer att introducera en uppfriskande design och en mer modern hytt.

Denna SUV är populär på planeten och den första modellen introducerades i slutet av 1996. Den kommande modellen blir dock den sjätte generationen och kommer att finnas tillgänglig någon gång nästa år. Vad vi har hört kommer tillverkaren att behålla samma motorer och vi kan förvänta oss samma 1,5-liters, 4-cylindrade och turboladdade hybridenheter.

Honda CR-V 2022: priser och egenskaper

Honda CR-V 2022 förfriskningar

Honda gjorde en liten uppdatering av CR-V crossover förra året, och vi förväntar oss inga väsentliga uppdateringar av den nya. Förra året uppdaterade tillverkaren fronten och lade till en ny stötfångare och ett mörkläggningsgaller. Det finns också större öppningar för dimljusen, vilket ger framkåpan ett sportigare utseende. Men enligt Honda kommer den nya modellen med uppdaterade EX-, EX-L- och Touring-kåpor. Alla modeller får ett nytt runt LED-dimljus, medan EX-kåpan nu åker på unika 18-tums hjul. Touring fairing är bäst utrustad och rullar på 19-tums hjul.

Sammantaget är Hondas bästsäljande SUV CR-V något mer muskulös än sin föregångare. Markfrigången är högre och den här modellen mäter nu 7,8 tum för modeller med framhjulsdrift (FWD) och 8,2 tum för fyrhjulsdrift. I allmänhet, tack vare detta, erbjuder CR-V enkla resor på högre nivåer.

Hybridmodellen finns också och har små skillnader. Denna modell innehåller LED -dimljus, ett blått Honda -märke och en något omdesignad bakre stötfångare med dold avgasrör.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiören borde vara mer modern

I denna avdelning kommer nya Honda CR-V 2022 att fortsätta erbjuda samma moderna interiör. I allmänhet är kabinen i denna kompakta 2-radiga, 5-passagerare crossover ett av dess bästa attribut. Det är en av de mest rymliga modellerna i sin klass. Denna SUV erbjuder också en utmärkt bekväm sittplats i förväg och har en bra utsikt över utsidan.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Viktigast av allt, hybridmodellen erbjuder nästan samma laddningskapacitet som basmodellen. Honda CR-V 2021 Hybrid erbjuder 33,2 kubikfot utrymme bakom baksätena. Fällbara säten öppnar dock 68,7 kubikfot mot 39,2 / 75,8 kubikfot för standardmodellen.

LX på ingångsnivå inkluderar Honda Sensing, enzons automatisk klimatkontroll, backkamera, en manuellt justerbar 6-vägs förarstol, ett 4-högtalare / 160-watt ljudsystem med en 5-tums färgskärm och farthållare och trådlös Bluetooth -anslutning.

Honda CR-V 2022: priser och egenskaper

Honda CR-V 2022 drivlina alternativ

Precis som den nuvarande femte generationen kommer nya Honda CR-V 2022 att använda samma motorer. Det finns exakt två av dem. Den första drivlinan består av en 1,5-liters, turboladdad 4-cylindrig som utvecklar 190 hästkrafter och 179 lb-ft vridmoment. Mest troligt kommer dock vissa mekaniska uppgraderingar att ske, vilket resulterar i bättre effektivitet.

Den nuvarande modellen erbjuder 34 mpg bränsleekonomi på motorvägen på framhjulsdrivna modeller, medan AWD-versionen ger två mpg mindre. Liksom den tidigare modellen kommer den nya modellen sannolikt att använda samma standard CVT.

Hybridmodellspecifikationer

Den Honda CR-V 2022 Hybrid använder en 2,0 liters 4-cylindrig motor och två elmotorer. Tack vare denna kombination är den totala effekten 212 hk. Till skillnad från basmodellen är hybriden som standard utrustad med fyrhjulsdrift. Den använder också en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (eCVT) och kan köras på el ensam vid lägre hastigheter.

Men jämfört med andra modeller i samma segment som Toyota RAV4 Hybrid eller Ford Escape Hybrid är den nya CR-V mer effektiv i stan och levererar 40 mpg.

Honda CR-V 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Utgivningsdatumet för nya Honda CR-V 2022 blir nästa år med något högre pris. Den nuvarande modellen kostar lite mer än 25 000 euro för LX-basmodellen, medan CR-V Touring Top Edition kostar över 33 000 euro.

Honda CR-V Hybrid börjar på 28 000 euro, bara 1 200 mer än en vanlig CR-V med fyrhjulsdrift.

Volvo Grupp A