Honda Civic 2023: priser och egenskaper

De Honda En ikon för pålitlig och prisvärd mobilitet, Civic 2023 presenteras nu i sin bästa form hittills. Den nuvarande 11:e generationen Civic lanserades för 2022 års modell och finns i sedan- och halvkombi-versioner. Eftersom nya Civic bara har kommit ut på marknaden, för årsmodell 2023 inga stora förändringar förväntas – även om Civic Type R är på väg.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Vad vi tycker Honda Civic 2023

Honda borde inte ha gjort Civic så bra. Med en halvvägs anständig styling och hantering skulle dess rykte vara tillräckligt. Men genom Civics utseende och känsla är det en utmärkt liten bil som lever upp till märkets förväntningar.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

De bästa egenskaperna hos Civic finns kvar. Det är fortfarande värdeorienterat, ekonomiskt och av hög kvalitet. Säkerhets- och teknikfunktionerna har också utvecklats mot segmentledarskap.

Civics stil och väghållning är bättre än någonsin. Bilen känns mer mogen än den överexalterade föregående generationen, och interiören erbjuder en exemplarisk balans mellan form och funktion. Även om Civic inte är särskilt snabb, är körningen och hanteringen konsekventa och raffinerade – lätt för den vardagliga föraren men inställd med entusiasmerande känsla.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Under sitt första försäljningsår tog sig den elfte generationen av Civic till finalen i vår “Car of the Year 2022”-tävling och vann ett jämförande test. Satsar på att fler vinster kommer att följa?

prestanda och bränsleförbrukning

Civic erbjuds med två I-4-motorer som var och en driver framhjulen. Med Civic halvkombi kan båda motorerna kombineras med en CVT-automatlåda eller en sexväxlad manuell växellåda; sedanen har bara en CVT-växellåda.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Standarden 2,0-liters I-4 producerar 158 hk och 138 lb-ft vridmoment, och i MotorTrend-tester tillåter den en 9,2 sekunders 0-60 mph svängning. EPA bränsleekonomi betyg bör komma in på 26-31/36-40 mpg beroende på specifikation.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Den tillgängliga 1,5-liters turboladdade motorn ger 180 hk och har ett vridmoment på 177 lb-ft. Vårt testteam mätte en 0-100 km/h-tid på 7,4 sekunder för Civic sedan med denna motor, jämfört med 7,7 sekunder för de automatiska och manuella halvkombimodellerna. Bränsleekonomin är 27-33/37-42 mpg beroende på kaross och transmission.

✓ Du kan också kontrollera:

Är Civic Si snabb?

Oroväckande nog är nya Civic Si faktiskt mindre kraftfull och långsammare än sin föregångare. Medan tionde generationen hade 205 hk och spurtade till 100 km/h på 6,8 sekunder, hade elfte generationen Si 200 hk och behövde 7,1 sekunder på samma sträcka. Men att mäta den nya Si med dess siffror skulle vara fel. Den lilla bilen kör utmärkt, en klar förbättring mot tidigare. Chassit är nu bättre balanserat och den sexväxlade växellådan är trevlig att använda. Vi önskar att bromsarna höll bättre under hård körning, men det är ungefär det – vi förblir stora fans av Civic Si.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Kommer det att finnas en Honda Civic Hybrid?

Vi väntar inte på en 2023 Honda Civic Hybrid – vi förväntar oss faktiskt inte att en Civic Hybrid kommer tillbaka någon gång snart. I dess ställe finns Honda Insight, som i huvudsak är en hybrid Civic med en lite annorlunda kaross och nytt namn. Med tanke på att Civic nyligen har blivit ansiktslyftad, förvänta dig att nästa generation av Insight kommer snart, kanske för 2023 eller 2024 års modell.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Liksom de flesta fordon i Honda-serien kommer Civic 2023 att ha Honda Sensing-paketet med förarassistans och aktiva säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar adaptiv farthållare, filbytesvarning, filbytesvarning, automatisk nödbroms fram och automatiskt helljus. Beroende på utrustningsvariant tillkommer en dödvinkelvarning och en tvärtrafikvarning bak.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper
Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Civic belönades med IIHS Top Safety Pick+, och vi förväntar oss att 2023-modellen kommer att få en liknande utmärkelse. Civic har en ny främre krockkudde som ger bättre skydd för den åkandes huvud vid vissa typer av krockar.

Teknologi

Den tekniska utrustningen för 2023 Civic bör vara jämförbar med den för 2022 års modell. Det innebär en 7,0-tums infotainmentpekskärm på alla modeller utom Touring-trim, som får en 9,0-tums enhet. Apple CarPlay och Android Auto är standard på alla modeller, med trådlös anslutning inkluderad på Touring-utförande. De flesta trimnivåer har en 7,0-tums display i instrumentklustret, medan Touring-trim har en 10,2-tums heldigital display.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Alla modeller har en USB-port på främre raden, Touring har två andra radens USB-laddningsportar och en trådlös laddare. Elfte generationens Civic har märkets första premiumljudsystem: Bose-systemet med 12 högtalare, endast tillgängligt på Touring.

Honda Civic 2023: priser och egenskaper

Sedan eller halvkombi?

Även om coupékarossen inte längre erbjuds finns Civic fortfarande i sedan- och halvkombiversioner. Den mest märkbara skillnaden mellan de två modellerna är bagageutrymmet: sedanen har en kapacitet på 14,8 kubikmeter, medan halvkombin erbjuder 24,5 kubikmeter bakom baksätena, ännu mer med sätena nedfällda. Dessutom erbjuds endast halvkombi med manuell växellåda (med undantag för Si sedan). Och i våra ögon ser halvkombin bara coolare ut. Halvkombin är cirka 1 000 euro dyrare än sedanen, men det är det värt om du uppskattar det extra lastutrymmet, för att inte tala om den eleganta växlingen och stilen.

Det rekommenderade försäljningspriset för Honda Civic 2023 är 28 500 euro.