Honda Accord 2022: priser och egenskaper

När den 10:e generationen av den populära Accord-modellen närmar sig mitten av livet, får den kommande 2022 Honda Accord en liten uppfräschning. Den nya modellen bör introducera en del styling- och teknikuppdateringar samt mekaniska förändringar.

Visuellt är Accord en av de mest kända mellanklasssedanerna i sin klass. Den har en unik design och det bästa är att den kommer med tre motoralternativ. Höjdpunkten i erbjudandet är fortfarande en hybriddisk, som kommer att få några uppdateringar för 2022.

Honda Accord 2022: priser och egenskaper

Honda Accord 2022 exteriör

Den senaste Honda Accord 2022 bör få mindre visuella uppdateringar. Enligt vår betrodda källa kommer den kommande sedanen att bli mer attraktiv tack vare en omdesignad grill med effektivare LED-strålkastare. Det borde vara den mest anmärkningsvärda förändringen med tanke på att strålkastarna och grillen var de enda områden som Accord 2020 kom till korta. Designen på Accord varierar beroende på modell.

Till exempel Sport och högre klädsellister, inklusive Hybrid EX klädsellister, får nya LED helljus och halvljus och de mindre dimljushusen. Baktill behåller nya Accord den sluttande bakre taklinjen som ger denna sedan en fantastisk fastbackstil.

Honda Accord 2022: priser och egenskaper

Kabindesign

Liksom den tidigare modellen kommer den kommande Honda Accord 2022 att ha samma layout och material inuti. Denna sedan innehåller mycket mer standardutrustning vilket gör den mycket konkurrenskraftig. Den kommer med en 8,0-tums infotainmentpekskärm, Apple CarPlay och Android Auto-funktioner.

Annan ny standardutrustning inkluderar passagerare i baksätet och bältespåminnare. Kvaliteten och tekniken varierar beroende på utrustningsvariant. Toppmodellerna Honda Accord Touring och Hybrid får ventilerade framsäten, uppvärmda baksäten, head-up display, adaptiv dämpning och ett navigationssystem.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Honda Accord drivlina alternativ

Den nya Honda Accord 2022 kommer med största sannolikhet att använda samma tre motorer från den tidigare modellen. Det betyder att basmodellen kommer att finnas tillgänglig med en 1,5-liters turbo in-line 4 som producerar 192 hästkrafter och 192 lb-ft vridmoment. Denna drivlina finns i utrustningsvarianterna LX, Sport, Sport SE, EX-L och har en steglöst reglerbar automatlåda.

Som tillval kan du få mer utrustning med Touring och den turboladdade 2,0-liters 4-cylindriga motorn. Denna enhet producerar en robust 252 hästkrafter och 273 lb-ft vridmoment. Till skillnad från den första motorn är denna utrustad med en 10-växlad automat.

Hybridvariant

Honda Accord Hybrid är din bästa insats om du letar efter en effektiv motor. Dessutom använder den här versionen en 2,0-liters 4-cylindrig gasmotor i kombination med ett 2-motorigt hybridsystem. Tillsammans producerar den respektabla 212 hästkrafter, som i de flesta modeller ger ett avundsvärt kombinerat betyg på 48 mpg.

Honda Accord 2022: priser och egenskaper

Hur mycket kommer Honda Accord 2021 kosta?

Den kommande Honda Accord 2022 kommer att några förfriskningar och kommer att se bättre ut visuellt än tidigare. Den nuvarande sedanen har ett tillverkarens rekommenderade försäljningspris som börjar på 24 770 euro, medan sportutrustningen börjar på 27 230 euro. Priserna fortsätter att stiga med trim.

Top-Line Touring använder en 2,0-liters turbomotor och börjar på 36 700 euro. Den mest effektiva hybridversionen sträcker sig från 26 370 till 36 240 euro. Dessutom antar vi att den nya kommer att ligga i samma prisklass. När det gäller releasedatum kommer den reviderade versionen av Accord troligen att rullas ut någon gång under det följande året.

Volvo Grupp A