Haval H9 2022: priser och egenskaper

Den nya versionen av den kinesiska crossovern i full längd – Haval H9 2022 – visar en kombination av klassledande komfort på väg med verklig kör- och terrängpotential. Nästa restyling hjälpte till att anpassa nyheten till kraven på den europeiska marknaden, och leveransen av ett praktiskt och funktionellt terrängfordon till Ryssland är inte heller uteslutet.

Haval H9 2022: priser och egenskaper

Utanför

Det moderniserades utseende Havel H9 2022-modellen kopierades från sin föregångare med minimala tillägg, de revolutionerande förändringarna hade större inverkan på den tekniska och elektroniska utrustningen.

Haval H9 2022: priser och egenskaper

Karossdesignen visar de karakteristiska detaljerna i den brutala stilen hos amerikanska off-road motsvarigheter i tidiga serier. I fasaden, det ljusaste och mest uttrycksfulla perspektivet, visar den nya versionen:

 • bred längsgående relief, stegade sidoväggar och nominell lutningsvinkel för motorrumskåpan;
 • dekorativ kromplätering av lamellerna och den massiva kanten på kylargrillen;
 • små block av kombinerad LED-optik.

I den allmänna stilen är en räfflad stötfångarprofil dekorerad, kompletterad med dimljus och silverdetaljer, diffusorer av framaxelns bromskrets, samt ett texturerat nät av ett extra luftintag och en silverfärgad skyddsplatta.

Med en yttre likhet med Toyota Land Cruiser Välplacerade dekorativa accenter gör att skapandet av kinesiska designers ser mer elegant och magnifik ut.

Haval H9 2022: priser och egenskaper

Kanonerna i den klassiska terränglayouten återspeglas i utformningen av sidoväggarna. Den nya modellen av den kinesiska premium-SUV:n väcker uppmärksamhet:

 • dynamisk lutning av frontglaset;
 • storformat och kromplätering av omkretsen av tre sektioner av sidofönster, en uppsättning speglar och dörrhandtag inbäddade i kroppen;
 • rektangulär konfiguration av de rymliga styrhytten;
 • Ekerdesign av 19-tums terränghjul av titan aluminium och förekomsten av statiska fotpinnar.
Haval H9 2022: priser och egenskaper

Crossover-stil dominerar också paketet och designen bak. På bilden i den bakre projektionen ser den nya karossen ut på nivån med premiumanalogerna i det europeiska och asiatiska sortimentet. I lager:

 • Dekorativ bromsljusspoiler och panoramafönsterformat;
 • kompletterat med en plattform för en registreringsskylt och en yttre behållare för ett fullfjädrat reservhjul, en enkelvingad baklucka;
 • Flernivåarrangemang av universella markör- och bromsljus.

Den övre nivån av stötfångaren är inramad av en bred metallskiva. Underkroppssatsen innehåller ett par dimljus och trappstegsreliefer av en silverglidplatta med en utskärning för ett stort avgasrör.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Ett utmärkande drag för den fem- eller sjusitsiga kabinvolymen Haval H9 2022 SUV är en mängd olika efterbehandlings- och dekorativa material, naturligt läder, plast som imiterar värdefulla träslag, såväl som ljusa metallinsatser.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Haval H9 2022: priser och egenskaper
 • Frontpanelen med informativ digital instrumentering och en trevånings mittkonsol ser alltför massiv och monolitisk ut.
 • I konfigurationen av instrumentbrädan finns en 7-tums diagonal display som kombinerar kommando- och mediafunktioner, vertikala diffusorer för invändig ventilation och en trevånings fjärrkontroll med analoga aktivatorer av komponentalternativ.

Några av kommandoknapparna är placerade på det främre planet på den treekrade multifunktionsratten. Motsvarar kupéns premiumstatus är den fullständiga mitttunneln, utrustad med en växelreglage, organisatörer och ett mjukt, bekvämt armstöd.

Enligt preliminära uppgifter är parametrarna för teknisk utrustning och bilelektronik identiska med liknande modeller i ett mer prestigefyllt prissegment.

I synnerhet bekräftade tester effektiviteten hos krängningshämmare, elektroniska assistenter och trafiksäkerhetssystem.

 • Basmodellens välskulpterade och ergonomiskt sunda crossover-stolar erbjuder föremål med fullt sido- och ländstöd, uppvärmda säten och elektrifierade positionsjusteringar.
 • I toppversionen utlovas vibrationsmassage i tre nivåer.
 • Förare på andra raden har tillgång till ryggstöd och värmare. Körkomforten för de två sätena på tredje raden är nominell, så rekommenderas inte för långa resor.
Haval H9 2022: priser och egenskaper

De kompakta måtten på 120-liters bagageutrymmet kan utökas till 750 eller 1 500 liter genom att enkelt och snabbt konvertera mitt- och baksätena.

Tekniska egenskaper

Haval H9 2022:s tillhörighet till stadsjeepar bekräftas av dess imponerande yttre dimensioner i harmoniska proportioner på 4856×1926 och 1900 mm.

Haval H9 2022: priser och egenskaper
 • Designegenskaperna hos det fyrhjulsdrivna chassit inkluderar en hjulbas på 2800 mm och ett takhöjd på mer än 200 mm, en bekväm multilänkaxel med solid bakaxel och en differentialspärrfunktion.
 • Prestanda och dragegenskaper för en tvåliters dieselmotor och en bensinmotor med en kapacitet på 190 och 218 hk. med hög effektivitet implementerar en 8-bands automatisk växellåda.

Provkörningen visade måttlig dynamik i uppsättningen av det första ”tyget”, en maximal hastighet på upp till 180 km/h och terrängpotentialen som anges i den tekniska dokumentationen.

alternativ och priser

Startpriset för det kinesiska premium terrängfordonet i standardversionen Comfort är drygt 31 000 euro.

konkurrenter

Den nya 2022 årsmodellen av Haval H9 hävdar full konkurrens med liknande utvecklingar av ledande bilmärken. I en omfattande lista över konkurrenter är de fem bästa modellerna Toyota Land Cruiser Prado, Hyundai Santa Fe , Kia Sorento , Mazda CX-9 och Volkswagen Tiguan .

Volvo Grupp A