GMC Yukon Denali 2022: priser och egenskaper

GMC:s flaggskeppsmodell gjordes om förra året och logiskt sett innebär det andra produktionsåret inga betydande förändringar. Det gäller hela sortimentet, inklusive GMC Yukon Denali 2022, som ligger i toppen av sortimentet. Denna modell kännetecknas av många exklusiva egenskaper, vare sig det är i exteriördesignen eller i interiören och standardutrustning. För det kommande årsmodellen har företaget bara förberett en tweak – den elektriskt skjutbara mittkonsolen är nu standard. Annars förblev allt detsamma.

Sammantaget kan du lita på en lyxig SUV som har mycket att erbjuda, från en rymlig och högkvalitativ hytt till ett långt utbud av standardutrustning och massor av exklusiva detaljer. Dessutom har den ett par kraftfulla drivalternativ samt den tillgängliga fyrhjulsdriften och även en differential med begränsad slirning.

I avsaknad av några betydande uppdateringar kommer 2022 GMC Yukon Denali vid en typisk tid på året under de närmaste veckorna.

GMC Yukon Denali 2022: priser och egenskaper

GMC Yukon Denali 2022 design

När det kommer till övergripande design kommer 2022 GMC Yukon Denali inte att skilja sig mycket från resten av sortimentet. Den nya generationen kom förra året och har medfört många förbättringar, som börjar med en lättare och effektivare plattform, ett förbättrat chassi med oberoende fjädring och mycket mer. Vi förväntar oss därför inga större förändringar i denna aspekt under de kommande åren.

Som vanligt är Denali visuellt slående. Den övergripande formen är densamma som andra modeller, men det finns flera exklusiva stylingdetaljer, som börjar med en unik grilldesign. Det finns också unika hjul och många kromlister runt fordonet, vilket understryker modellens exklusiva karaktär. För i år lade företaget till ett nytt färgalternativ som heter Redwood Metallic.

Inre

Det andra produktionsåret kommer inte att medföra några betydande förändringar i interiören. Interiören i GMC Yukon Denali 2022 fortsätter på samma sätt, med en annan instrumentpanelsdesign än resten av sortimentet. Den här instrumentbrädans design har en inbyggd infotainmentskärm och ser generellt mer lyxig ut. Förutom olika design på instrumentbrädan erbjuder denna kabin även mer eleganta material och exklusivare detaljer, som en annan ratt.

GMC Yukon Denali 2022: priser och egenskaper

Resten av kabinen är också klädd i finare material jämfört med billigare versioner, men den övergripande layouten är i stort sett densamma. Det finns tre rymliga stolsrader med gott om vuxenutrymme i alla tre. Lastutrymmet är också extremt generöst, då du kan räkna med runt 25,5 kubikfots utrymme bakom tredje sätesraden. Det expanderar till 72,6 kubikfot med sätena på tredje raden nedfällda och 122,9 kubikfot totalt lastutrymme.

✓ Du kan också kontrollera:

funktioner

Detta är den dyraste versionen av SUV:n, så det är inte förvånande att listan över standardutrustning är mycket lång. För detta årsmodell har företaget lagt till en elektriskt glidande mittkonsol till standardutrustningen. I övrigt liknar den föregående års modell. Några av höjdpunkterna är en uppvärmd ratt, uppvärmda säten på andra raden och elektriskt fällbara säten på tredje raden, hinkstolar på andra raden, en head-up display, ett parkeringskamerasystem med surround-view och ett bakre fotgängarlarm .

Det finns också några tillvalspaket, som Advanced Technology-paketet (backspegel och adaptiv farthållare), Premium-paketet (elektriskt infällbara trappsteg och panoramasoltak) och Ultimate-paketet (ett underhållningssystem i baksätet, adaptiv luftfjädring och en begränsad slirdifferential på modeller med fyrhjulsdrift).

GMC Yukon Denali 2022: priser och egenskaper

GMC Yukon Denali 2022-motorer

När det kommer till drivlinan kommer Denali som standard med en större, kraftfullare 6,2-liters V8:a som ger cirka 420 hästkrafter och ett vridmoment på 460 pundfot. Den kommer i kombination med en 10-växlad automatlåda som överför kraften till bakhjulen. Fyrhjulsdrift finns också. Kördynamiken är ganska bra, medan den genomsnittliga bränsleekonomin är cirka 15 mpg i staden och cirka 19 mpg på motorvägen.

Om du letar efter något mer effektivt, är Denali också tillgänglig med en 3,0-liters V6-turbodiesel som utvecklar cirka 277 hästkrafter och 460 pundfots vridmoment. Denna motor är också kopplad till en 10-växlad automatlåda. Naturligtvis är den här versionen betydligt långsammare än den med V8, men ger betydligt bättre bränsleförbrukning. Det är också ett utmärkt val om du har mycket att göra.

GMC Yukon Denali 2022 releasedatum och pris

Vi antar att GMC Yukon Denali 2022 kommer ut på marknaden de närmaste veckorna med ett startpris på cirka 71 000 euro. De främsta konkurrenterna är toppversionerna av  Ford Expedition  ,  Chevy Tahoe  och nybörjarversionerna av den nya Jeep Wagoneer.