GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

GMC presenterade nyligen Sierra 2023 1500 AT4X AEV Edition på Overland Expo Pacific Northwest. Ett samarbete mellan General Motors och American Expedition Vehicles (AEV) – därav varumärket AEV Edition – den uppdaterade Sierra AT4X är vad GMC kallar sin högpresterande halvtonslastbil, utan att förringa dess ädla härstamning.

GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

“GMC är en pionjär inom förstklassig terräng och denna Sierra 1500 AT4X AEV Edition höjer ribban ytterligare”, säger Duncan Aldred, GMC Global Vice President. “Genom att kombinera GMC:s obevekliga engagemang för premiumlastbilar och American Expedition Vehicles expertis inom teknik och prestandaorienterade delar och tillbehör, erbjuder denna lastbil extrem kapacitet, teknologi och komfort.”

GMC Sierra 2023 1500 AT4X AEV Edition

Som du kan förvänta dig har AT4X AEV Edition ett antal optiska och prestandahöjande alternativ. Uppdateringar inkluderar främre och bakre AEV-stötfångare, som är tillverkade av kraftigt stål som är tre millimeter tjockt. Stötfångarna är pulverlackerade och e-målade för att motverka UV-strålar och korrosion, och AEV hävdar att detta är den enda fabriksinstallerade främre stötfångaren som kan förses med en vinsch. “Vi tog vårt eget tillvägagångssätt för att ta denna lastbils offroad-kapacitet till nästa nivå”, säger Dave Harriton, AEV-grundare och VD.

GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

AEV Edition har en ny grill, större 33-tums Goodyear Wrangler Territory lerdäck, glanssvarta dörrhandtag och svart kontrast på den inre bakluckan. Nytt är också varmstämplade glidplåtar av borstål som skyddar framänden, den bakre differentialen, styrväxeln, växellådan och bränsletanken från skador eller punkteringar när man vågar sig utanför allfartsvägarna. Naturligtvis har lastbilen en mängd olika AEV-bokstäver inifrån och ut, som påminner om lastbilens kapacitet på och terräng.

Bättre avstånd

Sierra 1500 AT4X AEV Edition är inte bara en kosmetisk uppdatering. GMC hävdar att Sierra 1500 AT4X har bättre terrängegenskaper än sin föregångare. AEV Edition har en markfrigång på 11,2 tum, bättre än de tidigare 10,8 tum. Dessutom har AEV Edition en 32,5 graders inflygningsvinkel, 23,4 graders avgångsvinkel och 23 graders avgångsvinkel, vilket överträffar den tidigare AT4X i alla avseenden.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

Standard V8-gasmotor

GMC Sierra 1500 finns med olika motorkonfigurationer, men endast 6,2-liters V8:an räcker för AT4X AEV Edition. Den ger 420 hk och 460 lb-ft vridmoment. via en 10-växlad automatlåda till alla fyra hjulen. Drivlinan inkluderar främre och bakre E-låsande differentialer och en tvåväxlad växellåda med valbara terrängkörningslägen. Om allt detta låter bekant, är det samma hårdvara som finns på GMC Canyon AT4 OVRLANDX Concept som presenterades 2021.

GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

Dessutom består chassit av Multimatic DSSV-dämpare, som ger antingen mer komfort på vägen eller bättre grepp i terräng, eller både och. “Våra kunder vill ha en kompromisslös kombination av on-road-teknik och offroad-kapacitet”, fortsätter Aldred.

✓ Du kan också kontrollera:

Bogsering & nyttolast

GMC Sierra 1500 AT4X AEV Edition har en maximal nyttolast på 1 290 lbs. och kan hålla upp till 8 700 lbs. dra. Funktioner som släpkamerasystemet och en virtuell backkamera gör bogsering av skrymmande föremål mer hanterbart och säkrare.

Snygg inredning

Termen “järnnäve i en sammetshandske” är en klyscha, men den sammanfattar GMC Sierra AT4X AEV Edition. Interiören i GMC AT4X Obsidian Rush är standard och har en interiör i helläder, masserande framsäten, äkta Vanta Ash-trälister och ett Bose premiumljudsystem med 12 högtalare. Andra extrafunktioner som en 13,4-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning kommer som standard.

När det kommer till säkerhet kommer AEV Edition som standard med avancerade körhjälpmedel som adaptiv farthållare, dödvinkelövervakning, automatisk bakbroms, surroundkamera, parkeringssensorer fram och bak med mera.

GMC Sierra 2023: priser och egenskaper

Prissättning & tillgänglighet

GMC Sierra AT4X AEV Edition kommer inte till amerikanska återförsäljare förrän i början av eller mitten av 2023. Prissättning och annan information har ännu inte meddelats, men förvänta dig en liten premie över standard AT4X:s baspris på 78 300 €.