GMC Savana 2023: priser och egenskaper

Det finns saker som finns där av en specifik anledning och som behåller en specifik kvalitet över tid. Detta är historien om GMC Savana 2023: Det har länge setts som ett verktyg – något för att hjälpa hantverkare i deras arbete, men också som ett enkelt och billigt sätt att transportera människor. Den har varit hemma på detta område i mer än ett decennium och har etablerat sin existens som en sparsam arbetshäst. Dess mekanik återspeglar dess syfte: den erbjuds endast som en 2500 eller 3500 Heavy Duty. Enkel bakhjulsdrift är den enda drivkonfigurationen och Savana är lika ekonomisk på insidan som på utsidan.

GMC Savana 2023: priser och egenskaper

Standard V6-motorn erbjuder tillräckligt med kraft och vridmoment för de flesta uppgifter, och för jobb som kräver mer kraft finns en kraftfull 6,6 liters V8-motor. Dess valfria släpvagnspaket tillåter en maximal dragkapacitet på upp till 10 000 pund. Basmodellen kan ta upp till 15 passagerare. Helt enkelt bra när det kommer till verktyg. Den gamla Savana är ett fordon att överväga för alla som letar efter en last-, hantverks- eller personbärare som är billigare än så vadställe transitering, den Mercedes Benz Sprinter eller Ram ProMaster.

Vad är nytt för 2023?

För årsmodell 2023 den 2,8-liters Duramax fyrcylindriga rakmotorn kommer inte längre att erbjudas. Också eliminerad var radioförinstallationen, som innehöll materialet för att installera en radio i skåpbilar utan en GM-fabriksradio. I övrigt förblir Savana oförändrad, bortsett från en betydande prishöjning, från 5 200 $ till 5 600 $ beroende på modell.

GMC Savana 2023: priser och egenskaper

Om du letar efter en extra stor transportör med mycket kraft är Cargo 2500 med förlängd hjulbas det bästa valet. Savana Cargo 2500 levereras som standard med backkamera, backstartshjälp och elektronisk stabilitetskontroll. Vilken motor du väljer beror på vilket jobb du vill att din Savana ska göra. De flesta uppgifter kan utföras med basen 4,3-liters V6-motor, som ger 276 hk och 298 rpm. Men när det kommer till att dra tunga laster är V8:an med 401 hk och 464 hk vridmoment utan tvekan det bättre valet. Ett kromatgrill, krom främre och bakre stötfångare, farthållare, kollisionsvarning och en låsbar bakre differential är andra egenskaper som förringar Savanas värde.

motor, transmission och prestanda

GMC erbjuder Savana med en standard 4,3-liters V6-motor med 276 hk och en valfri 6,6-liters V8-motor med 401 hk. V6-motorn är kopplad till en modernare åttastegad automatlåda, medan V8-motorerna fortfarande är ihopkopplade med en föråldrad men robust sexväxlad automatlåda. Standardversionen av 2500 eller 3500 av Savana erbjuder den högsta dragkapaciteten på 10 000 pund när den är utrustad med en 6,6-liters V-8-motor och släpvagnsutrustningspaketet som tillval.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

På grund av sin klassificering får GMC Savana inte ett EPA-betyg för bränsleekonomi. Detta gäller även GMC:s kraftiga 2500 och 3500 pickuper.

Interiör, komfort och lastning

I det inre av Savana är funktionen av största vikt. Interiören erbjuder stora, bekväma säten och en snygg instrumentbräda av robust svart plast med ergonomiskt anordnade reglage. Personbilen har 12 säten som standard, modellerna med utökad hjulbas kan ta upp till 15 personer. Basversionen av LS erbjuder luftkonditionering fram och bak, elfönsterhissar, ellås, ett AM/FM-ljudsystem med MP3, farthållare och en justerbar ratt. Den högre kvalitetsutrustningen LT erbjuder extra lyx som t.ex. B. nyckelfritt insteg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

GMC Savana 2023: priser och egenskaper

Lastversioner av Savana erbjuder upp till 3,5 m lastutrymme, men till skillnad från versionerna med högt tak från vissa konkurrenter kan långa personer inte stå bekvämt i Savana. Lastbilar kommer i sitt råa tillstånd med nakna lastbilsflak som enkelt kan modifieras för att passa dina behov. GMC erbjuder dock vissa hyllor och andra förvaringslösningar, samt en skjutdörr eller två svängdörrar. Till skillnad från moderna minibussar har alla Savanas bara en baklucka på passagerarsidan.

✓ Du kan också kontrollera:

infotainment och uppkoppling

Alla som förväntar sig infotainment och uppkoppling på nivå med GMC-pickuper kommer att bli besvikna. Savana har inte ens pekskärm i instrumentbrädan som standard utan en pekskärm med navigering erbjuds till personbilen. Båda modellerna har en Wi-Fi-hotspot och Bluetooth, samt myGMC-appen, som låter dig låsa och låsa upp ditt fordon med din smartphone. Appen kan även användas för att planera och hantera servicemöten hos återförsäljaren.

GMC Savana 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

GMC erbjuder en basnivå av förarassistanssystem för 2022-modellen, men två av dem finns bara på den dyrare LT-träningen: kollisionsvarning och körfältsvarning. Ett varningssystem för döda vinkeln finns också och en backkamera är standardutrustning. För mer information om Savanas krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Framåt kollisionsvarning tillgänglig
  • Tillgänglig sidovarning för döda vinkeln
  • Tillgänglig parkeringshjälp bak

garanti och underhåll

GMC erbjuder ett basgarantipaket för Savana som är jämförbart med garantierna för ProMaster och Sprinter. Dessutom kommer GMC att täcka kostnaden för ett återförsäljarbesök för planerat underhåll under det första året, och Savanas garantiperiod för drivlinan kan förlängas till fem år eller 100 000 miles vid kvalificerade inköp av flottan.

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Underhållet är gratis vid första besöket