GMC Envoy 2022: priser och egenskaper

Det finns aldrig tillräckligt med crossovers om du frågar biltillverkare. Så det är inte förvånande att GMC jobbar på en ny som redan har varit en spotter på vägen. Det kommer att bli stort och rymligt, och det är därför många tror att detta kan markera comebacken för Envoy, som var GMC:s medelstora segmentspelare på den tiden. Den nya modellen skulle komma som 2022 GMC Envoy, men kom ihåg att tjänstemännen fortfarande är tysta om det. Så behåll följande stycken med stor reservation.

När den anländer kommer 2022 års GMC Envoy att vara den största crossovern i GMC-serien, högre och rymligare än Acadia . Därför är det lätt att gissa sig till några av de viktigaste designfunktionerna som plattform, storlek och drivlina. Vi förväntar oss också att företaget lägger lite mer ansträngning på inredningen och gör den mer premium.

GMC Envoy 2022: priser och egenskaper

Många tror att GMC Envoy 2022 kan komma så tidigt som nästa år.

GMC Envoy 2022 tema

Det första man tänker på är förstås baslayouten. Vid den tiden representerade sändebudet GMC i medelstora segmentet, där det konkurrerade med modeller som Ford Explorer och Toyota Highlander tävlade. Vi antar att den nya modellen inte skulle vara annorlunda. Så det är ganska lätt att gissa vilken plattform den nya iterationen kommer att använda.

Vi pratar såklart om den välkända C1-arkitekturen, som också är grunden för nuvarande Acadia. Ändå skulle sändebudet åka på en sträckt version av den plattformen, samma som modeller som Chevy korsa och Buick Enclave understödjer . Det skulle innebära nästan 121 tums hjulbas, vilket lovar mycket utrymme inuti. Vi kommer in om några ögonblick.

Utanför

Innan vi börjar med inredningen, låt oss kort prata om den yttre designen. Vid det här laget vet vi inte mycket, även om testmulan bär fullt kamouflage. Ändå kan vi anta att GMC Envoy 2022 kraftigt från GMC:s senaste modeller, som den nya Yukon , kommer att inspireras . Den fyrkantiga och massiva fronten är vad vi förväntar oss och vi är ganska säkra på att GMC kommer att ge oss det.

GMC Envoy 2022: priser och egenskaper

Vi räknar även med ett snyggt chassi och en bra fjädringsuppställning som gör körningen bekväm. Självklart blir framhjulsdrift standard, samtidigt som vi även satsar på AWD-modeller. På tal om AWD-modellen förväntar vi oss att företaget också kommer att erbjuda den nya AT4-trimningen av denna crossover. Just den här versionen skulle komma med några uppgraderingar när det gäller standardfyrhjulsdrift, fjädringsjustering, förbättrade körlägen och många exklusiva designdetaljer.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Som redan nämnts GMC Envoy 2022 erbjuder gott om innerutrymme. Med en nästan 121-tums hjulbas råder det ingen tvekan om att tre sätesrader kommer att vara standard och att alla tre skulle erbjuda gott om utrymme för att bekvämt rymma vuxna. Detta inkluderar även den tredje raden, som är ganska sällsynt i segmentet mellanstora SUV. Lastutrymmet borde också ha några ganska respektabla siffror.

Förutom mycket utrymme ska denna crossover även erbjuda en hög interiörkvalitet och en gedigen byggkvalitet. Vi räknar med vackra material och en snygg design på instrumentbrädan, medan en lång rad standardutrustning är en annan sak vi litar på. Det innebär förstås i första hand tekniska godsaker, som en enorm infotainmentskärm, trådlös smartphoneintegration, digitalt instrumentkluster etc. Listan över säkerhetsfunktioner bör också vara lång.

GMC Envoy 2022-motorer

Denna aspekt är ganska enkel när det gäller förutsägelser. Det antar vi GMC Envoy 2022 erbjuds med två kända motoralternativ. Basversionerna skulle sannolikt komma med en välbekant 2,0-liters turbo fyra som ger cirka 237 hästkrafter och 258 pund-fots vridmoment. Även om det verkar tillräckligt för anständig kördynamik, tvivlar vi inte på att företaget också kommer att erbjuda en mer kraftfull, välbekant 3,6-liters V6. Denna enhet producerar cirka 310 hk.

GMC Envoy 2022: priser och egenskaper

Båda motorerna skulle komma ihop med en 9-växlad automatlåda. Denna växellåda fungerar vanligtvis bra med båda motorerna. Den är smidig och växlar oftast i tid även om den ibland kan vara tveksam vid nedväxlingar.

Releasedatum och pris för GMC Envoy 2022

De ansvariga är fortfarande tysta om denna modell. Vi rekommenderar därför att du GMC Envoy 2022 och att ta sin ankomst nästa år med en stor reserv. När den anländer antar vi att basmodellen skulle kosta cirka 35 000 USD. Konkurrensen inom segmentet är extremt hård. Några av de stora aktörerna är modeller som Toyota Highlander, Ford Explorer, Honda Pilot etc.