GMC Canyon 2024: priser och egenskaper

Med AT4X AEV Edition har den traditionella amerikanska tillverkaren GMC tagit ut Canyon-märkets mest off-road-kapabla mellanklassfordon på marknaden från fabrik. GMC:s medelstora lastbil är den senaste modellen som fått AEV-behandlingen, efter de AEV-modifierade varianterna av Sierra 1500 och Sierra HD. Som du kan förvänta dig har AEV-varumärket robust hårdvara och nya funktioner som gör Canyon AT4X praktiskt taget ostoppbar i vilken terräng som helst.

GMC Canyon 2024: priser och egenskaper

”Kunderna vill ha något som är kraftfullt och högkvalitativt, med målinriktad teknik som gör att de kan gå utanför stigen”, säger Duncan Aldred, Buick-GMCs globala vicepresident. ”Nästa generation av GMC Canyon och den helt nya Canyon AT4X AEV Edition kommer att vara allt detta och mer.

GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition: Vad är nytt?

GMC tog fram den tredje generationen av Canyon (och Chevy Colorado ) som en större version av den förstklassiga medelstora lastbilen. Detta resulterade i en helt ny AT4X-version med 33-tums multifunktionsdäck, Mutimatic-fjädring, 10,7 tum markfrigång, glidplattor och e-lås på fram- och bakaxlarna. AEV-utgåvan går ett steg längre och har mer av allt, bara inte prestandan.

Under huven finns samma 2,7-liters turboladdade fyrcylindriga motor som levererar 310 hk och 430 lb-ft vridmoment. Alla GMC Canyons har fyrhjulsdrift (förutom basversionen) med en åttastegad automat.

Skräddarsydd AEV-redigering

GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition är lika tuff som Sierra 1500 och Sierra HD AEV Edition. Den kanske mest anmärkningsvärda egenskapen är de 35-tums Goodyear Wrangler Territory Mud-däcken monterade på AEV beadlock-kompatibla Salta-fälgar. Ökningen av 1,5-tums körhöjd jämfört med AT4X uppnås genom ett fabriksinstallerat 4,5-tums lyftkit, vilket resulterar i en imponerande markfrigång på 12,2 tum.

GMC Canyon 2024: priser och egenskaper

Förbättringarna har gett GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition en främre inflygningsvinkel på 38,2 grader, en bakre inflygningsvinkel på 26 grader och en överrullningsvinkel på 26,9 grader – bättre värden än en standard AT4X.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

”GMC Canyon AT4X är en otroligt imponerande plattform för prestanda och terrängkapacitet”, säger Dave Harriton, AEV-grundare och VD. ”Vi tog vår egen strategi för att ta Canyon AT4X:s terrängkapacitet till nästa nivå.”

GMC Canyon 2024: priser och egenskaper

”GMC erbjuder sina kunder möjligheten att ta sin egen väg i premium off-road-segmentet”, fortsatte Aldred.

AEV-paketet innehåller även främre och bakre stötfångare i pressat stål (med förstärkta dragpunkter och ett vinschfäste), kraftiga utsvängda stänkskärmar, bredare band, ett vertikalt reservhjulsfäste i lastutrymmet, tre tomma hjälpomkopplare och nödvändiga AEV-märken på stötfångare, nackstöd och golvpaneler.

GMC Canyon 2024: priser och egenskaper

GM Ultifi elektrisk arkitektur

2024 GMC Canyon introducerar varumärkets helt nya Ultifi-elektronikarkitektur, en heltäckande mjukvaruplattform som möjliggör OTA-uppdateringar och molnbaserade tjänster. Ett exempel på detta är körläget Baja, en exklusiv egenskap hos Canyon AT4X och AEV Edition. Canyon har nu unika startkontroller, liknande sport- och superbilar, och den adaptiva programvaran kan justera vridmomentleveransen för snabbare lanseringar.

Listan över tekniska funktioner inkluderar bland annat ett digitalt instrumentkluster, trådlös smartphoneanslutning, en 11,3-tums infotainmentpekskärm, nyckelfri ingång och ett premiumljudsystem.

GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition Pris från RRP

Beställningsböcker för GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition kommer att öppnas senare under 2023. Priser och mer information kommer att tillkännages, men ett rekommenderat pris på cirka 72 000 € är inte långt borta för den bäst utrustade och mest offroad-kapabla GMC Canyon någonsin.

Foton och källa: GMC.

Volvo Grupp A