GMC Acadia 2024: Interiör, motor och modifieringar

GMC Acadia 2024 är längre, bredare och högre än den jämförbara 2023-modellen och har en mängd nya styling- och teknikfunktioner, inklusive handsfree Super Cruise. Detta var några av de viktigaste budskapen från Detroit Auto Show 2023, där GMC presenterade Acadia 2024 för media. GMC sa att Acadia 2024 inleder en “ny era” för varumärkets familj av SUV:ar och crossovers.

“GMC:s mål är att vara ledande inom prestanda, professionalism och teknisk innovation”, säger Duncan Aldred, global vice president för Buick och GMC. “Nya Acadia visar på ett unikt sätt allt detta och mer därtill – och är ett exempel på vad som komma skall i GMC:s SUV-portfölj.”

Tillväxtsprång: mer passagerar- och lastutrymme

Jämfört med 2023-modellen är Acadia 2024 10,6 cm längre och 3,2 cm högre, vilket innebär mer utrymme för passagerarna. GMC Acadia 2024 erbjuder sju eller åtta sittplatser i mittenraden, beroende på utrustningsnivå. Lastutrymmet i Acadia 2024 är avsevärt förbättrat jämfört med 2023-modellen. Enligt GMC är lastutrymmet bakom den tredje raden nästan 80 procent större och 36 procent större bakom den andra raden.

“För nästa generation var vårt uppdrag att förnya Acadias design och proportioner för att skapa ett djärvare och mer dominerande utseende, i linje med GMC:s föränderliga portfölj”, säger Ben Zavala, GMC Acadias designchef. “Med sin självsäkra och kraftfulla exteriör påminner 2024 Acadia om en lastbil som levererar märkets karaktäristiska premiumkänsla.”

På framsidan finns en ny 15-tums porträttpekskärm och ett 11-tums förarinformationscenter. Båda skärmarna är standard, oavsett utrustningsnivå. 15-tumsskärmen har integrerade Google-tjänster och visar upp till nio tillgängliga kamerabilder, vilket ger föraren en bra överblick över fordonets omgivning.


Växellåda

Under motorhuven på alla GMC Acadia 2024 finns en 2,5-liters turboladdad motor med 328 hk och 326 Nm vridmoment. Den nya motorn är kopplad till en åttastegad automatlåda och har fyrhjulsdrift, inklusive det AT4-exklusiva offroad-systemet Active Torque Control. När GMC Acadia 2024 är korrekt utrustad har den en maximal dragkapacitet på 5 000 pund.


Supercruise-teknik

Acadia 2024 blir den femte modellen i GMC:s portfölj som erbjuder Super Cruise. Med en uppmärksam och engagerad förare, och under rätt förhållanden, kan Super Cruise ge handsfree-körning för 2024 Acadia. Under bilsalongen i Detroit berättade GMC att Acadia 2024 kommer att få den senaste versionen av GM Super Cruise, som inkluderar ett bogserassistanssystem och automatisk filbytesfunktion.


Modellerna AT4 och Denali

Det skulle inte vara GMC utan AT4- och Denali-modellerna, och Acadia 2024 är inget undantag. Terrängversionen AT4 har en tum högre markfrigång, 18-tums terrängdäck, en unik fjädring med hydraulisk återfjädringskontroll, valbara körlägen och det tidigare nämnda aktiva Torque Control fyrhjulsdriftsystemet med dubbelkopplingsdifferentialer bak. -bakre kopplingsdifferentialer. Exklusivt för AT4 är interiören Forest Storm med sömmar i mahogny och kromade metalldetaljer som tillval.

Den lyxiga Denali har elektriskt fällbara säten på andra och tredje raden, brusreducering och ett Bose premiumljudsystem med 16 högtalare. Tillgängliga utrustningsalternativ inkluderar ett panoramasoltak, lasergraverad trälist med Galvano Chrome-inlägg, uppvärmda och ventilerade framsäten och uppvärmda säten på andra raden. Exteriöra designelement inkluderar en unik grill och 22-tumshjul, de största som någonsin funnits tillgängliga på Acadia.


Tillgänglighet för GMC Acadia 2024

GMC Acadia 2024 kommer att tillverkas vid GM:s Lansing Delta Township-fabrik i Michigan och är planerad att börja säljas i början av 2024. Ytterligare detaljer, inklusive prissättning, kommer att meddelas strax före produktionsstart. Med tanke på den uppdaterade tekniken kan vi anta att priset kommer att börja på 37 000 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar