Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

Med den elektrifierade genesis GV70 År 2023 tar lyxbilstillverkaren Genesis ytterligare ett steg mot elektrifiering, och lanserar en tredje EV-modell vid sidan av GV60 SUV och Electrified G80 sedan. Baserad på den bensindrivna SUV:n GV70 ser Electrified GV70 lika bra ut, men har två elmotorer som sammanlagt ger 483 hästkrafter. Fyrhjulsdrift är standard, och Genesis säger att Electrified GV70 kommer med ett snabbladdningssystem som kan ladda batteriet från 10 procent till 80 procent på under 20 minuter.

Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Den elektrifierade GV70 kommer att vara en ny modell i Genesis-serien, som förväntas lanseras 2023 och börja säljas från slutet av 2022.

Genesis har inte avslöjat priset för EV GV70 ännu, men vi förväntar oss en betydande premie jämfört med bensinmodellen. Vi kommer att uppdatera den här historien så fort vi vet mer om priserna, den tillgängliga utrustningen och standard och tillval.

Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

EV-motor, prestanda och körbarhet

Den elektrifierade GV70 levereras som standard med fyrhjulsdrift med två motorer per axel. Maxeffekten är 483 hk. Enligt Genesis kommer den elektrifierade GV70 att accelerera till 100 km/h på bara 4,5 sekunder, vilket gör den till den snabbaste versionen av den kompakta SUV:n. Vi testade den vanliga 2022 GV70 med den valfria dubbelturboladdade V6-motorn och kom upp i 60 km/h på 4,9 sekunder. Så fort vi har en chans att provköra den elektrifierade GV70 kommer vi att uppdatera denna rapport med körintryck och testresultat.

Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Räckvidd, laddning och batteritid

Genesis har inte släppt någon information om batteripaketet eller räckvidden för den elektrifierade GV70 – även om vi räknar med cirka 300 miles per laddning – men det har meddelat att SUV:n kommer att ha en mycket snabb laddare ombord. Systemet kan ladda med 350 kW. Enligt Genesis är det tillräckligt snabbt för att ladda batteriet från 10 till 80 procent på under 20 minuter vid en offentlig laddstation.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Den elektrifierade GV70 delar interiören med bensinmotorn, vilket innebär att den kommer att ha en lika imponerande design och förstklassig atmosfär. Det inre utrymmet är rimligt för en kompakt SUV, och vi förväntar oss att lastutrymmet förblir oförändrat jämfört med bensinen, även om Genesis ännu inte har släppt specifikationer eller bilder av den elektrifierade GV70:s bagageutrymme.

Genesis GV70 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Instrumentpanelen har en stor widescreen infotainmentskärm som kör den senaste versionen av Genesis mjukvarugränssnitt. Apple CarPlay, Android bil och en Wi-Fi-hotspot kommer sannolikt att erbjudas som standard, med ett Lexicon-stereosystem som förväntas på alternativlistan.

Volvo Grupp A