Genesis GV60 2023: Priser, ändringar, tekniska data

Genesis GV60 2023 är märkets första helelektriska fordon. Det tog inte Genesis lång tid att komma med sin batterielektriska crossover, eftersom den troligen redan är inspirerad av Hyundai Ioniq 5 eller Kia EV6, bara med märkeskläder. Det är inte illa, för Hyundai och Kias första försök att utveckla ett helt elektriskt fordon var en fullständig framgång, som de första recensionerna visar.

Den idiosynkratiska designen av GV60, som kommer att presenteras för första gången 2021, är bara en försmak av vad som ligger bakom. Den har många innovativa funktioner som köpare har kommit att förvänta sig av en helelektrisk lyxig crossover. Och när det ser ut så verkar Genesis ha en vinnare – men bara om du kan leva med GV60:s grundpris på under 60 000 €.

“Vi är glada över att våra amerikanska kunder kommer att kunna uppleva den innovativa tekniken, djärva designen och det omfattande utbudet av kringtjänster i detta banbrytande fordon”, säger Claudia Marquez, Chief Operating Officer, Genesis Motor North America.

Genesis GV60 2023: Utrustningsvarianter & drivsystem

Genesis gör det enkelt med GV60 och dess två trimnivåer, som båda kommer som standard med fyrhjulsdrift. GV60 Advanced har två elmotorer (74kW fram och 160kW bak) som producerar 314hk, ett 77,4kWh batteri och en beräknad räckvidd på 248 miles. Den har värmepump och batterivärmare, 20-tums lättmetallfälgar, däcktrycksövervakning, styrning med variabel utväxling, handsfree baklucka, läderinteriör, uppvärmda/ventilerade framsäten, uppvärmd ratt och dubbelzons klimatkontroll.

Som förväntat av Genesis är den tekniska utrustningen på topp. GV60 har ett 12,3-tums digitalt instrumentkluster, 12,3-tums infotainmentpekskärm, navigering, heads-up-display, Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning, ett Bang & Olufsen-ljudsystem och omgivande belysning. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar fingeravtrycksautentisering, Face Connect (ett system som låser och låser upp GV60 genom att känna igen förarens ansikte), Vehicle-to-Load Charging (V2L) och aktiv bruskontroll.

GV60 Performance har å sin sida två elmotorer på 160 kW med 429 hk och upp till 483 hk i boostläge. Trots den ökade effekten har GV60 Performance samma batteripaket på 77,4 kWh som möjliggör en beräknad räckvidd på 235 miles.

Den har all standardutrustning från GV60 Advanced, men lägger till elektroniskt justerbar fjädring, en elektronisk differential med begränsad glidning, klädsel i nappaläder, en inklädnad i mikrofiber/mocka, 21-tums hjul och uppvärmda baksäten.


kristallkula

Crystal Sphere är standard på båda Genesis GV60 2023-modellerna. Det kan låta som en ojordisk strömkälla, men Crystal Sphere är en av de mest spännande växlingsenheterna vi har sett på länge. När den är avstängd lyser GV60 upp det omgivande området, men klotet roterar elegant för att avslöja växlings-för-tråd-omkopplaren, som låter dig välja Park, Reverse, Neutral eller Drive när du trycker på startknappen.

Visst, kristallkulan är en gimmick, men en bra sådan. Vad som inte är någon gimmick är Genesis Connected Care, och den är tillgänglig för alla GV60-köpare utan utgångsdatum. Tjänsten erbjuder extra sinnesro med automatisk kollisionsmeddelande, avancerad vägassistans och SOS nödhjälp. Månatliga fordonshälsorapporter, underhållsdiagnostikvarningar och OTA-uppdateringar tillhandahålls också.


Gratis uppladdningsprogram

2023 Genesis GV60 kommer med tre års gratis laddning från Electrify America. Enligt Genesis kan GV60 laddas från 10 till 80 procent på under 18 minuter med en 350 kW DC snabbladdare. Shoppare kan hitta och komma åt närmaste laddstation med de inbyggda Genesis Connected Services eller mobilappen Electrify America.


Avancerade säkerhetsfunktioner

Den nya Genesis GV60 är fullspäckad med avancerade säkerhetsfunktioner. Alla varianter har åtta krockkuddar, kollisionsskydd, filbytesvarning, filbytesvarning, dödvinkelassistent, kollisionsassistent för tvärtrafik bak, intelligent farthållare (med Stop & Go), uppmärksamhetsvarning, helljusassistent, parkeringsassistent och en backupkamera.


Genesis-garanti

Genesis GV60 2023 erbjuder en av de bästa fabriksgarantierna i detta segment. Den levereras med en 10-årig/100 000 mils drivlinagaranti och tre års/36 000 mil gratis underhåll. En utökad garanti kan visa sig fördelaktigt om du kör fler mil än genomsnittet. Den här omfattande guiden hjälper dig att avgöra om en Genesis Extended Warranty är rätt för dig.


Genesis GV60 2023: Prissättning och tillgänglighet

Den nya Genesis GV60 är tillgänglig nu, initialt hos utvalda återförsäljare i Kalifornien, Connecticut, New Jersey och New York. Priserna börjar på 59 985 euro för Advanced och 68 985 euro för Performance. I båda fallen ingår överföringskostnader på 1 095 euro.

Volvogrupp-a