Genesis G90 2023: priser och egenskaper

Genesis G90 2023 är den andra generationen av märkets lyxiga flaggskepp. Från utseendet är nya G90 inte längre het i hälarna på tyska lyxmärken som Mercedes-Benz S-Klass, BMW 7-serien och Audi A7. Istället spelar han inte längre den trevliga killen, och det märks.

Genesis G90 2023: priser och egenskaper

Genesis hävdar att nya G90 är den mest eleganta tolkningen av märkets “Athletic Elegance” designfilosofi, vilket också återspeglas i andra Genesis-modeller som G80, GV70 och GV80. Dessutom har den en rad tekniska och prestandaegenskaper som får lyxbilsköpare att skrika av förtjusning.

Genesis G90 2023: Scenen är klar

Hyundais lyxmärke Genesis lanserades 2015 efter att ha flirtat kort med en tvådörrars, bakhjulsdriven sportbil kallad Genesis Coupe. De första riktiga Genesis-märkta bilarna som kom till showrooms i USA var G80 och G90. Den förra kommer att gå in i sin tredje generation 2020, medan den helt nya andra generationens G90 kommer att göra sin stora entré 2022 som 2023 års modell.

flaggskeppsstyling

Vi hatar att erkänna det, men vi önskar att stilen på Genesis G90 skilde sig något från G80. Naturligtvis säger vi inte att nya G90 är en dålig bil – det är snarare tvärtom. Vi tjusar om dess topp-stil-grill (lyssna, Lexus och BMW, det är så du gör en distinkt grill) och de tunnaste strålkastarna som någonsin monterats på en Genesis-modell eller någon modern bil, för att vara exakt.

Den ultratunna designen möjliggjordes genom att linserna för varselljusen korsade med blinkers, helljus och halvljus med Microlens Array (MLA). Den senare kombinerar 200 mikrooptiska linser per modul och projicerar samma ljusintensitet i en smalare kropp. Genesis säger att dessa lampor förstärker G90:s högteknologiska image, och de är perfekta.

Andra udda designsignaler inkluderar clamshell-huven (som integrerar stänkskärmarna och huven), tjockare C-stolpar, tvåradiga baklyktor, bultformade stänkskärmar och en skarp parabollinje som går från huven till bagageutrymmet.

Genesis G90 2023: priser och egenskaper

Turbo V6 prestanda

Säg adjö till den tidigare G90:s vridmomentstarka 5,0-liters V8-motor. Den nya G90 ärvde G80:s dubbelturboladdade 3,5-liters V6-motor, som producerade 375 hk och 391 lb-ft. ger vridmoment. Fyrhjulsdrift är standard och motorn skickar kraft till alla fyra hjulen genom en åttastegad automatlåda.

G90 har en kraftfullare version av den 3,5-liters V6:an med dubbla turboladdade. Den har samma fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda som den icke-överladdade varianten. Genesis lade till en 48-volts elektrisk kompressor till mixen, vilket ökade motoreffekten till 409 hk och 405 lb-ft. vridmomentet ökat.

✓ Du kan också kontrollera:

Tyst komfort

Genesis skrädde inte orden när det sa att G90 erbjuder den bekväma och tysta resan som kunderna har förväntat sig av en flaggskeppssedan. Den har en flerkammarluftfjädring som ändrar trycket i luftfjädrarna för att ge mer komfort och stabilitet. Dessa luftfjädrar kan höja eller sänka åkhöjden beroende på väglag och hålla karossen i nivå oavsett invändig belastning.

G90 har “ergo-avslappnande” säten med 10 luftceller i ryggstödet och två i sittdynan som stödjer fyra nivåer av massage inklusive helkropp, midja, halvkropp eller bäcken. Dessa Ergo-säten tömmer även sidostöden när passagerare stiger ombord på eller av.

Att ta hand om den tysta delen är ett avancerat brusreduceringssystem som Genesis kallar ANC-R, eller Active Noise Control-Road. Systemet känner av de svagaste ljuden på vägen och riktar motsatta frekvenser till högtalarna för en tystare körning. Dessutom har bilen omfattande ljudabsorberande material och hellaminerat glas för att bättre skydda interiören från vindbrus. Efter att ha tittat på specifikationerna är vi säkra på att 2023 G90 kommer att vara lika fin som 2020-modellen vi körde för två år sedan.

Briljanta tekniska egenskaper

Sa vi S klass? Genesis G90 2023 är fullspäckad med tekniska funktioner. Den har automatiskt infällbara dörrhandtag, automatiskt stängande dörrar och ett fingeravtrycks-ID-system för nyckelfri körning. Den har till och med fjärrparkeringshjälp med en vidvinkelkamera som stöder vinkelrät, parallell och diagonal parkering.

Dessutom, enligt Genesis, ger den nya G90 en glimt av biltillverkarens vision för framtidens mobilitet. Den har en stämningskurator som styr omgivande belysning, doftsystem, massagestolar, elektriska gardiner och 23-högtalare Bang & Olufsen ljudsystem för att förbättra förarens och passagerarnas välbefinnande under körning.

Självklart har den ett digitalt instrumentkluster och en stor infotainmentskärm. Ändå kan baksätespassagerarna justera klimatkontroll, sätesposition, omgivande belysning, gardiner och massageinställningar via en åttatums pekskärm i armstödet.

Avancerad säkerhetsteknik

2023 Genesis G90 är packad med högteknologisk säkerhetsutrustning och körhjälpmedel. Den har 10 krockkuddar, standard däcktrycksövervakning och en head-up display. Dessutom är förarassistanssystem som dödvinkelövervakning, filbytesvarning, kollisionsundvikande, intelligent farthållare (med Stop & Go) och Highway Driving Assist standardutrustning.

garantitjänster

Varje Genesis-fordon backas upp av en garanti på 10 år/100 000 mil, en av de längsta på marknaden. Om du planerar att köra din G90 mer än vanligt kan en utökad garanti vara fördelaktig för dig. Innan du fattar ett beslut, kolla in den här omfattande guiden till Genesis Extended Warranties.

Genesis G90 2023: priser och trimnivåer

Genesis G90 kommer att finnas i två generöst utrustade trimnivåer: 3,5T AWD och 3,5T AWD med 48V e-Supercharger.

Den grundläggande G90 3.5T AWD börjar på 89 495 € (inklusive 1 095 € destinationsavgift). Den har 20-tums lättmetallfälgar, ett panoramasoltak, elstängande dörrar, en handsfree-bagage, regnavkännande vindrutetorkare, klädsel i nappaläder, en innertak i mikromocka, uppvärmda/ventilerade fram- och baksäten, klimatkontroll med tre zoner, en 12,3-tums infotainmentpekskärm och ett Bang & Olufsen premiumljudsystem med Apple CarPlay och Android Auto.

Toppmodellen G90 kostar däremot från 99 795 euro inklusive resekostnader. Den har all standardutrustning för basen G90. Ändå lade Genesis till andra godsaker som flerkammarluftfjädring, bakhjulsstyrning, 21-tums lättmetallfälgar, elektriska dörrar, ventilerade baksäten med minnesinställningar, ett uppgraderat Bang & Olufsen 3D-ljudsystem med 26 högtalare och trådlös laddning bak. .