Genesis G70 2022: priser och egenskaper

Den nya Genesis G70 2022 kommer säkerligen att värma upp lyxsedansegmentet. Den här modellen för följande år får några seriösa uppgraderingar. Den kännetecknas av en attraktiv, kompakt design och en ny, glittrande frontpanel med ett diamantstucket galler.

Genesis G70 2022: priser och egenskaper

Dessutom har tillverkaren gjort en del ändringar inuti och nya Genesis G70 ser lyxigare ut. Dessutom sitter den på samma plattform som den tidigare modellen och erbjuder en rymlig kabin för fem passagerare. Under huven har denna sedan två motorer, med 2,0-liters turbo fyra kvar som standard, medan 3,3-liters V-6 är tillval.

Genesis G70 2022 ansiktslyftning

Nya Genesis G70 2022 ser i alla fall något vassare ut än den utgående varianten. Enligt den information vi fått kommer den att sitta på samma plattform som sin föregångare. Vissa förfriskningar märks dock, mest på frontpanelen.

Det mycket snyggare gallret finns och är mer V-format än tidigare. I allmänhet ser det rikt och elegant ut, kompletterat med större lägre luftintag. Förutom grillen har Genesis även lagt till nya LED-strålkastare som skärs på mitten av ett par linjära varselljus. Några uppdateringar kan också ses på baksidan, inklusive fyrledda baklyktor och en spoiler.

Genesis G70 2022: priser och egenskaper

Lyxig inredning

Inuti är Genesis G70 2022 betydligt bättre än tidigare. Denna sedan fortsätter att erbjuda samma förarorienterade sittbrunn men har förbättrats på flera sätt. Den kännetecknas främst av material av högre kvalitet och den nya 10,25-tums navigeringsskärmen. Som standardutrustning erbjuder tillverkaren även ett nytt digitalt 8-tumsinstrument, Apple CarPlay / Android Auto, klädsel i syntetiskt läder, kontrastsömmar och en ratt täckt med perforerat läder.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Å andra sidan har även säkerheten förbättrats och G70 är utrustad med den senaste Highway Driving Assist. Enligt Genesis kommer denna sedan att inkludera ett nivå 2 semi-autonomt körsystem som kommer att kombineras med en navigationsbaserad intelligent farthållare.

Genesis G70 2022: priser och egenskaper

Specifikationer för drivlina

För 2022 kommer Genesis G70 att använda samma drivlinor som sin föregångare. Basmodellen drivs av en turboladdad 2,0-liters 4-cylindrig motor som levererar 252 hästkrafter och 260 lb-ft vridmoment. Dessutom överför den kraften till bakhjulen via en 8-växlad automatlåda med växlingspaddlar som är anpassad efter hastigheten.

Den mer kraftfulla och valfria 3,3-liters V6:an utvecklar 365 hästkrafter och assisteras av 276 lb-ft vridmoment vid bara 1 300 rpm. Liksom standarden använder den också en 8-växlad automatlåda. Intressant nog finns det ingen manuell växellåda. Fyrhjulsdrift (AWD) är tillval på alla modeller och ger mer stabilitet. Det bästa av allt är att det har en enorm inverkan på bränsleekonomin.

Genesis G70 2022: priser och egenskaper

Är Genesis G70 2022 värt det?

Den nya lyxiga Genesis G70 2022 kommer att finnas tillgänglig under de kommande månaderna. Genesis avslöjar att den 4-cylindriga G70 börjar på 37 525 euro plus en målavgift på 1 025 euro. Den bättre utrustade Prestige-utrustningen, som innehåller mycket mer utrustning, börjar på 41 425 euro.

Volvo Grupp A