Ford Transit 2023: priser och egenskaper

För de flesta bilister är ett nyttofordon så vadställe Transit 2023 inte på radarn. Men för miljontals småföretagare och flottoperatörer är det ett viktigt och önskvärt fordon. Den kan beställas i en mängd olika karossstilar, inklusive en rymlig version med högt tak som kan ta emot en mängd olika verktyg, paket eller last. Från och med i år erbjuder Ford även en specialutrustad modell som är perfekt som bas för att bygga om till husbil – kalla det mångsidighet, Overlander! Det finns två bensinmotorer att välja mellan – en naturligt sugande V6 och en turboladdad Ecoboost V6 – och kunderna kan välja mellan bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

Transits främsta konkurrenter inkluderar Mercedes Benz Sprinter och Ram ProMaster, men Ford känns mer manövrerbar än de två. Tekniken spelar också roll: alla Transit-modeller levereras som standard med grundläggande förarassistansfunktioner, och Fords Sync 4 infotainmentsystem är tillgängligt med en stor 12,0-tumsskärm. Fords vagnparkshantering och telematiksystem kommer sannolikt att vara av störst intresse för vagnparkskunder eftersom det möjliggör bättre övervakning och dataanalys av deras skåpbilsflotta.

Vad är nytt för 2023?

Transit Trail, som läggs till i modellutbudet 2023, riktar sig till skåpbilsälskare som vill ha en boyta bakom framsätena på basis av en husbil. Alla Transit Trail-modeller har ett högre chassi, terrängdäck och en mer robust exteriördesign. Banan har breddats och markfrigången ökat för att göra det lättare att nå avlägsna campingplatser. Transit Trail kommer som standard med fyrhjulsdrift och en turboladdad V6-motor. Om du inte är en gör-det-själv-man kan Ford sätta dig i kontakt med ett växande antal konverteringsföretag som kommer att konvertera din drömcamping åt dig – mot en avgift, förstås. Förra årets valfria 8,0-tums infotainmentskärm har ersatts med en större 12,0-tumsskärm och använder nu Fords Sync 4-gränssnitt, som stöder uppdateringar via luften.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

Basmodellen av Ford Transit T-150 med sin generösa standardutrustning är vår favorit i denna serie. Den här skåpbilen rullar på 16-tums stålfälgar och har exteriörfunktioner som elektriska speglar och en delad bakdörr som öppnas för enkel tillgång till bagage. En fyrvägsjusterbar förarstol och en manuellt justerbar, tiltbar och teleskoperande rattstång säkerställer komfort bakom ratten. Standardutrustning inkluderar bekvämligheter som Bluetooth, två USB-portar och luftkonditionering. Dessutom är alla Ford Transit skåpbilar utrustade med förarassistanssystem som filbytesvarning och filbytesvarning. För säkrare filbyten rekommenderar vi den valfria döda vinklarna.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

Ford Transit erbjuds med två motorer. Basmotorn är en naturligt aspirerad 3,5-liters V6:a som producerar 275 hästkrafter och 262 pund per minut av vridmoment. En 3,5-liters turboladdad V6-motor är också tillgänglig, som levererar 310 hästkrafter och 410 pounds-per-centimeters vridmoment. Båda motorerna är kopplade till en 10-växlad automatlåda och köpare kan välja mellan bakhjuls- och fyrhjulsdrift. Transiten kan bogsera upp till 7500 pund. Mercedes Sprinter erbjuder en ännu högre nyttolast. Den Transit vi testade med V6-turbomotor accelererar till 100 km/h på 6,8 sekunder. Transits fjädring är inställd för att erbjuda en förlåtande åktur som uppskattas i vardagskörning.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

MPVs som Transit är undantagna från federala bränsleekonomistandarder. På grund av detta testades inte Transit av EPA. Som många andra transportörer är Transit inte ledande när det gäller bränsleeffektivitet. På vår 75 km/h motorvägssträcka, som var en del av vårt omfattande testprogram, använde Transit, med sin turboladdade V6-motor, 17 mpg.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör, komfort och lastning

Ford erbjuder Transit med olika takhöjder och hjulbaser, så att du kan anpassa kabinstorleken för att passa dina behov. Transit kan ta emot upp till 15 personer. Hyttdesignen på skåpbilen är elegant och modern, lånad från Ford Explorer. Från 2023 kommer det också att finnas en husbilsfärdig version som kallas Transit Trail, med en robustare design och inredning som passar en äventyrsbil, som: B. roterande framsäten, en inbyggd växelriktare och en integrerad säkringspanel. Vad du inte hittar på Transit Trail är ett Instagram-liknande boende – Ford kommer att lämna den typen av anpassning upp till dig eller ditt val av outfitter.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Basversionen av Transit har bland annat ett ljudsystem med fyra högtalare, Bluetooth-telefon och musikströmning och en 4,0-tums multifunktionsskärm. Alla modeller är utrustade med en Wi-Fi-hotspot, vilket möjliggör enkel anslutning för passagerare. En större 12,0-tumsskärm med den senaste programvaran Ford Sync 4 finns som tillval. Det uppdaterade systemet har inbyggd navigering, Sirius XM satellitradio och Android Auto/Apple CarPlay smartphone-integration.

Ford Transit 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Ford har utrustat denna skåpbil med många förarassistansfunktioner som standard som kan hjälpa till att undvika olyckor. För mer information om Transits krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarning framåt med automatisk nödbromsning
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Tillgänglig adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Transit erbjuder rimligt garantiskydd som är jämförbart med dess konkurrenters. De flesta pickupbilar i det här segmentet erbjuder inte en gratis planerad underhållsplan, men de gör det Chevy Express och GMC Savana båda erbjuder ett kostnadsfritt servicebesök vid nya köp.

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll
Volvo Grupp A