Ford Taurus 2022: priser och egenskaper

Den omgjorda Ford Taurus 2022 kommer, men bara för den kinesiska marknaden. Denna sedan var en av de mest sålda bilskyltarna i USA från 1986 till 2019. Kort därefter blev Taurus dock omkörd av den nuvarande  Toyota Camry- modellen.

Ford Taurus 2022: priser och egenskaper

Intressant nog växer Taurus-försäljningen i Kina och den omgjorda varianten är på gång. För 2022 kommer denna sedan att få några viktiga uppdateringar för att hålla jämna steg med andra konkurrenter i segmentet. Taurus är i den sjunde generationen och enligt vår mening ser den mycket bättre ut än den europeiska Mondeo- varianten.

Ford Taurus 2022 redesign

Den Ford Taurus 2022 är en enorm bil. Generellt sett är det nästan i nivå med vissa stora stadsjeepar vad gäller längd. Den nya robusta 4-dörrars kommer dock att få några förfriskningar, men fortfarande inget viktigt. Den övergripande designen förblir attraktiv med ett snyggt frontförkläde och smalare LED-strålkastare. Sidoprofilen förblir densamma, med samma snygga linjer och 17-tumshjul.

Men när du går efter den högpresterande SHO-specifikationen får du mycket större 20-tums hjul och däck. Denna kåpa innehåller också en unik bakspoiler som ger den ett sportigare utseende.

Ford Taurus 2022: priser och egenskaper

Kabinfunktioner

Inuti erbjuder Ford Taurus 2022 en mycket rymlig och vacker hytt. Sittlayouten är utmärkt, och det finns gott om plats för fem passagerare med anständigt ben- och takutrymme. Precis som den europeiska Mondeo är Ford Taurus välutrustad. SE-modellen erbjuder redan en lång rad funktioner. Till exempel kommer den nya modellen enligt uppgift inkludera Fords senaste Sync 4 med en mycket större infotainmentskärm. Standard är också ett 60/40 delat baksäte, en lutande/teleskopisk ratt, en elektriskt justerbar förarstol, ett ljudsystem med 6 högtalare, rattreglage för ljud och farthållare samt det programmerbara MyKey-systemet från Ford.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Dessutom är säkerheten mycket bättre än tidigare, med bland annat elektronisk drag- och stabilitetskontroll, filbytesvarning, bromsassistans, två främre krockkuddar, sidokrockkuddar monterade på framsätena och sidokrockkuddar för att skydda de främre och bakre passagerarna.

Ford Taurus 2022: priser och egenskaper

Ford Taurus 2022 drivlina specifikationer

De flesta förändringarna kommer att ske under huven på Ford Taurus 2022 . Det verkar som att tillverkaren äntligen är redo att introducera några av de nya motoralternativen. Vid det här laget vet vi dock inte de exakta specifikationerna för de nya, men vissa rapporter pekar på återkomsten av 3,5-liters V6-turbomotorn. Denna drivlina är mycket potent och levererar 365 hk under Taurus SHO högpresterande variant.

Den nuvarande sedanen använder dock en 3,5-liters V6-enhet som utvecklar 288 hästkrafter. I allmänhet är den här motorn fortfarande stark, men det är definitivt dags att ersättas med den nya.

Ford Taurus 2022: priser och egenskaper

Releasedatum, pris

Helt nya Ford Taurus 2022 kommer sannolikt att börja säljas nästa år. Denna snygga sedan kommer att få några milda uppgraderingar som inte påverkar priset alls. Den nuvarande basmodellen kostar över 30 000 euro och kan överstiga 40 000 när den är fullt utrustad. Vissa medier tyder på att följande Ford Taurus kommer att få fler standardfunktioner än tidigare.

Titanium Plus kommer dock att förbli den högsta trimnivån och den mest populära. Oxen är som sagt fortfarande bara tillgänglig för den kinesiska marknaden.

Volvo Grupp A