Ford Mustang Mach-E GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Hittills har spjutspetsen för Ford Mustang Mach-E legat kvar på 351 hk. Med denna GT-variant ökar nu prestanda, kraft och känsla vid ratten.

Vår huvudperson idag,  Ford Mustang Mach-e GT 2022  , flirtar med 500 CV – den ger 487 hk – med 3,7 sekunder från 0-100 km/h och med 20 km högre toppfart än i Mach-And ”normal” – denna version når 200 km/h -. Med dessa ytterligare knep lyckas han ge sitt beteende en twist genom att radikalisera det när vi valde Untamed Plus-miljön – ett extremt program jämfört med Untamed sportbilen, som också samexisterar med Whisper för tyst körning och Active in the medellång sikt – och som borde leda oss in i en tydlig såväl som krävande miljö av en krets eller vägavsnitt för att hitta dess verkliga livsrum – liknande versionen match  1  av den riktiga Ford Mustang, bensin-V8:an.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

I denna GT-version av Mustang Mach-E med fyrhjulsdrift förblir autonomin på 500 km homologerad, extraherad från det stora batteri som Ford erbjuder med 99 kWh – upp till 610 km kan uppnås av denna modell med detta batteri och bakhjulsdrift. Också anmärkningsvärt är den låga markfrigången på karossen som placerar den nästan som en upphöjd sedan snarare än en SUV, allt inkapslat i en låg tyngdpunkt för att förbättra prestandan, och i det här fallet är den klädd med 20-tumsdäck och dimensionerad för bromsar de 130 hk mer än denna GT gör jämfört med nästa kraftfullare variant.

HUR DET GÅR

Vi satsar under vår rundtur på kroatiska vägar med nya Ford Mustang Mach-E GT genom att helt enkelt flirta med körläget Whisper för att se att det är det skonsammaste, mest bränslesnåla och minst hållbara. Ovan ökar det aktiva läget bilens lagringskapacitet för att generera mer energi, bilens lagringskapacitet som växer ännu mer i Untamed-läget, men drar ihop sig i Untamed Plus eftersom detta körlägesalternativ föddes för att inte vara mer vild. De tre regenerativa bromsvariablerna kompletteras med möjligheten att använda e-pedalfunktionen, så att bilen bara fungerar vid acceleration och som klockas när vi tar av foten från höger pedal. Det sista alternativet är att trycka på L-knappen på växel-”knappen” i mittkonsolen.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Vår förbrukning varierade mellan 20 och 25 kWh – i det första fallet enkelt med olika körlägen och i det andra bara med Untamed Plus-. Självklart accelererar bilen som en demon i varje körläge, även om vi i fallet med Untamed och Untamed Plus uppfattar en hårdare och mer direkt styrning och fastare fjädring – Magneride adaptiva chassit noteras som en pluspoäng för kvalitet och effektivitet – och framför allt förmågan att få dem till förbjudna hastigheter eller att göra varje omkörningsmanöver i tid och på minsta avstånd.

✓ Du kan också kontrollera:

Ford Mustang Mach-E 2022 GT PRIS

I övrigt lätt smink på Mustang Mach-E GT, speciellt i frontområdet, vilket gör den sportig utan att förfalla i enkelhet jämfört med Mustang Mach-E med mindre hästkrafter. Invändigt bra utrymme tack vare fighten på gränsen till tre meter med enkel in- och utstigning för alla åkande, bra finish även med sportig differentiering – sätena rymmer bättre än i normal Mach-E, även om det övre utsprånget kan hindra all manövermanipulation i mittkonsolen – och bagageutrymmet är kanske lite lagom för måtten på en modell över 4,7 meter – men med den konventionella bagageluckans drygt 400 liter finns ytterligare 80 liter fram.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Prismässigt gör de drygt 72 000 euro som Ford Mustang Mach-E GT har i pris den till en testimonialsmodell, men med sin rena image och rena prestanda markerar detta hur långt Fords produktutbud kan gå inom den elektriska område och vart den kan ta vägen Mach-E-familjen får snart en tvåsitsig variant och ytterligare en sjusitsig variant, varvid en 100 procent eldriven variant är underordnad en modell i Pumas storlek, men i det här fallet under Fords logotyp och inte under Mustang.